Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Acer BETT 2015’te Eğitim Çözümlerini Sundu

acer_globaltechmagazineÇok kapsamlı bilgisayar ürünleri portföyüyle, Acer anaokulu ve ilköğretimden başlayarak, üniversiteye ve yüksek eğitime kadar tüm seviyelerdeki gittikçe artan eğitim ihtiyaçları için çözümler sunmaya devam ediyor.
Acer geçtiğimiz günlerde Londra BETT’te eğitim pazarına yönelik ürün portföyünü sergiledi. Ürün serileri arasında dizüstü bilgisayarlar, chromebooklar, tabletler, 2’si 1 aradalar, monitörler ve projektörler bulunuyor.

Aspire Switch Serisi: Çok yönlü tek bir cihazda dizüstü bilgisayar ve tablet

Acer Aspire Switch Serisi her an dokunma, yazma, görüntüleme ve paylaşma olmak üzere dört mod arasında kolayca geçiş yapabilen akıllı 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarlardır. Bu dört mod (dizüstü bilgisayar, tablet, ekran ve ‘V’ modu) sınıflara maksimum çok yönlülük katmaktadır. Tümüyle fonksiyonel bir dizüstü bilgisayar ve konforlu bir tablet olarak kullanılabilmesinin yanı sıra, Aspire Switch Serisi çok daha fazlasını da yapabilir. Ekran modunda, Aspire Switch küçük bir gruba içerik görüntülemek için dönüştürülebilirken, ‘V’ modu ise küçük masalar gibi dar alanlarda kullanmak ve video izlemek için idealdir.

Eğitim kanalına yönelik Aspire Switch modelleri IPS teknolojisi dahil olan Full HD ekranlarla ve Zero Air Gap doğrudan birleştirme teknolojisi ile donatılmıştır; öğrenciler her şeyi geniş görüntüleme açılarından ve parlak güneş ışığı altında bile canlı renkler ve detaylarla görüntüleyebilirler. Ekranlar üstün şok ve çizilme direnci sağlayan bir ekran koruma teknolojisi olan güçlü Corning® Gorilla® Glass 3 tarafından korunmaktadır.

Hafifliği ve 10 saate kadar pil ömrü* sayesinde, öğrenciler Aspire Switch’i tüm gün boyunca yanlarında taşıyabilirler. 10 inçlik model yalnızca 1.17 kg iken, 11 ve 12 inçlik modeller sırasıyla 1.55 kg ve 1.40 kg ağırlığındadırlar.

Opsiyonel Full HD ekranlı Aspire Switch modelleri öğrencilerin kalemle kağıda yazma deneyimleri gibi Acer’ın Active Stylus¹ özelliğini desteklemektedir. Konforlu ekran kalemi yumuşak hareketleri ve gerçek bir mürekkebi andıran baskıya duyarlı çalışmasıyla geleneksel bir tükenmez kalem hissi verir. Bu, sezgisel biçimde yazı ve çizim deneyimleri için ideal bir araçtır.

Öğrenciler için dayanıklı tasarıma sahip Chromebooklar

Acer, okulların ve üniversitelerin bütçe kısıtlamalarına uygun fiyatlara sahip dayanıklı ve çok yönlü tasarımlar sunmayı amaçlıyor ve şu an 11, 13 ve 15 inç ekran boyutlarına sahip çok çeşitli Chromebooklar sunan tek marka. Acer, Gartner’a3 göre dünya çapında yüzde 40 pazar payıyla Chromebook pazarının lideri.

Acer EMEA Ticari Kanal Departmanı Başkan Yardımcısı Jakob Jersild Olsen şunları söyledi: “Acer Chromebooklar şu an öğrenciler tarafından ortak çalışma, araştırma yapma ve projeler üzerinde heyecan verici yeni yöntemlerle çalışma için kullanıldığından, zaten başarılı bir öğrenim platformu olarak görülmektedir. İki yeni Acer Chromebook eğitim ortamlarında yaygın olan koşullara daha da dayanıklı yeni bir tasarıma sahiptir. Ayrıca, okullar bu yeni platformları uygun maliyetli, hızlı ve güvenli bir şekilde temin ederek yönetebilir ve böylelikle önemli olan öğrencinin başarısı olur.”

Yeni Acer C910 geniş bir 15 inç ekrana sahiptir ve birden çok öğrenci tarafından paylaşılabileceği laboratuar ve sınıflar için idealdir. Acer C740 ise ürünü hem sınıfta hem de evde kullanacak öğrenciler için sırt çantalarına rahatça girebilen 11 inçlik ekranıyla kompakt bir Chromebooktur. Öğrencilerin cihazlarına karşı özensiz olabileceklerini bildiğimiz için, her iki model de ekstra dayanıklılık özellikleriyle donatılmıştır. C910 ve C740 güçlendirilmiş kapaklarıyla 60 kg’lık güce dayanabilir ve köşeleri 45cm’e kadar düşürülmelerde zarar görmez. Ayrıca, menteşeler de güçlendirilmiştir, böylece yeni Chromebooklar daha fazla zorlama ve gerilime karşı dayanıklıdır.

Acer C910’un geniş 15.6 inç ekranı öğrencilerin sınıf ve laboratuarlarda paylaşım yapabilmeleri için ideal boyuttur. Canlı ve parlak ekranı okulların bütçelerine uygun olması amacıyla Full HD (1920×1080 çözünürlük) veya HD (1366×768 çözünürlük) seçeneklerine sahiptir.

Acer C910 ve C740 Acer ComfyView ekranlara sahiptir, bu şekilde öğrencilerde daha az göz yorgunluğu için ışık yansımasını minimuma indiren parlama önleyici özellikler barındırır ve Chromebooklarını okulda öğrenim için daha fazla alanda kullanabilmelerine yardımcı olur. Acer C740 9 saate ve Acer C910 8 saate varan pil ömrü sağlar, böylece öğrenciler tarafından tüm gün boyunca kullanılabilir. Acer Chromebookların ayarlama ve yönetimleri de sezgisel ve verimlidir. Web tabanlı yönetim konsolu uygulamaların ağdaki tüm Chromebooklar arasında uzaktan kumanda edilebilmesine izin verir.

Sınıflarda ultra kısa mesafeden projeksiyon özelliğine sahip U serisi :

Acer’ın U5220 ve U5320W projektör ailesi geniş imajları sınırlı alanlarda bile ultra kısa mesafeden yansıtma teknolojisine sahiptir. Yeni Acer U5320W, 3000 lümen parlaklıkla ultra kısa mesafeden yansıtma teknolojisi sayesinde 2.17 m’ye (87-inç) kadar diyagonal olarak ve 0.35 metreden net ve geniş imajlar yansıtabilir. Acer U5220W yalnızca 0,40 metreden 1.92m’ye (77-inç) kadar görüntüler sunabilir. U5320W modeli doğal WXGA çözünürlük ve 16:10 en-boy oranına sahipken, U5220 4:3 en-boy oranıyla doğal XGA modeldir.

Yakın bir mesafeden geniş bir resim yansıtabilme özelliğinden dolayı, projektörü sınıfta ders verirken kullanacak olan eğitmenler için idealdir, çünkü yansıtılan görüntü rahatsız edici gölgelerle bölünmez ve sunum yapan kişi ışık kesileceği için endişelenmek zorunda kalmaz. Okullarda daha fazla konfor sağlamak ve deneyimi geliştirmek için, Acer’ın interaktif SmartPen2 donanımı küçük odalar ve sınıflarda sunumlar için yeni bir interaktif yol sunar. Acer SmartPen2 bir uzaktan kumanda gibi, sunum yapanların doğrudan yansıtılan imajın üzerine yazı yazmalarını ve sunumlarını kolayca yönetebilmelerini sağlayarak izleyicilerin birlikte çalışma, iletişim ve öğrenimlerini geliştirir.

Acer yakın zamanda pazarda ‘Gizli bir Kablosuz Adaptör Tasarımı’ tanıtan dünyanın ilk projektör tedarikçisi olmuştur. Bu özel donanım Acer U Serisinde de mevcuttur. Acer MHL & WiHD veya Google Chromecast gibi kablosuz adaptörlerin1 projektör kasasına yerleştirilerek dış tasarımın temiz ve düzenli tutulabilmesini sağlar. Harici USB/MHL bağlantı noktaları kullanan mevcut klasik tasarımlarla karşılaştırıldığında, entegre bir MHL çözümü daha fazla güvenlik sağlar ve kablosuz adaptörlerin çalınmasını önler.

U serisi projektörler tüm EMEA bölgelerinde 2015’in ikinci çeyreğinden itibaren temin edilebilecektir.

Teknoloji Makaleleri