Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

BT Alt Yapınızı Tek Noktadan Yönetin

[show_avatar email=35 align=center show_name=true show_biography=true avatar_size=93]

Klasik bir sistem odası farklı amaçlar için bir araya gelmiş farklı mimariye sahip donanım ve yazılım bileşenlerinden oluşur. Sunucu, SAN Altyapısı, Veri Depolama Sistemi, WAN optimizasyonu için kullanılan cihazlar, veri yedekleme için kullanılan disk temelli çözümler, yedekleme yazılımı, Cloud ile haberleşmek için kullanılan yazılım ve donanımlar ve bunların Felaket Kurtarma Merkezindeki eşlenikleri, oldukça karmaşık altyapılara sebep olurlar.

İşletmelerin farklı çözümleri bir arada çalıştırmak için bu çözümlere hakim bir mühendis ekibine sahip olması, farklı çözümlerle entegrasyonu sağlayacak bir firmayı bulması ve bu ortamı bir çok farklı “ekran” kullanarak yönetmesi gerekecektir. Bu karmaşıklığın temelinde verinin daha hızlı ve daha verimli depolanma ihtiyacı vardır.

SimpliVity, bu ihtiyaçlar sebebiyle yapacağınız yatırımı hissedilir derecede azaltan, karmaşık bir alt yapı yerine endüstri standardı x86 sistemler ile sanallaştırma, veri depolama, yedekleme, klonlama ve felaket kurtarma ihtiyaçlarına çözüm sunan “Hyper-Converged”  mimaride çözümler geliştiriyor. SimpliVity çözümünün temel çalışma prensibi veriyi yazarken tekilleştirmek ve sıkıştırmak üzerine kurulduğu için disklere giden ve okuma anında disklerden okumamız gereken IO miktarının önemli kısmı ortadan kalkmaktadır. Veri ile ilgili katmanlar için en iyi IO yapmak zorunda olmadığınız IO’dur. Simplivity bunu çözümünün temel taşı olan OmniCube ve OmniStack (kendi işlemcisi olan tekilleştirme/sıkıştırma kartı ve ilgili yazılım) ile IO’ları ortadan kaldırarak sağlıyor. Ayrıca verinin disk üzerindeki kontrolü SimpliVity’de olduğu için sanal makina seviyesinde benzersiz yedekleme, replikasyon ve klonlama özellikleri de bu çözümün bir parçası.

Bir Federasyon çatısı altında  ve bir veya birden fazla sistemin bir arada çalıştığı yapılarda veri her noktada (RAM, SSD, HDD, WAN) tekilleşmiş ve sıkışmış haldedir. Federasyon bir bütün olarak yönetiliyor ve sanal makinaları ilgilendiren operasyonların hepsini (yedekleme, klonlama, taşıma) sanal makina seviyesinde ve ESX kaynaklarını kullanmadan gerçekleştiriyor. Alınacak tüm yedekler ve yaratılacak klonlar tam kopyalardır ve ana makineden bağımsızdırlar. Farklı sistem odaları arasında yapılan veri transferlerinin tümü veri yazılmadan önce yapılan tekilleştirme ve sıkıştırmanın avantajını kullanmaya devam ederler. Yedeği alınan veya klonu çıkarılan makina silinse bile yedekler belirlenen politikalar dahilinde geri dönme amaçlı kullanılabilir. İstenen bir sanal makine farklı sistem odaları arasında taşınabilir. Bütün bu işlerin yönetimi vCenter üzerinden yapılıyor, bu sayede yeni bir veya birden fazla ara yüze ihtiyaç duymadan bütün BT alt yapınızı tek bir noktadan  yönetebilirsiniz.

Detaylı bilgi için :

http://www.ts.avnet.com/tr/suppliers/simplivity/

Teknoloji Makaleleri