Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung’un Yeni Nesil Teknoloji Vizyonu

samsung_globaltechmagazineSamsung Electronics, 2015 yılında ortaya koyacağı daha akıllı yaşama vizyonunu açıkladı. Bölgesel televizyon pazarındaki liderliğini pekiştiren Samsung, 88 inç SUHD TV’yle ve yeni ses çözümleriyle eğlence deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Samsung, ev hanımlarına mutfaklarında daha iyi bir deneyim yaşatmak üzere profesyonel şeflerden esinlenilerek tasarlanan akıllı ev aletleri ile mükemmel soğutma, konfor ve hijyen avantajları sağlayan üstün özellikteki ürünleriyle ilgili bilgiler paylaştı.

Samsung, ödüllü NX1 serisinin performansından ve özelliklerinden esinlenilerek tasarlanan yeni NX500 fotoğraf makinesiyle pazara damga vurmaya devam ediyor. Ayrıca Samsung, dijital deneyimleri yakalama ve paylaşma yolları sunan yeni zarif Galaxy A akıllı telefon serisinin de piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Samsung Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başkanı Choong Ro Lee şunları söyledi: “Samsung’un bütün amacı muhteşem deneyimler sunmak. Bu amacı tüketicilerin ihtiyaçlarına güçlü bir şekilde odaklandığımız için başarıyla yerine getirebiliyoruz. Bu bölge, yeni teknolojileri çok hızlı benimseyen bir nüfusa sahip olmasıyla bizim için yıllardır artan bir öneme sahip. MENA bölgesi, Samsung’a her zaman güçlü bir destek veriyor ve biz de onların hayatlarına yeni deneyimler ve anlam kazandıran yenilikler sunma sözümüzü yerine getirmeye devam ediyoruz.

Bölgedeki rolünün artan önemi çerçevesinde Samsung, BT deneyemini geliştirmek ve çocuklar ve gençlerin eğitimlerine destek vermek için Samsung Akıllı Okul İnisiyatifleriyle çok önemli adımlar atıyor. Sivil toplum örgütleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerle işbirliği içerisinde olan Samsung, daha iyi öğrenme deneyimi sağlanmasına yardımcı olmak için araçlar ya da baştan uca çözümler üretiyor. Bahsi geçen işbirlikleri çerçevesinde Samsung, mezuniyette staj fırsatı sunarak lise öğrencilerinin Samsung ürünlerinin teknik detaylarını öğrenmelerini sağlayan Samsung Akademi Programını başlattı.”

Lee şu şekilde devam etti: “Samsung, toplumsal faaliyetlerini, ticari faaliyetlerinden tamamen bağımsız olarak görüyor. Bu nedenle, pek çok alana bölünmektense gerçek anlamda fark yaratabilecek güçlü bir destek sunmak için çaba gösteriyor. İş hedeflerimizi anlamasının yanı sıra daha iyi, daha güvenli ve daha sağlıklı bir dünya için teknolojiyi kullanma hedefimizle uyumlu olan STK’larla iş birliği yapıyoruz.”

Samsung’un 2015 yılında öne çıkardığı başlıca ürünler şunlardır:

SUHD TV Görüntü Kalitesini Yeni Zirvelere Taşıyor

Samsung, tescilli ve çevre dostu nanokristal görüntüleme teknolojisine ve akıllı SUHD özelliklerine sahip olan 88 inç JS9500 TV’yi sergiliyor. Her açıdan yenilikçi olan SUHD TV, çarpıcı kontrast ayarı, büyüleyici parlaklık, muhteşem renkler ve mükemmel UHD ayrıntılarla daha üstün bir görüntü kalitesi sunuyor. SUHD re-mastering motoru, görüntülerin parlaklığını otomatik olarak analiz ederek büyüleyici kontrast seviyelerine ulaşırken, enerji tüketimini en aza indiriyor. Böylece daha iyi bir kontrasta ve alışılmış televizyonlardan iki buçuk kat, renk ayarlama noktalarına göre de iki kat daha yüksek parlaklığa sahip görüntüler üretiyor.

SUHD TV’nin nanokristal yarı iletkenleri, büyüklüklerine bağlı olarak ışığın farklı renklerini iletiyor. Böylece günümüzde mümkün olan en yüksek renk saflığını ve ışık verimliliğini üretiyor. Bu teknoloji izleyicilere alışılmış televizyonlara göre 64 kat daha fazla renk yansıması sağlıyor.

Samsung, 20th Century Fox’la yaptığı işbirliğiyleiçerikleri en uygun hale getirerek premium SUHD TV kalitesini sunuyor ve tüketicilere rakipsiz bir izleme deneyimi yaşatıyor. Fox Innovation Lab’la da ortak çalışan Samsung, son olarak, olumlu eleştiriler alan Life of Pi (Pi’nin Yaşamı) filmini özel olarak SUHD TV için yeniden işledi. İşlem sorasında daha önce görülmemiş ölçüde canlı ve gerçek hayattakine yakın renklere sahip görüntüler elde edildi.

2015’ten itibaren tüm yeni Samsung Smart TV’ler, daha iyi bir bağlantı sağlamanın yanı sıra geliştiricilere uygulamalar yaratmak konusunda daha güçlü ve daha kolay bir platform sunan Tizen işletim sistemiyle çalışmaya başlıyor. Hepsinden önemlisi Tizen, tüketicilerin çok daha geniş bir çeşitlilikteki Smart TV içeriklerine ve hizmetlerine erişebilmelerini sağlıyor.

Samsung, –JS9500, JS9000 ve JS8500– modellerini, 48 ila 88 inç büyüklükleri arasında değişen üç yeni SUHD TV serisini tüketicilerin beğenisine sunuyor. Böylece tüketiciler için kendi zevklerine ve beğenilerine uyan en mükemmel televizyonu satın alma esnekliğine sahip olmalarına imkan tanıyor.

Yeni Premium Ses Sistemleri Serisi

Samsung, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya, tüketicilere daha dinamik, çevresel bir ses deneyimi yaşatan yenilikçi ses ürünleri sunuyor. Samsung’un California’daki en son teknolojilere dayanan yeni ses laboratuvarında geliştirilen WAM7500/6500, Samsung’un tescilli halka radyatör teknolojisi sayesinde 360 derecelik bir ses deneyimi sağlıyor. Bu sistem sesin hem yatay, hem de dikey olarak, gerçek anlamda her yöne yayılmasını olanak tanıyor. WAM7500/6500 odayı gerçek anlamda dengeli bir sesle dolduruyor.

Ayrıca Samsung, 48 ila 78 inç kavisli televizyonlardaki seyretme keyfini tamamlayan yeni Kavisli Soundbar’ı J8501’i de tanıtıyor. Bu premium ses çözümü, kullanıcıyı gerçek anlamda sarmalayan bir deneyim için 9.1 kanal ses sağlıyor. Kavisli Soundbar televizyona kablosuz olarak bağlanıyor ve Samsung’un çok odalı ses işlevselliği yoluyla duraksız müzik dinlemek için kullanılabiliyor.

Daha İyi Bir Yaşam Tarzı İçin Tasarlanan Dijital Cihazlar

Beyaz eşyada pazar lideri olma yolunda ilerleyen Samsung, Samsung Club des Chefs’le ortak bir çalışmayla geliştirilen, profesyonel şef seviyesindeki premium ürününü tanıttı. Samsung Beyaz Eşya, Michelin yıldızlı şefler ve yemek vizyonerlerinin işbirliğiyle kurulan Samsung Club des Chefs, Samsung için devrimci bir beyaz eşya markası yaratamaya odaklanıyor. 2013’te türünün ilk örneği olarak başlatılan bu küresel aşçılık girişimi, dünya çapındaki şefleri yeni nesil ürünlerin geliştirilmesi konusunda Samsung’la bir araya getiriyor.

Bu yıl, Samsung Club des Chefs’in işbirliğiyle geliştirilmiş profesyonel şef seviyesindeki Samsung Chef Collection buzdolabı dikkatleri üzerine topluyor. Samsung Chef Collection 4 Kapılı Buzdolabı RF9900, yenilikçilik ve tasarıma verdiği özen ile dikkat sayesinde gıda saklama, depolama, düzenleme ve yemek hazırlama konularında dev bir sıçrama anlamına geliyor. Akıllı buzdolabı, yiyecekleri daima en uygun ısıda tutmak için hem buzdolabı hem de dondurucu bölümlerinde sabit ve kesin bir sıcaklık kontrolü ile Üçlü Soğutma Sistemi içeriyor.

Samsung’un en yeni üstten yüklemeli çamaşır makinesi olan Samsung active dualwashTM su jetli ve narin çitileme özellikli entegre bir hazne içeriyor. Böylece, çamurlu spor giysileri gibi zorlu lekeleri ön işlemden geçirmek ya da narin kazaklar gibi elde yıkanması gereken giysiler için ayrı bir bölme sağlanıyor.

Yeni Samsung POWERbot VR9000, günümüzün yoğun ailelerinin evlerindeki ağır yükü hafifletmek amacıyla, ahşap döşemeden halı temizliğine kadar değişen farklı temizlikler için bir dizi ileri teknoloji ve özellik içeriyor. Dijital İnverter Motor, halılardaki tozu ve kiri şu ana kadar hiçbir robot elektrik süpürgesinin yapamadığı şekilde temizlemek için alışılmış robot elektrikli süpürgelerin 60 katına varan güçte bir emiş seviyesi sağlıyor. POWERbot VR9000 maksimum manevra yeteneği sağlayan benzersiz yenilikler de içeriyor.

Yeni Samsung AR7500 klima, üstün bir güce ve verime sahip olacak şekilde, özel olarak tasarlandı. Klima, enerji verimliliğine sahip Dijital İnverter Teknolojisini sunuyor. Hava kalitesi açısından da sadece Samsung’da bulunan ve havadaki zararlı maddeleri yüzde 99’a kadar etkisiz hale getiren yenilikçi hava temizleme teknolojisi Virüs Doktoru özelliği, ailelerin güvende ve rahat olmalarını sağlıyor.

Samsung AX7000’in Önden Hava Girişi havayı kolayca içine çekiyor ve duvara karşı yerleştirildiğinde bile etkin bir şekilde çalışıyor. HEPAPro filtresine sahip iki adet 5 aşamalı filtreleme sistemiyle çift güçlü fanlar, 3 yollu hava akışı üzerinden havayı temizliyor ve dağıtıyor. Böylece saatte 773 metreküp CADR (Temiz Hava Ulaştırma Oranı) ile daha temiz ve daha hızlı çalışıyor.

Samsung NX500 Kompakt Sistem Fotoğraf Makinesiyle güzel kareleri anında paylaşın

Yeni bir hibrit AF sistemi olan, sınıfının en iyisi DRIMe5 Görüntüleme işlemcisiyle ve Samsung’un en yüksek çözünürlüğe sahip 28 MP BSI APS-C CMOS sensörüyle donatılan yeni NX500 fotoğraf makinesi, gündelik kullanım için mükemmel bir deneyim sunuyor.

BSI, alışılmış CMOS sensörleriyle karşılaştırıldığında, lens ile sensörler arasındaki yolu açık durumda tutarak gürültüyü daha belirgin bir şekilde azaltıyor. Böylece her piksele daha fazla ışık vurduğu için gürültü oranı düşüyor. Bunun sonucunda, NX500 kullanıcıları,  loş ortamlarda bile görüntü kalitesinden ödün vermek zorunda kalmıyorlar.

NX1’in temel performansını ve işlevselliğini kolayca taşınabilir bir formata yerleştiren bu yeni kompakt fotoğraf makinesi, hiçbir anın kaçırılmamasını sağlayacak. Avuç büyüklüğündeki NX500 Bluetooth ve Wi-Fi güncellenmiş bağlantı özellikleri sunuyor. Bu sayede kullanıcılara gelişmiş bir kablosuz bağlantı deneyimi ve deneyimlerini sorunsuz bir şekilde çekip paylaşma seçeneği sağlıyor.

Samsung Avrupa’da Galaxy A Serisi Ultra İnce Akıllı Telefon Ürün Grubunu Genişletiyor

Samsung, Avrupa pazarında Galaxy A akıllı telefon serisini genişletiyor. Dijital hayatınızı yakalamak ve paylaşmak için optimize edilmiş olan Galaxy A7, A5 ve A3, mükemmel selfie’ler yakalamak için bir 5MP ön kamera içeriyor ve hareketli GIF ayarı gibi orijinal özellikler sunuyor.

Tamamen metalden yekpare gövdeli tasarımlarıyla ultra ince Galaxy A telefonlar, ilginç hikâyeler anlatmak için mükemmel araçlar oluşturuyor.

Yazıcı Çözümleri İşletmelere Hız ve Yakınsama Getiriyor

Samsung, MENA bölgesinde 10 yeni çok işlevli yazıcı (MFP) modelini tüketicilerin beğenisine sundu. MFP’ler, kendi türlerinde, bir Android işletim sistemiyle donatılmış ilk yazıcı modelleri olma özelliğini taşıyor. Cihazlar daha bağımsız, sezgisel ve her tür iş ortamı için daha ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlandı.

Samsung’un BT ve Akıllı ofis ekosistemine sorunsuz bir şekilde entegre olacak yazıcı çözümleri geliştirme çabalarının bir parçası olarak, yeni Android tabanlı MFP’ler bir kişisel bilgisayar olmaksızın bağımsız olarak çalışabilmeyi sağlayan Samsung Smart UX Center, uygulama ölçeklenebilirliği ve tüketici dostu bir kullanıcı arayüzü içeriyor.

Samsung’un Smart MultiXpress serisi MFP’lerinin tanıtımı hem ticari müşterilerin verimliliğini ve üretkenliğini artıracak hem de daha da yüksek belge işleme hızları sağlayacak. 1GHz çift çekirdekli CPU sayesinde, cihazların çıkış hızı daha önceki tek çekirdekli CPU’lu cihazlara göre 1,5 kat daha yüksek ve bu hız çok sayıda kullanıcının kesintisiz olarak büyük belgeleri yazdırmasına ve taramasına imkan veriyor.

Teknoloji Makaleleri