Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky 2014 Son Çeyreği Test Sonuçları

kaspersky_globaltechmagazineKaspersky Lab, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde bağımsız araştırma şirketleri tarafından gerçekleştirilen 22 testin sonuçlarını açıkladı. Uzmanlar Kaspersky Lab’in güvenlik çözümlerini ve diğer üreticilerin ürünlerini test ettiler: popüler güvenlik ürünlerinin mobil zararlı yazılımlar, kimlik avcılığı ve maddi tehditlere karşı koruma gibi yönlerden yeni ve bilinmeyen zararlı yazılımları ne kadar etkili bir şekilde algıladıklarını ve cihaz performansını nasıl etkilediklerini analiz ettiler.

AV-Comparatives
2014 yılının dördüncü çeyreğinde, AV-Comparatives Ağustos-Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği uzun vadeli Whole Product Dynamic Real World Protection Test’in sonuçlarını yayınladı. Test süresi boyunca araştırmacılar ara sonuçları paylaştılar ve bu sonuçlara göre Kaspersky Internet Security karşılaştığı tehditleri engelleme konusunda son derece etkili oldu. Sonuç olarak, 4 aylık test süresi boyunca Kaspersky Lab ürünü tehditlerin %99,4’ünü algıladı ve tek bir hatalı uyarı bile vermeyerek Advanced+ seviyesinde puan aldı.

Kaspersky Internet Security Eylül 2014 File Detection Test adlı bir başka Advanced+ sertifikası daha aldı ve ürün bu testte tehditlerin %99,7’sini başarıyla engelledi.

Kaspersky Internet Security, performansı ile AV-Comparatives’in üçüncü Advanced+ ödülünü Ekim ayında yapılan Performance Test’ten aldı. Araştırmacılar farklı senaryolarda etkinleştirilen bir güvenlik çözümü yüklü PC’lerin performansını ölçtü ve bunu hiçbir koruma çözümü yüklü olmayan PC’lerin performansı ile karşılaştırdı. Sonuçta Kaspersky Internet Security yüklü olan bilgisayar, güvenlik çözümü olmayan bilgisayar karşısında 100 üzerinden 97,7 puan aldı.

AV-Comparatives aynı zamanda güvenlik ürünlerinin kimlik avcılığı yapan siteleri algılama yeteneğini de test etti. Şirket bu alanda ödül vermedi; yalnızca istenmeyen bağlantıları filtreleme işlevinin etkinliğini değerlendirdi. Bu test on dört çözüm katıldı ve Kaspersky Internet Security en iyi sonucu (%90) veren iki üründen biri oldu.

AV-Comparatives ayrıca küçük işletmeler için çözümler hakkında da kısa bir özet yayınladı. Araştırmacılar çözümün sağladığı koruma seviyesini ve sistem yöneticilerinin yönetim konsolunu ne kadar kolay kullanabildiklerini değerlendirdi. Kaspersky Small Office Security, Approved (onaylandı) sertifikası aldı ve araştırmacılar ürünün entegre yönetim konsolunun ne kadar kullanıcı dostu olduğunu vurguladılar.

2014 yılının dördüncü çeyreğinde, AV-Comparatives Mart’tan Ekim ayına kadar süren 8 aylık Malware Removal Test’lerinin sonuçlarını yayınladı. Bu test farklı ürünlerin virüs bulaşmış olan bir bilgisayarı ne kadar etkili bir şekilde kurtarabildiğini değerlendirmek için hazırlandı. AV-Comparatives uzmanları bunun için dikkatli bir şekilde en popüler zararlı yazılım örneklerini inceledi, her birini bir bilgisayara bulaştırdı ve sistemi temizlemek için bir anti-virüs ürünü yüklemeyi denedi. Kaspersky Internet Security bu testin sonucunda bir Advanced+ sertifikası daha aldı.

AV-Test
Temmuz – Ağustos 2014 tarihleri arasında, AV-Test Kurumsal ve Kişisel Windows 7 SP1 kullanıcıları için İnternet Güvenlik sınıfı çözümleri testinin İki Aylık Sertifikasyonunu gerçekleştirdi. Sonuçta Kaspersky Endpoint Security 10, Approved Corporate Endpoint Protection sertifikası aldı ve Kaspersky Internet Security hem ‘Sertifikalı’ konumunu kazandı, hem de maksimum puanı aldı.

Mobil cihaz çözümleri testlerinde, AV-Test Kaspersky Internet Security for Android’e ‘Sertifikalı’ durumunu verdi.

MRG Effitas
2014 yılının dördüncü çeyreğinde MRG Effitas İnternet güvenlik çözümleri için iki sertifikasyon testlerinin sonuçlarını açıkladı: 360 Assessment ve Certification Programme. Testler ikinci ve üçüncü çeyreklerde gerçekleştirildi ve çevrimiçi bankacılığı tehdit eden zararlı yazılımlara karşı koruma seviyelerini değerlendirdi. Çeşitli Trojan, arka kapı, fidye yazılımı vb. test örneklerinin kullanıldığı testler de buna dahildi. Testlerde iki farklı sertifika seviyesi verildi: birinci seviye tüm virüs bulaştırma çabalarını engelleyen ürünlere verildi, ikinci seviye ise PC ilk kez çalıştırılmadan önce tehditi algılayabilen çözümlere verildi. İkinci çeyrekte yapılan testte Kaspersky Internet Security birinci seviye sertifika alan iki üründen biriydi, üçüncü çeyrekte ise bunu başaran tek çözümdü.

Dennis Technology Labs
2014 yılının dördüncü çeyreğinde, Dennis Technology Labs iki sertifika testinin sonuçlarını yayınladı. Birincisi Temmuz – Eylül arasında, ikincisi Ekim – Aralık arasında gerçekleştirildi. Her iki testte de ev kullanıcıları ve küçük ve orta büyüklükte işletmeler için sunulan güvenlik çözümleri test edildi. Her iki testin sonuçlarına göre Kaspersky Internet Security, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Endpoint Security for Business en yüksek seviyeli olan AAA sertifikalarını aldı.

PCSL
Kasım 2014’te Çin’de bulunan PC Security Labs Android tabanlı cihazlar için güvenlik çözümlerini test etti. Kaspersky Internet Security for Android tehditlerin %99,75’ini algıladı ve en büyük ödül olan beş yıldızlı sertifikayı aldı.

Virus Bulletin
2014 yılının dördüncü çeyreğinde Virus Bulletin Microsoft Windows 8.1 ve Windows Server 2008 R2 SP1’i korumak için tasarlanmış ürünlerin sertifika testi sonuçlarını açıkladı. Kaspersky Endpoint Security, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Internet Security ilk teste katıldı ve Kaspersky Endpoint Security, Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers Enterprise Edition ve Kaspersky Small Office Security ikinci teste katıldı. Tüm ürünler tehditlerin %100’ünü başarıyla engelledi ve tek bir hatalı uyarı bile vermedi. Sonuç olarak VB100 sertifikaları aldılar.

Kaspersky Lab ürünleri bağımsız laboratuvarlar tarafından gerçekleştirilen testlere düzenli olarak katılmakta ve mükemmel sonuçlar almaktadır. Bunların bazıları Testing Digest for Q3 2014 adlı yayında açıklanmıştır.

Teknoloji Makaleleri