Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Harvard’lı Öğrencilerden Lidyana’ya Tam Not

lidyana_globaltechmagazineHarvard Business School’dan 6 MBA öğrencisi, e-ticaret sitesi Lidyana.com’u incelemek için İstanbul’a geldi. Harvard Üniversitesi Field Programı çerçevesinde Türkiye’ye gelen Harvard MBA öğrencileri Lidyana markası için İstanbul sokaklarında, alışveriş merkezlerinde ve okul kampüslerinde çeşitli anketler yaptılar. Ayrıca Lidyana’nın özel müşterileriyle de özel mülakatlar gerçekleştirdiler. Müşteri sadakati kapsamında yaptıkları araştırma sonucu Lidyana.com’u analiz edip raporlayan Harvard’lı gençler markaya tam not verdi.

Yapılan analizlerde Lidyana.com’un marka bilinirliğinin tahmin ettiklerinden de yüksek çıktığını söyleyen Lidyana.com CEO’su Hakan Baş, “2012 yılında kurulmuş bir şirket olmamıza rağmen, Harvard ekibi tarafından seçilen dev şirketlerden biri olmaktan ve yapılan araştırma sonucu en tanınan markalar arasında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Lidyana.com’da müşteri odaklı bir iş planı mevcut, işleyişimizin temel unsuru müşteri memnuniyeti. Bu konu üzerine sürekli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Harvard’lı öğrencilerin gerçekleştirdikleri analiz sonucu yaptıkları önerileri de çalışmalarımızda değerlendireceğiz.” dedi.

Lidyana.com’un 2014 senesinde cirosunun önceki yıla göre 3 kat artarak 30 milyon TL’ye ulaştığını ifade eden Baş, yaptığı sektör değerlendirmesinde Türkiye’de e-ticaret sektörünün 2014 yılında 40 milyar TL. büyüklüğe ulaştığının  tahmin edildiğini ve yüzde 12 büyüme ön görüldüğünü söyleyerek, “E-ticaretin perakende kısmı yeni gelişmeye başladığından diğer segmentlerden daha hızlı büyüyor” dedi.

Teknoloji Makaleleri