Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Diler Holding’in Verileri NetApp’a Emanet

netapp_globaltechmagazineGeçtiğimiz dönemde Diler Holding bünyesinde bulunan ve İskenderun’da faaliyet gösteren Atlas Enerji şirketinin üretim aşamalarının izlenmesi, çıkan sorunların gözlenmesi ve enerji üretim maliyetlerinin hesaplanması için BT altyapısına ihtiyaç duyulmuştu.
Bu çok noktalı dağınık BT operasyonunun sürekliliğinin sağlanması, merkezileştirilmesi, performanslı, ölçeklenebilir ve esnek bir altyapıya kavuşması için bir yıllık bir analiz sürecinin ardından gerekli yatırımların yapılması için karar alınmıştı. Bu süreçte felaket kurtarma ve sistemlerin yedeklenmesi ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmuştu. Süreçlerin sonucunda Diler Holding’in ihtiyaçlarına en uygun çözümün NetApp FAS serisi veri depolama çözümü olacağına karar verilmiş.

Proje şemasının yapılandırılması ve karar aşamasının ardından ilk olarak Diler Holding ana veri merkezinde FlexPod® çözümleri konumlandırılmış. Ardından firmanın yeni yatırımı olan İskenderun’daki Atlas Enerji santraline NetApp FAS serisi depolama ürünleriyle ana veri merkezinin senkronu sağlanmış. Yapılan donanım ve yazılım çalışmalarıyla birlikte çok noktalı BT altyapısının merkezileştirilmesi projesi ile ilk fazı başarıyla gerçekleştirilmiş oldu.

Diler Holding yaptığı bu yatırım ile birlikte artık, sürekli genişleyen ve büyüyen yapısına uygun; ileriye dönük, esnek ve ölçeklenebilir bir altyapıya sahip. Ayrıca tüm felaket senaryolarına da hazır.

Teknoloji Makaleleri