Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’ne Yeni Kategori

sony_globaltechmagazineDünyanın en prestijli fotoğrafçılık ödüllerinden biri olan ve Dünya Fotoğraf Örgütü tarafından düzenlenen 2015 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’ne, mobil fotoğrafçılık kategorisi eklendi. Mobil fotoğrafçılık kategorisinin birincisi üstün kamera özellikleri ve akıllı sosyal kamera uygulamalarıyla kullanıcılara birer profesyonel fotoğrafçı olma olanağı sağlayan Sony Xperia akıllı telefon ve tablet gibi ürünlerden oluşan Sony Mobile paketi kazanacak ve Londra’da düzenlenecek ödüllere katılma fırsatı yakalayacak.

Akıllı telefonlarda kullanılan yeni kamera teknolojileri sayesinde fotoğrafçılar, önemli anlarını her koşulda ve her yerde rahatça fotoğraflayabiliyor. 2015 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri kapsamında yer alacak yeni mobil fotoğrafçılık kategorisi de bu yeni yaratıcı özgürlüğe dikkat çekerek, mobil fotoğrafçılığın ve fotoğrafçıların bu sanata yaklaşımlarını yeniden tanımlamalarına katkıda bulunacak.

Siz de ödüllü bir fotoğrafçı olabilirsiniz!

Bu senenin yarışma konusu olan “Hayatta ne ekersen onu biçersin” sözünden yola çıkarak, akıllı telefon sahipleri çektikleri en güzel anları 27 Ocak – 27 Şubat 2015 tarihleri arasındawww.worldphoto.org adresine yükleyerek yarışmada yer alabilecek ve ödüllü bir fotoğrafçı olma şansı yakalayacak. Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri jürisi tarafından belirlenecek 20 fotoğraf Dünya Fotoğraf Örgütünün internet sitesi www.worldphoto.org adresinde yayınlanacak ve yarışmayı kazanan fotoğraf, 10-17 Mart 2015 tarihleri arasındaki halk oylaması ile belirlenecek.

Oylama ile seçilecek en iyi fotoğrafı çeken fotoğrafçı, 23 Nisan 2015 tarihinde Londra’da düzenlenecek Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri Töreni’ne katılma fırsatı yakalayacak. Kazanan fotoğrafçı ayrıca üstün kamera özellikleri ve akıllı sosyal kamera uygulamalarıyla kullanıcılara birer profesyonel fotoğrafçı olma olanağı sağlayan Sony Xperia akıllı telefon ve tablet gibi ürünlerden oluşan bir Sony Mobile paketi de kazanacak.

Ödülleri düzenleyen Dünya Fotoğraf Örgütü Kreatif Direktörü Astrid Merget Motsenigos ilk defa düzenlenecek kategori hakkında, “Bugünün inanılmaz teknolojinin parmaklarımızın ucunda olması sayesinde, aslında hayatımızın eşsiz dokusunun parçalarını oluşturan gündelik olayları çekebiliyoruz. Çoğumuz cep telefonlarımızla aslında kendi hayatımızı belgeliyoruz ama bu konuda hiçbir şey düşünmüyoruz. Bu kategori sayesinde normalde sıradan sayılabilecek bu anlara biraz daha yakından bakma imkanımız olacak” dedi.

Akıllı telefonuyla düzenli bir şekilde çekimler yapan Fransız sokak fotoğrafçısı ve aynı zamanda 2015 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri Jüri Üyesi Anthony Lepinay, “Mobil fotoğrafçılık fotoğraflar hakkında düşünme biçimimizi değiştiriyor. Mükemmel anı yakalayabilmek içi ‘her zaman hazır’ durumda olmamız gerekiyor. Bu ödülün mükemmel anları bulmamıza yardımcı olacağını umuyorum” dedi.

Siz de akıllı telefonunuzla dünyaya farklı bir mercekten bakarak olağanüstülükleri keşfedip mükemmel Sony Xperia’ları kazanmak istiyorsanız 27 Şubat’a kadar www.worldphoto.orgadresi üzerinden Sony Dünya Fotoğraf Yarışması’na başvurabilirsiniz.

Sony Dünya Fotoğraf Yarışması Jüri Üyeleri

•Anna Dickson, Huffington Post Fotoğraf Direktörü, ABD

•Chris Hudson, National Geographic Traveller Grup Sanat Editörü, İngiltere

•Anthony Lepinay, Fotoğrafçı ve Kreatif Direktör, Fransa

•Alvin Soon, HWM ve HardwareZone.com Yardımcı Editörü, Singapur

•Evgeny Tchebotarev, 500px CPO ve Kurucu Ortağı, Kanada

 

Yarışmaya katılmak için; www.worldphoto.org

 

Teknoloji Makaleleri