Pazartesi, Nisan 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vestel City Mükemmelliğini Japonya’da İki Ödülle Tescilledi

vestel_globaltechmagazineManisa’da 1 milyon metrekare alanda faaliyet gösteren Vestel City’e Japonya’dan iki mükemmellik ödülü geldi. Toplam Üretken Bakım (TPM) çalışmalarında dünya çapında başarıya ulaşan firmalara verilen ödüllerde, Vestel Elektronik “Mükemmel Fabrika Süreklilik Ödülü”nün, Vestel Beyaz Eşya ise “Mükemmel Fabrika Ödülü”nün sahibi oldu. Vestel, beyaz eşya sektöründe 5 ayrı fabrikayla aynı anda bu ödüle layık görülen ilk firma olarak da dünya çapında bir başarıya imza attı.

Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya, Vestel City’deki toplam 10 fabrikasıyla Japonya’dan iki ayrı mükemmellik ödülü aldı. JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından her yıl Japonya’nın Kyoto şehrinde düzenlenen törende Vestel, Toplam Üretken Bakım (Total Productive Maintenance – TPM)  çalışmalarını dünyada en iyi şekilde uygulayan şirketlerden olduğu için ödüllere layık görüldü. JPIM’de Vestel Elektronik, TPM çalışmaları alanında bir üst seviyeye taşıdığı başarısıyla Mükemmel Fabrika Süreklilik Ödülü’ne layık görülürken, Vestel Beyaz Eşya da Mükemmel Fabrika Ödülü’nü kazandı.

Vestel Elektronik, ilk Mükemmel Fabrika Ödülü’nü TPM çalışmalarıyla çevrim maliyetini 3 yılda yüzde 30 azaltarak, 2012 yılında kazandı. Vestel Elektronik, ödülün ardından geliştirerek devam ettirdiği çalışmalarla başarı çıtasını yükselterek “Mükemmel Fabrika Süreklilik” ödülünü hanesine yazdırdı.

Vestel Beyaz Eşya ise aynı anda buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, klima ve fırın fabrikalarında yürütülen TPM faaliyetleri sonucunda “Mükemmel Fabrika” ödülünün sahibi oldu. Vestel, beyaz eşya sektöründe 5 ayrı fabrikayla bu ödüle aynı anda layık görülen ilk firma olarak dünya çapında bir başarıya imza attı.

Vestel, “Bizim Fabrikamız, Bizim Makinamız, Bizim Ürünümüz” sloganıyla yürüttüğü üretim verimliliğini en üst düzeye çıkarma, kayıpları en aza indirme, makina etkinliğini ve hat verimliliğini artırma çalışmalarıyla bu ödüllere layık görüldü.

Toplam Üretken Bakım (TPM) nedir?

Toplam Üretken Bakım günlük üretim faaliyetleri içinde, çalışanların tamamının katılımını gerektiren, operatöre üzerinde çalıştığı makina veya ekipmanın otonom (kendi kendine yeten) bakım sorumluluğunu da getiren, arızaları önleyen, ekipman etkinliğini en üst düzeye çıkaran, yeni bir işletmecilik yaklaşımı olarak tanımlanıyor.

Teknoloji Makaleleri