Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

IAB Türkiye Kobilere İnternette Pazarlamayı Anlattı

iab_globaltechmagazine42 ülkede faaliyet gösteren Interactive Advertising Bureau’nun Türkiye merkezi IAB Türkiye, KOBİ’lerin interneti daha verimli kullanması için geliştirdiği re-KOBİ Eğitim Platformu kapsamında tasarlanan “İnternet’le Güçlü KOBİ” Seminer dizisinin ikincisini 24 Aralık Salı günü Ankara Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi. Seminerlerin devamı Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Konya’da yapılacak.

Ankara Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilen seminerde internetin gelişimi, iş hayatına ve reklamcılığa getirdiği yenilikler ve imkânlar anlatıldı. IAB Türkiye’nin 2013 yılında hazırlıklarına başladığı ve KOBİ’lere yönelik uzaktan eğitim platformu olarak tasarlanan re-KOBİ Programı, seminer dâhilinde katılımcılara tanıtıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan IAB Türkiye Genel Koordinatörü Aygen Tezcan şu bilgileri verdi: “İnternetle birlikte iş yapış şekillerimiz de değişti. Artık markalar sadece bulunduğu bölgeyle, hatta ülkeyle sınırlı değil. Dileyen marka dünyadaki müşterilere ürün tanıtımı yapabiliyor, internetten sipariş alabiliyor, satış yapıyor. Sıra reklama geldiğinde işler daha da güzelleşiyor. Çünkü internet büyük, küçük tüm firmalara çok çeşitli reklam olanağı sunuyor. Televizyon, gazete gibi geleneksel mecralardan farklı olarak, internette daha küçük bütçelerle nokta atışı yapılabiliyor, reklam yatırımlarının geri dönüşü kuruşu kuruşuna hesaplanabiliyor.”

“Artık markalar da online olmak zorunda”

Markaların dijitale yatırımarrow yapmadan ayakta duramayacağının altını çizen Tezcan, “Türkiye’deki internet kullanıcılarının %63’ü markaların online iletişiminin marka kararını etkilediğini düşünüyor. Türkiye’deki internet kullanıcılarının %70’i sevdikleri markaların sitelerini ziyaret ediyor, %55’i sosyal medyada takip ettikleri markaları satın alıyor, %52’si ise TV seyrederken aynı zamanda internette dolaşıyor. İnternet günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Firmalar varlıklarını sürdürebilmeleri için artık internetten kaçamazlar, insanlara ulaşmak için artık markalar da online olmak zorunda.” diyerek sözünü tamamladı.

“İnternetle Güçlü KOBİ” Semineri’nde; sosyal medya, reklam kampanyaları ve medya planlaması konusunda IAB Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Şeker, dijital reklam türleri ve mobil pazarlama konusunda IAB Türkiye Eğitim Yürütme Kurulu Üyesi Banu Barbarosoğlu, video reklamcılığı konusunda ise Nokta Reklam Operasyonları Yöneticisi Elif Ersoy Yurttaş sunum yaptı.

Seminerin son bölümünde Ajans ve markalar katılımcılarla dijital reklam konusundaki deneyimlerini paylaştı. Plan B Reklam Genel Müdür Yardımcısı Rafy Varon ve Çiçek Sepeti Pazarlama ve İş Zekası Direktörü Cemil Toksöz, Çiçek Sepeti için ilk kurulduğu andan itibaren internet reklamcılığının katkısıyla nasıl hızla büyüdüklerini anlatırken; Mor Portakal Ajansı Başkanı Selman Yurteri ve Ankara’da yerel bir firma olan Işıl Halı Yıkama’nın yöneticisi Tolgahan Günay ise firma için yaptıkları dijital kampanyaya ve kampanya sonunda firmanın marka bilinirliğinin gelişmesine ve satışlarında kaydedilen artışa değindi.

Teknoloji Makaleleri