Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

BT’den Şirketlere Özel Video Hizmeti

bt_globaltechmagazineDünyanın lider bilişim teknolojileri şirketlerinden BT Global Services (BT), firmalara özel video çözümleri sağlayan ve bu konuda öncüler arasında yer alan Idomoo ile özel bir işbirliği yaptığını açıkladı. BT, bu işbirliği kapsamında, “Cloud Contact” hizmet portföyüne kişiselleştirilmiş video yeteneklerini de ekliyor. Bu hizmetle birlikte şirketler, kısa, kişiye özel, yüksek kaliteli videoları milyonlarca müşteriye kolayca iletebilecek.

İngiltere’nin önde gelen iki bankası tarafından pilot uygulaması gerçekleştirilen “Cloud Contact kişiselleştirilmiş video hizmeti” teknolojisinde şirketlere, bir video mesaj şablonu sağlanıyor ve kişiselleştirilmiş mesaj üretmek için her bir müşteriye uygun verilerin kolaylıkla girilmesine imkan tanınıyor. Kişiselleştirilmiş sesli anlatım ve bireysel veriler, müşterilerin videonun kendisine özel olduğunu kolayca anlamasını sağlıyor.

Kişiselleştirilmiş video hizmeti, ilk pazarlama aşamasından müşteriyle ilişki kurulmasına kadar uzanan sürecin her aşamasında kullanılabiliyor. Birçok farklı dil, metin ve ses seçeneklerinin sunulduğu hizmette, bu seçenekler videoyu izleyen müşteri tarafından bizzat da seçilebiliyor. Bu çözümle görme engeli olan müşterilere de ulaşabilen şirketler için geleneksel yazılı belgeler ve sesli aramalar dönemi de sona eririyor.

Hizmetin buluttan sağlanması sayesinde şirketin bu teknoloji için ekstra bir yatırım yapmasına da gerek yok. Firmanın web tabanına kolayca entegre edilebilen bu hizmet, kişiselleştirilmiş videoların neredeyse gerçek zamanda yaratılmasına olanak sağlıyor. Üstelik şirketler mesajlarını, PC, tablet, akıllı telefon veya akıllı TV gibi diledikleri cihaza direkt olarak iletebiliyor.

BT Global Services Tümleşik İletişim ve Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) Başkan Yardımcısı Andrew Small bu eşsiz teknolojiyle ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Yeni hizmetimiz, işletmelerin müşterileriyle çok daha yaratıcı ve etkili bir şekilde temasa geçmesine yardımcı oluyor. Şirketlerin müşterileriyle kişiselleşmiş etkileşimler oluşturmalarını sağlayan bu hizmet sayesinde müşteri ilişkilerini geliştirmek ve şirket satışlarını artırmak mümkün. Aynı zamanda markanın algısıyla birlikte müşteri sadakatinde de olumlu sonuçlar oluşturduğunu gözlemliyoruz. Konu başlığı ne olursa olsun, kişiselleştirilmiş videoların müşterilere ulaşmada yenilikçi ve çığır açan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.”

Idomoo’nun Eş Kurucu ve CEO’su Yaron Kalish de bu hizmetin yenilikçiliği konusunda Small ile hemfikir. Kalish, konuyla ilgili olarak, “BT ile yaptığımız işbirliğinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kişiselleştirilmiş videoların şirketlerin müşterileriyle kurduğu iletişim üzerinde çok önemli bir etki yapmaya devam edeceğine inanıyoruz. Finansal hizmetler pazarında halihazırda BT ile yakaladığımız başarıyı daha da geliştirmek, dünya çapında kişiselleştirilmiş video çözümleri sunulmasına yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz” diyor.

Ovum’dan analist Aphrodite Brinsmead ise, “Idomoo’nun kişiselleştirilmiş video çözümlerinin kullanılması, müşterilerin dikkatini çekmenin yepyeni bir yolu” diyor. Bugün müşterilerin, internet ve mobil cihazlar üzerinden tam bir bilgi ve reklam bombardımanına tabi tutulduğunu hatırlatan Brinsmead, “Kişiselleştirilmiş videolar, verilerin görsel açıdan uyarıcı bir formatta resmedilmesinin yeni bir yolunu sunuyor. Çözüm, işletmelerin canlı müşteri hizmeti görüşmelerinin kısmen otomasyonunun sağlanmasını, geniş bir kitleye ulaşmasını ve müşterilerin merakını uyandırmasını sağlayacak. Müşteri videoyu uygun bir zamanda izlediğinden, telefonla aranmadan daha az sıkıntı verici olma avantajını da sunuyor” diye vurguluyor.

Videonun örneğini görmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz: http://www.globalservices.bt.com/uk/en/news/bt_launches_new_personalised_video_service

 

Teknoloji Makaleleri