Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

30 TB fiziksel alana 60 TB veri sığar mı?


IBM’den “GERÇEK ZAMANLI SIKIŞTIRMA” RTCA-REAL TIME COMPRESSION APPLIANCE teknolojisi

IBM Storwize® ürün ailesinden V7000 ve ilk defa IBM®’in bu ürünle birlikte geliştirdiği teknoloji neleri vaad ediyor?

IBM® tarafından geliştirilen akıllı teknolojilerden biri olan “gerçek zamanlı sıkıştırma” RTCA-Real Time Compression Appliance kurumlara ne tür faydalar sağlıyor?

ibm_globaltechmagazine

IBM Real-time Compression Appliance (RTCA) teknolojisi, kanıtlanmış Lempel-Ziv (LZ) veri sıkıştırma algoritmalarına dayanır. Gerçek zamanlı sıkıştırma, RTCA modellerinin güvenilir ve tutarlı performans ile veri bütünlüğü sağlarken gerçek zamanlı, rasgele erişimli, belirleyici ve kayıpsız veri sıkıştırması sunabilmesini sağlar.

Random Access Compression Engine (RACE) teknolojisi, yüksek sıkıştırma oranları ve performans elde etmek amacıyla rasgele erişimli teknikler kullanarak verileri sıkıştırmak için endüstri standardı sıkıştırma algoritmaları kullanır. Verilerin rasgele erişimli teknikler kullanılarak sıkıştırılmasının iki kat faydası vardır. Birincisi, sıkıştırılmış dosyanın yalnızca gerekli bloklarında okuma ya da yazma yapma yeteneği verilere daha hızlı erişim anlamına gelir ve performansı iyileştirir. Bir dosyanın tamamını güncellemek için yalnızca küçük bir veri parçasının yazılmasının gerekmesi depolama performansını en üst düzeye çıkarır. İkinci olarak, bu RTCA yazılımı yeteneğinden dolayı,

dosyalarda yapılan güncellemeler sıkıştırılmış dosyanın diğer bloklarına müdahale edilmeden eklenir. Dosyadaki diğer bloklar etkilenmediğinden, yedekleme için veri tekilleştirilmesi gibi ‘aşağı akış işlemleri’ basitleşir. Diğer veri tekilleştirme çözümleri, standart sıkıştırma teknikleri veri tekilleştirmesini olumsuz etkileyebileceğinden, verileri tekilleştirilmiş bir yedeklemeye başlamadan önce genellikle “veri sıkıştırmasının kaldırılmasını” gerektirir. RTCA teknolojisi ürününün rasgele erişimli olması veri tekilleştirme oranlarını korur. Verilerin gerçek zamanlı olarak sıkıştırılmasının yanı sıra, IBM önceden diske kaydedilmiş verilerin Compression Accelerator adlı bir özellik aracılığıyla sıkıştırılabilmesini de sağlar.

Compression Accelerator özelliği, diske önceden kaydedilmiş verileri ilkeye göre sıkıştıran sıkıştırma aracı yazılımıdır. İlkeler, sıkıştırması kaldırılan verilerin nasıl sıkıştırılacağına dair yönetim sağlayarak var olan depolama performansı üzerindeki etkiyi azaltır. Önceden depolanan verilerin sıkıştırılabilmesi, olağanüstü bir yatırım getirisi sağlar.

Sıkıştırma işlemi ile kazanacağız kapasite %50+ şeklinde tespit edilmiştir. Bu sıkıştırma işlemini IBM®’in geliştirdiği “Comprestimator” adındaki bir program ile hesaplayarak; verilerinizin ne kadar sıkışacağını, bunun V7000 cihazı üzerine ne kadar yük getireceğini öngörebiliyor. Bu sayede RTC teknolojisini kullanmanız durumunda ne olacağını hesaplayarak, planlama yapılabiliyor.

Teknoloji Makaleleri