Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Akıllı Şehir Barselona İstanbul’a Örnek Olacak

tbv_globaltechmagazineTürkiye Bilişim Vakfı ile Turkcell işbirliğiyle Haziran 2014’te kurulan Bilgi Toplumu Enstitüsü, 19 Ocak’ta İstanbul’da düzenleyeceği Akıllı Şehir etkinliğinde, Barselona’nın inovasyon ve teknoloji odaklı uygulamalarıyla akıllı şehre dönüşmesinde çok önemli katkıları olan Barselona Şehir Konseyi CIO’su Manuel Sanroma’yı ağırlayacak.

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte, yenilikçi bakış açısıyla ortaya konan strateji ve projelerle akıllı şehre dönüştürülen Barselona’nın İstanbul’a yol gösterici bir örnek olup olamayacağı konuşulacak. Liderlik ettiği akıllı şehir uygulamalarıyla dünya çapında dikkat çeken bir isim olan Manuel Sanroma, “Barcelona’nın Akıllı Şehir Vizyonu: İnternet ve Şehir” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Etkinlik, sektör yöneticileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri’nin yöneticileri ve akademisyenlerin katılımıyla 19 Ocak Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bilgi Toplumu Enstitüsü, bilgi ve iletişim teknolojileri konularında uluslararası alanda tanınacak bir bilgi üretim ve paylaşım merkezi oluşturmak amacıyla, üniversite-sanayi-kamu-özel sektör-sivil toplum birlikteliğiyle katılımcı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Teknoloji Makaleleri