Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone’a İki Uluslararası Ödül Daha

vodafone_globaltechmagazineDaha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye’de herkese ilham vermeyi misyon edinen Vodafone Türkiye, alışverişte dijitalleşmeyi hızlandıracak Vodafone Cep Cüzdan’la iki ödül daha kazandı. Sürekli zenginleşen ve tüketicilere mobil temassız ödemelerde benzersiz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Vodafone Cep Cüzdan, 7. Mobile Excellence Awards’ta “En İyi Mobil Ödeme” ve “En İyi Mobil Perakende Çözümü” kategorilerinde ödüle layık bulundu.

Los Angeles’ta düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini bulan Mobile Excellence Awards’ta aday olduğu iki kategoride de yerel ve yabancı rakiplerini geride bırakarak ödülleri toplayan Vodafone Cep Cüzdan, Vodafone Türkiye bünyesinde global inovasyonlar geliştiren OKSİJEN ekibinin destekleriyle gelişiyor. OKSİJEN’in tasarım, analiz, teknik koordinasyon ve tedarikçi yönetimini üstlendiği Cep Cüzdan, QR Kod, iBeacon ve yakın alan iletişimi (NFC) gibi yenilikçi temassız iletişim teknolojileriyle sürekli gelişiyor.

Vodafone abonelerinin “CUZDAN” yazıp 9000’e yollayarak veya Apple App Store ve Google Play Store uygulama marketleri üzerinden indirebildiği Vodafone Cep Cüzdan’a herhangi bir kredi kartını taratarak bilgileri elle girmelerine gerek kalmaksızın kolayca ekleyebiliyor. Kullanıcılar, Vodafone Cep Cüzdan üzerinden yakınlarındaki restoranları listeleyerek arkadaşlarının ilgili restoran hakkında değerlendirmelerine erişebiliyor, ilgili restoranda indirim varsa görüntüleyebiliyor ve seçtikleri restorana en hızlı gidebilecekleri rotayı çizdirebiliyorlar. 20 bin kafe ve restoranda yüzde 20’ye varan indirim avantajından da yararlanabilen kullanıcılar, telefonlarının kameraları ile hızlı ve kolay bir şekilde QR kod okutarak ödemelerini tamamlayabiliyorlar.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

“Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, bu dönüşümün en önemli aşamalarından birinin mobil ödeme olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğuna inanıyoruz. Bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ doğrultusunda, insanların hayatlarında değer yaratabilecek altyapılara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda teknoloji, hizmet, pazarlama, insan kaynakları gibi birçok kategoride kazandığımız 130’un üzerinde ödüle Vodafone Cep Cüzdan ile Mobile Excellence Awards’ta iki yeni ödül eklemenin gururunu yaşıyoruz. Vodafone bünyesinde global inovasyonlara imza atan OKSİJEN’in teknik ve analiz desteğiyle sürekli geliştirdiğimiz, mobil ödemelere yeni bir soluk getirdiğine inandığımız Vodafone Cep Cüzdan’ı nakit paradan, kredi kartından, banka kartından ve fiziksel cüzdandan bağımsız bir hayat için en son temassız ödeme teknolojileriyle sürekli zenginleştiriyoruz. İnovatif mobil ödeme teknolojileriyle Türkiye’de abonelerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

Teknoloji Makaleleri