Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bu 14 Şubat Öncesi Eski Sevgiliyi Aradık

yandexlogo_globaltechmagazineSevgililer Günü öncesinde kullanıcıların Yandex üzerinde yaptığı aramalar ile ilgili gerçekleştirilen analizde çok ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Elde edilen sonuçlara göre 14 Şubat öncesinde en çok aranan konular arasında aşk testleri ve eski sevgililere ilişkin ifadeler yer alıyor.

14 Şubat Sevgililer Günü birçok çift için büyük önem taşıyor. Bu gün için özel planlar ve hazırlıklar yapanların da araştırma yapmak için ilk başvurduğu adreslerden biri hiç kuşkusuz ki İnternet. Yandex buradan hareketle, Şubat ayının ilk iki haftasında Sevgililer Günü’yle ilgili en çok nelerin aradığını ve aynı dönemde bir önceki ay içerisinde yapılan aramalara göre hangi anahtar kelimelerde artış olduğunu gösteren bir analiz yaparak kullanıcıların bu özel gün ile ilgili İnternet’te neleri araştırdığını ortaya koydu.

Aşkını İnternet’te Ölçenler

Ocak ayının başından bu yana yapılan aramaları analiz eden Yandex, Sevgililer Günü yaklaştıkça kullanıcıların yaptığı bazı aramalarda çok ilginç değişiklikler olduğunu ortaya çıkardı. Arama sayısı en çok artan anahtar kelimeler arasında, 1 ay öncesine göre %90 artış gösteren “Aşk testi” ifadesi en çok dikkat çekenler arasında yer alıyor. Benzer şekilde “Aşk ölçer” ve “Aşk ölçüm” gibi ifadelerin aramaları da bu dönemde büyük oranda artmış durumda. Kullanıcıların 14 Şubat yaklaştıkça İnternet üzerinde bu tip test ve anketlere daha çok yöneldiği anlaşılıyor.

14 Şubat Öncesi “Eski Sevgili” Arandı

Yandex’in yaptığı analizde ortaya çıkan bir diğer ilginç sonuç ise “eski sevgili” ifadesinde yaşanan önemli artış. Yandex’te Sevgililer Günü ile ilgili aramalarda, “14 Şubat” ve “Sevgililer Günü”nden sonra en çok “eski sevgili” ve “eski sevgilim” ifadelerinin aranmış olması dikkat çekiyor. Yapılan analizde “Eski sevgili” aramalarının Ocak ayının başından bu yana %44’lük bir oranda arttığı görülüyor. Eski sevgili ifadesiyle birlikte en çok arananlar arasında “eski sevgiliye not”, “eski sevgiliye şiir”, eski sevgiliye kapak sözler”, “eski sevgili facebook”, “eski sevgiliye mektup” bulunuyor. Bunların yanı sıra bu dönemde en çok arananlar arasında “rüyada eski sevgili görmek”, “eski sevgiliyi unutma yolları”, “eski sevgilimi nasıl etkilerim”, “eski sevgiliyi nasıl pişman ederim” gibi enteresan aramalar da yer alıyor.

Romantik Sözleri Hediyelere Tercih Ettik

Beklenebileceği şekilde, Sevgililer Günü yaklaşırken hediyelerle ilgili yapılan aramalarda da büyük oranda bir artış olduğu gözleniyor. Sevgililer Günü hediyesi ile ilgili aramaların bir önceki aya göre 10 kat arttığı söylenen analizde, Yandex üzerinden “tek taş” ve “yüzük” gibi ifadelerin de aynı dönemde 2 kat daha fazla arandığı belirtiliyor.

Hediye ile ilgili yapılan aramalarda yaşanan artışa rağmen Türkiye’de Sevgililer Günü öncesinde en çok arananlar arasında “aşk sözleri”, “romantik sözler” ve “romantik şiirler” ifadelerinin yer aldığı görülüyor. Kullanıcıların maddi hediyelerden daha çok, romantik şiir ve sözleri aradığı bu dönemde, romantizm içerikli aramalarda %39, aşk sözleri ile ilgili aramalarda ise %43’lük bir artış gözlendi.

Teknoloji Makaleleri