Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Eugene Kaspersky Davos’ta Konuşacak

kaspersky_globaltechmagazineKaspersky Lab Başkanı ve CEO’su Eugene Kaspersky, bu hafta Davos’ta gerçekleştirilecek olan Dünya Ekonomik  Forumu’nda bir panel oturumunda siber güvenliğin karşılaştığı en ciddi sorunları ele alacak. 24 Ocak günü gerçekleştirilecek oturumda ayrıca Estonya Cumhurbaşkanı Thomas Hendrik Ilves; Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Komitesi İdari Başkanlığı İcra Direktörü Jean-Paul Laborde ve Microsoft Corporation İdari Başkan Yardımcısı Bradford L. Smith de katılacak. Panelde İnternet çağında güvenlik ve gizliliğin dengelenmesinin nasıl mümkün olabileceği, ulusal seviyede dayanıklı siber savunmaların nasıl oluşturulacağı ve uluslararası işbirliğinin global siber güvenliği genel olarak nasıl destekleyebileceği tartışılacak.

Panel oturumu Davos Kongre Merkezi’nin Aspen 2 konferans odasında saat 9:15’te (GMT+1) gerçekleştirilecek.

Toplantının öncesinde Eugene Kaspersky şunları söyledi: “Siber güvenliğin önemi bilgisayar ağları ve bağlı cihazlara bağımlılığımızın artmasına paralel olarak artmaktadır. Davos’ta düzenlenen DEF, siber uzayda karşılaştığımız en önemli sorunun ele alınması açısından dünya liderleri için mükemmel bir fırsat olacaktır. Siber tehditlerin ve bunlarla mücadele yollarının Davos Forumlarının gündemlerinde yıldan yıla nasıl önem kazandığını gözlemleme fırsatı buldum.”

Davos’un küçük bir kayak merkezinde 21-24 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda Eugene Kaspersky ayrıca, farklı ülkelerden üst düzey yetkililer ve çok sayıda iş lideriyle görüşecek. Kaspersky, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kritik altyapıların siber saldırılara karşı korunmasının dünya liderleri için nasıl önemli bir önceliğe dönüştüğünü görebiliyorum. Benim şirketim tarihin en karmaşık siber saldırılarından bazılarını araştırmış ve üstesinden gelmiştir ve bu bugün oldukça talep edilen bir deneyimdir.”

Teknoloji Makaleleri