Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Trend Micro’dan Uç Nokta Güvenlik Çözümleri

trendmicro_globaltechmagazineİnternet ve veri güvenliğinde küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, Dünyaca ünlü araştırma şirketi Gartner tarafından yapılan Magic Quadrant Pazar araştırmasının Uç Nokta Güvenliği Çözümleri alanında “Liderler” kategorisinde yine yer aldı. 13 yılı aşkın süredir uç nokta çözümlerinde lider kategorisinde değerlendirilen Trend Micro, eksiksiz vizyonu ve yeteneklerini sunma kriterleriyle bu yıl pozisyonunu daha da üst seviyelere taşıdı.

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu konuyla ilgili açıklamada şunları söyledi: “Uç nokta güvenliği ürünlerimize yönelik yaptığımız kayda değer geliştirmeler ve yatırımlarla uygulamadaki performansımızı, esnekliğimizi ve sadeliğimizi güçlendirirken uygulama kontrolü, ileri seviye zararlı yazılım tespiti, sandboxing, durumsal tepki gibi özelliklerimizi de geliştirdik. Deep Security, Deep Discovery gibi ürünlerin yanında yeni Smart Protection Suite’lerimizle beraber, Trend Micro’nun bu rapordaki pozisyonu çok katmanlı uç nokta güvenlik çözümlerimizin gücünü ve performansını tasdik ediyor”

Gartner Magic Quadrant raporu, belirli pazarlardaki teknoloji sağlayıcıları “Leaders” “Challengers” “ Visionaries” ve “Ninche Players” şeklinde dört özel alanda değerlendiriyor. Rapora göre lider kategorisindeki şirketler tüm uygulama ve vizyon kategorilerinde dengeli bir ilerleme ve çaba gösterenler arasından seçiliyor. Raporda gelişmiş zararlı yazılım koruması, veri koruması ve yönetim özelliklerindeki yetenekleri ile tüm pazardaki ürünler için çıtayı yükselten ve endüstrinin gidişatını belirleyen şirketler yer alıyor.

Trend Micro’nun uç nokta çözümleri kullanıcıları ve bilgilerini her türlü sanal uç nokta ve fiziksel ya da sanal sunucularda korumanın yanı sıra uygulamalar, riskleri azaltmak için her katmanda entegre güvenlik ve iş itibar yönetimi de sunuyor. Trend Micro, git gide karmaşık hale gelen tehdit atmosferine karşı ürettiği gerçek zamanlı çok katmanlı küresel tehdit istihbaratı ile geniş çapta tehdidi hızlı bir şekilde tespit ediyor ve kullanıcıların üretkenliklerini kısıtlamadan veri güvenliği ihlali saptama aygıtlarıyla birleşik bir kullanım sağlıyor.

Mevcut yönetim ve basit kurulum özelliklerini daha ileri bir noktaya taşımak için kontrol ve görüntüleme sunan çözüm, farklı işletim sistemleri, cihazlar ve uygulamalarda bulut ve hibrit tabanlı kurulumlarla birbirine bağlı tehdit karşılama çözümlerini mümkün kılıyor.

Teknoloji Makaleleri