Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sesli Adımlar Güçlü Adımlarla Büyüyor

avea_globaltechmagazineAvea’nın dünyada bir ilke imza atarak, 16 ülkede yönettiği 196 alışveriş merkeziyle Avrupa’da sektör lideri olan ECE Grubu’nun iştiraki ECE Türkiye ile birlikte MetroCity’de hayata geçirdiği “Sesli Adımlar” uygulamasını; ECE Türkiye’ye bağlı İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de toplam 5 alışveriş merkezinde daha hayata geçirdi.

Avea tarafından geliştirilen uygulama, görme engellilerin bulundukları noktayı sesli söyleyerek onların daha özgür hareket etmelerini sağlıyor. Operatör bağımsız olarak tüm görme engellilere akıllı telefonlar üzerinden sesli konum belirtme ve konum sorgulama hizmeti veren uygulamanın AVM’lerin yanı sıra otel, hastane ve havaalanı gibi kompleks yapılarda yayınlaşması hedefleniyor.

Görme engelli bireyleri daha da özgürleştirmek amacıyla geliştirilen uygulama, hem Türkçe hem de İngilizce dil desteği sağlıyor. Bu sayede görme engelli turistler de Sesli Adımlar uygulamasından faydalanabiliyor.

Toplumun her kesimine fırsat eşitliği sunma vizyonuyla hayatlara dokunan Avea, görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları ve onların sosyal hayata entegrasyonlarını kolaylaştırmak üzere hayata geçirdiği Sesli Adımlar uygulamasını güçlü adımlarla büyütüyor…

Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da MetroCity alışveriş merkezinde pilot uygulama olarak hayata geçirilen beacon tabanlı Sesli Adımlar uygulaması, ECE Türkiye’ye bağlı İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de 5 alışveriş merkezinde daha hayata geçirildi.

Operatör bağımsız olarak tüm görme engellilere akıllı telefonlar üzerinden ücretsiz olarak sesli konum belirtme, mağaza ve tuvalet, çıkış, danışma gibi alan sorgulama hizmeti veren Sesli Adımlar uygulamasının hastane, otel ve havaalanı gibi kompleks yapılarda da kullanılarak yaygınlaşması hedefleniyor.

“Operatör bağımsız dünyadaki ilk uygulama”

Avea’nın teknolojik altyapısıyla, BoniBeacon ağı üzerinden iBeacon / Bluetooth-Low-Energy Smart Beacon’lar kullanılarak dünyada kendi alanında ilk defa Türkiye’de gerçekleştirilen uygulama, operatör bağımsız tüm görme engelliler tarafından kullanılabiliyor.

Uygulama, MetroCity Alışveriş Merkezi’nin yanı sıra ECE Türkiye bünyesinde İstanbul’daki Neomarin AVM, Maltepe Park ve Marmara Park AVM, Eskişehir’de Espark AVM ve Ankara’da ACity AVM’nin dahil olduğu 6 alışveriş merkezinde kullanılıyor.

Görme engelli bireyleri daha da özgürleştirmek amacıyla geliştirilen uygulama, hem Türkçe hem de İngilizce dil desteği sağlıyor. Bu sayede Türkiye’de bulunan görme engelli turistler de Sesli Adımlar uygulamasından faydalanabiliyor. IOS işletim sistemine sahip telefonların yanı sıra Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda da Sesli Adımlar uygulaması kullanılabiliyor.

Sesli Adımlar uygulaması aşağıdaki linklerden indirilebilir:

App Store Linki: https://itunes.apple.com/tr/app/sesli-ad-mlar/id915304189?mt=8

Google Play Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.boni.sesliadimlar&hl=tr

Teknoloji Makaleleri