Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vestel İle Elektrik Tüketimi Yüzde 12 Azalacak

vestel_globaltechmagazineVestel, Ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada enerji verimliliği yüksek dayanıklı tüketim ürünleri kullanımının önemine dikkat çekti. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında 14-17 Ocak tarihleri arasında WOW Convention Center’da düzenlenen 6. Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı’na katılan Vestel, enerji verimliliğinde dünya rekortmen ürünleri Vestel Ekomaks bulaşık makinesi ve Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesi ile öne çıkıyor.

Vestel’in pazara sunduğu enerji verimliliği yüksek ürünlerle, enerji tüketimini 10 yıl öncesine göre yüzde 60, su tüketimini ise yüzde 65 oranında azalttığını vurgulayan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şunları ifade etti: “Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek doğa dostu ve yüksek tasarruf sağlayan ürünler ortaya koymak için çalışıyoruz. Klimadan buzdolabına, çamaşır makinesinden LED Aydınlatmaya kadar bütün ürün gruplarımızda enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Piyasaya sunduğumuzu enerji verimliliği yüksek beyaz eşya ürünlerimizle Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon hanede yer almamız hane başına yüzde 30 elektrik tasarrufu sağlayacak. 20 milyon hanenin beyaz eşyalarının Vestellenmesiyle Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin de yüzde 12 oranında azaltacağız.”

 Rekortmen enerji verimliliğini Almanya da onayladı 

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürerek çevre dostu ve yüksek tasarruflu ürünler ortaya koymak için çalıştıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:   “Vestel, beyaz eşya alanındaki teknolojik birikimiyle geliştirdiği enerji tasarrufu rekortmeni ürünlerini tüketicilere sundu. Vestel’in bu yıl piyasaya sürdüğü bulaşık makinesi Vestel Ekomaks ve Pyrojet teknolojisine sahip çamaşır makinesi sunduğu enerji verimliliği ile Alman Elektrik, Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Kurumu’ndan VDE onayı almaya hak kazandı.”

Vestel, Pyrojet ve Ekomaks ile rekorları alt üst etti 

A+++ enerji sınıfındaki bulaşık makinelerinden yüzde 20 daha az enerji tüketen Vestel Ekomaks, doğa ve bütçe dostu bulaşık makinesi olarak dikkat çekiyor. Eco 50 Derece Programı’nda 14 kişilik bulaşığı A+++ ürünlere oranla yüzde 20 daha az enerji ve yalnızca 9lt su tüketimiyle, Eco 5,5 Litre Programı’nda ise 14 kişilik bulaşığı yalnızca 5,5 litre su tüketimiyle yıkayan Vestel Ekomaks kullanıcılarına maksimum verimlilik sunuyor. Ayrıca akıllı sepet tasarımı ve 3. sepeti ile kullanıcılarına 14 kişilik bulaşığı tek seferde yıkama olanağı sunuyor.

Vestel’in Pyrojet teknolojili rekortmen çamaşır makinesi ise A+++ enerji sınıfındaki 8 kg kapasiteli ürünlerden yüzde 70 daha az enerji tüketiyor. Pyrojet teknolojisi sayesinde yıkama esnasında aldığı suyu kısa sürede arzu edilen sıcaklığa ulaştırıp duşlama yöntemi ile doğrudan çamaşırlarla buluşturarak su ve elektrik tüketiminde gözle görülür düşüş sağlıyor.

Vestel’de tasarruf çözümleri bitmiyor

Vestel’in A+++ enerji sınıfındaki rekortmen ürünleri sahip oldukları teknolojik özelliklerle de su ve elektrik tasarrufuna katkı bulunuyor. Vestel Ekomaks’ta bulunan Waterbox teknolojisi, bulaşıkların son durulama suyunu filtreleyerek anti-bakteriyel bir cepte depoluyor. Bir sonraki yıkamada bu suyu ön yıkama için kullanarak su tüketimini azaltıyor.

Vestel Ekomaks, Smartwash programı ile bulaşıkların kirlilik seviyesini ölçüp uygun yıkama programını da kendi belirliyor. Ecowash teknolojisi de kullanıcılara az bulaşıkta elde yıkamaya göre 11 kat su tasarrufu yapma imkanı sağlıyor. Auto-door teknolojisine sahip Vestel Ekomaks, yıkama programının bitiminde otomatik olarak açılan kapısı ile sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlıyor. Bu sayede, makine içindeki hava sıcaklığı düştüğünden kurutma işlemi daha düşük ısıda gerçekleşiyor, bulaşıkları kurutmak için ekstra enerji harcamıyor. Vestel’in Pyrojet teknolojili yeni çamaşır makinesi ise 12 dakikada yıkama yapabilen Süper Hızlı Yıkama Programı ile fazla enerji kullanımının önüne geçiyor. Kirlilik seviye seçimi ve 22 farklı lekeye uygun yıkama opsiyonu ile ihtiyaca özel yıkama seçenekleri sunan ürün, su ve elektriğin ihtiyaç doğrultusunda tüketilmesine olanak tanıyor.

Teknoloji Makaleleri