Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni IT Anlayışı ve Veri Depolama

Lise yıllarımda bisiklete binerdim, ancak üniversiteye başlayıp iş hayatına atıldığımda, dünyayı iki tekerlekle dolaşmanın artık bana yetmemeye başladığını farkettim. Daha hızlı bir şeye ihtiyacım vardı.

Buna benzer bir şey IT’de meydana geldi – yeni IT anlayışı, veri depolamaya da farklı yaklaşmayı gerektiriyor. 90’larda, veri depolama, sadece donanım kapsamındaydı. Karmaşık ve katı yapılar içerisinde, kapalı devre sürdürülüyordu.

Sanallaştırma ve IT’nin bir hizmet olarak görülmesinin yaygınlaşmasıyla, bu geleneksel altyapılar aslında benim lisede kullandığım bisiklete benziyor. Bu durumda bize yeni iş yüklerine ve artan veri miktarlarına cevap verebilecek modern altyapılar gerekiyor. 3PAR bu anlamda hizmet odaklı depolama servisleri sunuyor; depolamanın yazılım yönü şimdinin HP StoreVirtual VSA’i olarak bilinen LeftHand Networks tarafından tam 7 yıl önce gerçek bir dönüşüm geçirdi. Deduplication,HPStoreOnce’la yedeklemeye modern bir yaklaşım sunuyor. Ve bu vizyonun gerçekleştirildiği platform da HP Converged Storage oldu: Bileşik, bulut özellikli ve yazılım tabanlı. Donanım mimarisi üzerine gelen yazılım ile donanımın gücü yazılımın yeteneği ile buluştu.

2ea4a87
HP 3PAR StoreServ’ün önemli noktalarına birlikte bir göz atalım:

  • Kendi kendini yönetir: Beklenmeyen iş yükü taleplerine sekiz kat daha hızlı cevap verebilir, kendi kendini optimize eden depolama özellikleri sayesinde blok, dosya ve obje erişiminin yönetimini tek bir noktada toplar.
  • Etkindir: Kapasite gereksinimlerini %75’e kadar azaldır, donanımla hızlandırılabilen in-line deduplication ve thin provisioning ile ROI’yi maksimuma çeker ve blok, dosya ve obje erişimleri için paylaşılmış kapasite sunar.
  • Multi-tenant:Garantili hizmet kalitesiyle %99.9999 veri kullanılabilirliği, güvenilir bir şekilde midrange, all-flash ve high end array’lerde karma iş yüklerini konsolide etme özelliği
  • Federasyon: Sistemler arası sorunsuz data akışı, hissettirmeden depolama yenilemesi ve dengelenmesi, flat yedekleme tekniğiyle HP StoreOnce’a kolayca yedek alma şansı.

Tüm bunlara ek olarak, HP 3PAR StoreServ gerçek bir şampiyon – size piyasadan birkaç not düşeyim:

  • HP 3PAR StoreServ, iki ayrı kategoride DCIG tarafından sınıfının en iyisi seçildi: 7000 ailesi en iyi enterprise midrange array’i seçilirken, 3PAR StoreServ 10000 ise high end enterprise array’leri arasında sınıfının en iyisi oldu.

Gartner’a Göre En İyi Veri Depolama Ürünü 3PAR!!

Gartner’ın Kasım ayında yayınladığı ‘Magic Quadrant for General-Purpose Disk Arrays’ raporunda, HP Rakiplerini geride bırakarak birinci sırada yerini aldı. Böylece HP 3PAR ile ortaya koyduğu vizyon ve performans ile en üst seviyede yer aldı. 3PAR’a geçmek için artık daha da çok sebep var!!

22dba12

Şimdide biraz 3PAR StoreServ portfolyosundan söz etmek istiyorum.

Aslında bahsedeceğim ürünler, storage kapsamında bulunan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek nitelikte bir portfolyo oluşturuyor.

7000 ailesiyle başlarsak, midrange’de en çok tercih edilen ürün olmanın yanı sıra, fiyat/performans anlamında bütçe dostu sayılabilecek, iki nodlu 7200c ve dört nodlu 7400c modelleri bulunuyor.

Performansa önem verildiği takdirde, ihtiyacınız olan ürünler Converged Flash7440c ve tamamen flash hizmeti veren, üst düzey performanslı 7450c. IOPS değerleri 900.000’in üstünde ve yeni ASIC özellikli deduplication hizmetleriyle,harddisk fiyatına flash performansı alabiliyorsunuz. Ve eğer önceliğiniz kapasite büyümesiyse, 10000 ailesi hem 4 hem de 8 nodüllü sistemlerde 3.2 PB’a kadar çıkabiliyor.

388f80d

Buna çok formlu basitlik diyoruz (polymorphic simplicity). 3PAR bu yaklaşımla birden fazla form, şekil, büyüklük ve farklı ihtiyaçlar için seçenekler sunuyor. Buradaki yaklaşımımız çok özel, çünkü tek bir mimari kullanarak daima doğru çözümü sunabiliyoruz. Bu mimarimiz tek bir işletim sistemi sunuyor, SSMC yönetim tool’u ile tek bir arayüz üzerinden ve zengin veri servisleriyle bir çok ihtiyacı karşılıyor.

Yeni bir converged kontrolörden söz etmiştik, bu 3PAR ailesi için büyük bir yenilik. Biraz bunu konuşalım.

  • Converged: Tam bileşik özellikte blok, dosya ve obje desteğinin yanısıra SSD ve HDD desteği
  • Tier-1 sürekliliği: Six-nines özelliği sunan güvenilir teknoloji,
  • Performans: Hibrit ve all-flash konfigürasyonlarda uygulama hızlandırma özelliği
  • Zengin veri hizmetleri: Deduplication, Flash Cache, Quality of Service, replication ve file persona

Duyurduğumuz yeni ürün ve hizmetler var – 3Par File Persona, Converged Flash’li 7440c, yeni 3PAR StoreServ Yönetim Konsolu (SSMC) ve VMAX’ten 3PAR’a online import özelliği gibi.

Teknoloji Makaleleri