Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Joseph Gordon-Levitt NX1 İle Kısa Film Çekti

samsung_globaltechmagazineSamsung Electronics, ünlü oyuncu Joseph Gordon-Levitt ve yapım şirketi hitRECord’un birlikte hazırladığı yeni bir kısa filmin yayına girdiğini duyurdu. Son teknoloji ile tasarlanan premium aynasız kamera Samsung NX1’le 4K Ultra HD (UHD) kalitesinde çekilen “In a City” filminde yedi farklı kentteki farklı perspektifler betimleniyor. Gordon-Levitt ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan sinemacılardan oluşan ekibi kameralarıyla kendi yaşadıkları kentin özünü ve hikâyelerini aktarıyorlar.

Samsung Electronics Küresel Pazarlama, IT ve Mobil Bölümü İdari Başkan Yardımcısı Younghee Lee, filmle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu duygu yüklü kısa film, hem Joseph’in olağanüstü yönetmenlik yeteneklerini, hem de Samsung NX1’in üstün teknolojisini ortaya koyuyor. Gelişmiş özellikleri, NX1’i, olağanüstü bir güzellik ve netlikle her karede izleyicilerini şaşırtmak için 4K UHD özelliğine sahip bir kamera arayan yönetmenler için ideal seçenek haline getiriyor.”

Joseph Gordon-Levitt projeyle ilgili şunları söyledi: “Bir sanat yapıtı yaratırken araçlarınızın hedefinizle uyumlu olduğunu ve teknolojinin sanatsal vizyonunuzu sınırlamak yerine ona güç vereceğini bilmek önemlidir. Samsung NX1 mükemmel bir kamera ve ‘In a City’de gerçekten özel bir şeyler yaratmamızı olanaklı kıldı. Bu proje, sitemizde gerçekleştirdiğimiz en önemli işbirliği çalışmalarından biriydi ve hitRECord camiasındaki herkes bu projeye katılmaktan dolayı büyük bir heyecan duydu. Dünyanın en çok çeşitlilik içeren kentlerinden bazılarında çekilmesine rağmen, milyonlarca insan tarafından paylaşılan ortak bir deneyimi anlatan bir film çekmek üzere yola koyulduk. Her bir kentin benzersiz dokusunu ve enerjisini yakalamak önemliydi. NX1 bunu yapmamızı ve hepimizin gurur duyduğu bir şey üretmemizi sağladı.”

Joseph Gordon-Levitt, kısa filmi yaratmak için yetenekli sinemacı, müzisyen ve şarkı sözü yazarlarından oluşan hitRECord camiasından yardım aldı. Film ortak bir çalışmayla üretilen ve dünyanın çeşitli yerlerinden sanatçılar tarafından okunan bir şiir üzerine kuruluyor. İzleyiciler Kahire ve Rio De Janiero’nun kalabalık pazarlarında, Londra ve Prag’ın simgesi haline gelmiş kemerli yapılarında, Tokyo’nun neon ışıklarıyla süslenmiş gökdelenlerinde, Sheffield ve Los Angeles’ın endüstriyel bölgelerinde keyifli bir gezintiye çıkarılıyor.

Filmin nasıl çekildiğini açıklayan ve Joseph Gordon-Levitt’in yaratım sürecini özetlediği bir sahne arkası, anlatılmamış hikâye videosunun yayına girmesiyle daha önce görülmemiş özel çekimler de paylaşıldı.

Samsung NX1, film yapmayı daha kolay ve daha zevkli hale getiren ve hem Cinema 4K hem de UHD video kaydını destekleyen ileri özeliklere sahip. Cihazın entegre HEVC Kodlayıcısı (H.265), kullanıcıların kaliteden ödün vermeksizin video kliplerini sıkıştırmalarına ve depolamalarına izin veriyor.

Cihazın yönetmenlere sunduğu ek avantajlar arasında ise manuel pozlama kontrolü, odak pikleme, zebra deseni, mikrofon ve kulaklık portları sayılabilir. Bluetooth ve Wi-Fi ile donatılan NX1, mevcut en ileri bağlanırlığı sunmasının yanı sıra kullanıcıların UHD televizyonda UHD filmleri kablosuz olarak izlemelerini mümkün kılıyor.

Teknoloji Makaleleri