Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ZyXEL’den Yeni Access Point Çözümü

zyxel_globaltechmagazineKablosuz internet erişiminin giderek yaygınlaşması ile birlikte kimi sektörler için bu hizmet müşteri veya ziyaretçi memnuniyetinin artırılması, verimliliğin yükseltilmesi ve yeni servislerin hayata geçirilebilmesi noktasında gerekli hale geliyor. Kapalı ve açık alanları geniş, günlük kullanıcı sayısı fazla ve sürekli değişken olan eğitim ve konaklama sektörleri için ise durum çok daha kritik hale geliyor. Kullanıcıların her noktadan aynı bağlantı hızını talep etmesi ve kullanıcı sayısının çokluğu, bilgi işlem yöneticilerine yönetim ve dengeli bir dağıtım konusunda ciddi sıkıntılar yaşatabiliyor. ZyXEL tarafından piyasaya sunulan yeni nesil kablosuz erişim noktası NWA1100-NH, uç noktalara dahi yüksek kalitede sinyal gönderme yeteneği sayesinde daha başarılı Wi-Fi erişim alanı yaratabiliyor.

Geniş Mekânlarda 802.11n Wi-Fi Standardı

Ziyaretçilerin çok olduğu ve farklı noktalarda erişim taleplerinin yoğun olduğu restoran, kafe, seminer salonları veya fuar alanları gibi geniş mekânlarda 802.11n Wi-Fi standardı sayesinde yüksek bant genişliğinde internet bağlantısını yaymak mümkün hale gelebiliyor. ZyXEL tarafından sunulan yeni kablosuz erişim noktaları, birbirleri ile güvenli bir şekilde iletişim kurarak farklı katlara veya duvarların arkasına kablosuz internetin güçlü bir sinyal ile dağıtılabilmesine ve tüm kullanıcıların sorunsuz bir deneyime kavuşmasına imkân veriyor. Bu sayede özellikle konaklama servisi veren işletmeler, tüm odalara ve katlardaki farklı toplanma merkezlerine internet erişimini uygun maliyetle yayabiliyor ve bu erişim hizmeti üzerinden yeni gelir modelleri oluşturabiliyor.

NWA1100-NH’ın internet bağlantısını güçlü bir sinyal ile yayma yeteneği aynı zamanda hastaneler için de başarılı bir çözüm haline geliyor. Bu sayede hastaların anlık kontrolünü sağlayan medikal cihazların bağlantı sorunu kesintisiz bir şekilde çözülmüş oluyor. Medikal cihazların hatasız hizmet verebilmeleri ve sinyal çakışmasının engellenmesi için oluşturulan EN60601 standardı ile tamamen uyumlu olan NWA1100-NH, çalışma ortamının tamamen güvenli olmasını sağlıyor.

Esnek Büyüyebilme Yeteneği

Bir önceki nesil kablosuz erişim noktalarından dört kat daha yüksek performans sunan NWA1100-NH, esnek büyüyebilme yeteneği sayesinde WLAN altyapılarının oluşturulmasında ölçeklenebilir ve uygun maliyetli bir çözüm haline geliyor. Yeni nesil kablosuz erişim noktası NWH1100-NH üzerinden bulunan yüksek güçlü ve optimize edilmiş 5 dBi anten, veri transfer hızını artırırken aynı zamanda zayıf noktalara, duvar arkalarına ve uzak alanlara bile güçlü bir sinyal ulaştırılabilmesine ve geniş kapsama alanına imkân veriyor. Farklı EAP (Extensible Authentication Protocol) yöntemleri ile sağlanan güvenlik sayesinde, izinsiz kullanıcılar ağın herhangi bir noktasında giriş yapamıyorlar. Böylece güvenlik de en uç noktada sağlanmış oluyor.

ZyXEL Türkiye Kurumsal Çözümler Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ömer Faruk Erünsal, yeni nesil kablosuz erişim noktasının Türkiye gibi betonarme yapıların yoğun olduğu ülkeler için ideal bir çözüm olduğunu belirterek şöyle dedi: “Farklı endüstrilerde kablosuz internet erişimine olan ihtiyaçlara yönelik optimum çözümleri geliştirmeye devam ediyoruz. İşletmeler kolay, güvenilir ve esnek çözümler ile kablosuz internet erişim hizmeti sunmak ve bunları yönetebilmek istiyorlar. Yeni erişim noktamız NWH1100-NH, geniş mekanlara sahip olan eğitim, konaklama ve ziyafet sektörleri için ideal bir çözüm. Kurumlar yeni kablosuz erişim cihazımızın güçlü anteni ve geniş kapsama alanı sayesinde daha önceden sinyal sıkıntıları yaşadıkları odalar veya katlardaki sorunları uygun maliyetle çözüme kavuşturabilirler.”

Teknoloji Makaleleri