Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea, 4 Projeyle Birden Finale Kaldı

avea_globaltechmagazineAvea, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri”nde, Ödül Yürütme Kurulu değerlendirme raporları esas alınarak yapılan incelemeler sonucunda 4 projeyle finale kaldı. Avea’nın finalde yarışacak projeleri “Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği”, “Avea Yetenekler Platformu”, “IntelliMAP” ve Avea Kuluçka Merkezi şirketlerinden BAYT Teknoloji’nin “B-Locator Küçük Hücre Platformu” olarak sıralandı.

Avea olarak inovasyona odaklı yaklaşımları ve bu yaklaşım çerçevesinde ortaya koydukları ürünlerle, sektörde haklı bir yer edindiklerini ifade eden Avea IT Kıdemli Direktörü Egemen Kurdoğlu: “TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri, Avea’nın inovasyon ruhunu körükleyen ve bu alandaki motivasyonunu artıran bir mücadeleye zemin hazırlıyor. Bu yıl üç farklı projemizle bu değerli organizasyonda finale kalmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Teknolojide ve inovasyonda fark yaratıyor

Ülke ekonomisinin kalkınmasının itici güçlerinden Türk Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Sanayii’nin gelişerek rekâbet gücünü artırması, dünya ekonomisine uyum sağlaması, dünyayla bütünleşme sürecinde sosyal refahın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıyor. TESİD, Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri, bu hedefin gerçekleşmesi için inovasyona dayalı ürünlerin öne çıkarılması ve ödüllendirilmesi amacıyla düzenleniyor.

Avea’nın finale kalan projeleri şöyle sıralanıyor:

Avea Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği, Avea müşterilerine daha iyi bir cihaz ve servis performansı deneyimi sunarken, sorunların müşteri hizmetleri tarafından o an müşterinin yanındaymış gibi hızlı bir şekilde çözülmesini sağlıyor. Ayrıca sorunların ortaya çıkmasını önlemek için otomatik olarak ve uzaktan cihaz güncellemesini gerçekleştirebiliyor. Müşteri hizmetlerine çağrı geldiğinde, müşteri temsilcisine abonenin tüm uçtan uca şebeke faaliyeti, mobil cihazı ve uygulamaları dahil olmak üzere müşteri hakkında kapsamlı bilgi sağlıyor. Böylece sorunlar geçmişe kıyasla çok daha hızlı bir şekilde çözülebiliyor.

Avea Yetenekler Platformu, Avea’nın operatör olarak sahip olduğu yeteneklerin iş ortaklarına ve kurumlara açılması için bir platform oluşturuyor. Oluşturulan bu platform ile yeni ve farklı servislerin gündeme gelmesi, ek gelir fırsatlarının daha görünür olması, kurumların bağlılığında ve memnuniyetinde artış sağlanması amaçlanıyor.

Avea IntelliMAP, Avea abonelerinin sinyal aldıkları konumlara göre yoğunluk haritalarının gözlemlendiği ve analiz edildiği bir uygulama platformu olarak öne çıkıyor. Avea IntelliMap; Avea abonelerinin GSM şebekesinde ürettiği sinyalleri ve kullanım verilerini, büyük veri platformu aracılığıyla dinamik olarak sorgulanabilir ve analiz edilebilir veri kümelerine dönüştürüyor. Kişisel bilgilerin gizliliği esasına sadık kalacak şekilde verilerin anonimleştirerek gerçekleştirilen bu çalışmalarla firmaların, satış/pazarlama aktivitelerini daha verimli ve efektif şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Yaş ve cinsiyet gibi demografik kriterlere, müşteri gelir ve yaşam dağılımına, kullanılan cihaz tipine, hatta ev, iş, hafta sonu ve tatil için tercih edilen konumlara göre abonelerin dağılımı izlenebiliyor. Bu bilgiler, kritik iş süreçleri için yoğunluğun planlanması veya yeni işletmeler için ideal konumun belirlenmesi gibi pek çok alanda pratik kullanıma olanak sağlıyor.

B-Locator Küçük Hücre Platformu, Avea Kuluçka Merkezi şirketleri arasında yer alan BAYT Teknoloji tarafından geliştirildi. Platform, halihazırda Avea bayilerinde promosyon mesajları gönderimi ve raporlama amaçlı konumlandırılmış olup belirli restoran ve banka şubelerinde konumlandırılmasına yönelik test çalışmaları yapılıyor. Bunların yanında, B-Locator Küçük Hücre Platformunun otel gibi geniş ölçekli mekanlarda çocukların konum tespiti ve takibine yönelik olarak konumlandırılması için test çalışmaları devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri