Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İTÜ Robot Olimpiyatları Başlıyor

itu_globaltechmagazineİTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en saygın robot etkinliklerinden biri olan İTÜ Robot Olimpiyatları, 9-10-11 Nisan 2015 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen İTÜRO 2015, robotik alanında çalışan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini bir araya getirecek. Uluslararası alanda robotik ve kontrol alanında çalışmalar yürüten akademisyenler, 3 gün sürecek etkinlikte düzenlenecek; seminer, söyleşi, panel ve sergiler ile robotik ve kontrol alanındaki gelişmeleri katılımcılarla paylaşılacak.

8 farklı kategoride yarışma

Monster Platin, Alfanorm, Autodesk, Mitsubishi elekric, Robotistan ve Gilbo altın sponsorluğunda düzenlenecek yarışma, Mikro Sumo, Çizgi İzleyen, Yangın Söndüren, Kendini Dengeleyen Robot, Labirent, Serbest Kategori, Merdiven Çıkan, Senaryo: İnşaat, Renk Seçen ve Basketbol olmak üzere 8 farklı kategoride gerçekleşecek.

Autodesk Dijital Tasarım Ödülü

İTÜRO 2015’in altın sponsorlarından olan Autodesk, robotlarını Autodesk ürünleri ile 3 boyutlu olarak tasarlayan yarışmacılardan dereceye girenleri “Dijital Tasarım Ödülü” ile ödüllendirecek. Monster Abra A5, Roland iModela, VEX Robotik Kiti, Robotistan ve Robot Sepeti yarışmanın diğer ödüller arasında yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri