Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EMC Bir Kez Daha Veri Koruma Alanında Yenilikleriyle Çığır Açıyor

emc_globaltechmagazineBüyük ölçekli işletmeler için “her yerde koruma” stratejisini geliştiren EMC, veri koruma portföyüne önemli güncellemeler yaptığını duyurdu. Bu yeni güncellemeler EMC’nin geleneksel, amaca yönelik tasarlanmış yedekleme cihazları alanındaki liderliğini pekiştirirken, veri koruma sektöründe sunduğu güçlü yeni yazılım çözümleri ile çığır açıyor.

Bulut içinde, buluta ve veri merkezi içinde veri koruma sunan yeni ürünlerle EMC, işletmelerin maliyetleri ve karmaşıklığı önemli ölçüde azaltmalarını mümkün kılarken, verilerini her nerede olursa olsun koruyor.

EMC amaca yönelik tasarlanmış yedekleme cihazlarında yeni EMC Data Domain DD9500 ile çıtayı yükseltiyor. En son çıkan Data Domain yazılımı (DDOS 5.6) ile çalışan DD9500, benzersiz performans, ölçeklenirlik ve uygulama desteği sunuyor. DD9500’ün sunduğu özellikler arasında öne çıkanlar:

· 58.7 TB/saat performans. En yakın rakibine oranla 1.5 kat daha yüksek performansa sahip olan Data Domain’in bu özelliği en talepkar ve zorlayıcı veri koruma gereksinimlerini dahi karşılamayı mümkün kılıyor.

· 1,728 TB kullanılabilir kapasite. En yakın rakibine oranla 4 kat daha fazla kullanılabilir kapasite sunan yeni çözüm, işletmelerin veri koruma iş yükleri için daha fazla güce ve daha düşük Sahip Olma Maliyeti’ne sahip olmasına olanak tanıyor.

· Büyük Veri uygulamaları için veri koruma özelliği öncü Hadoop ve NoSQL konuşlandırmaları için destek içeriyor: Pivotal HD Kurumsal Veri Gölü, Cloudera Kurumsal Veri Merkezi ve Hortonworks Modern Veri Mimarisi.

EMC ayrıca bir dizi yeni, geleneksel olmayan, yazılımla çalışan veri koruma çözümü ile de veri koruma pazarında çığır açıyor.  Öne çıkan özellikler:

· Veri Depolama ile Entegre Veri Koruma – ProtectPoint Yazılımındaki Yenilikler
İlk olarak 2014 senesinin son aylarında duyurusu yapılan EMC ProtectPoint yazılımı işletmelere yedekleme konusunda radikal değişiklikler getiren yeni bir yaklaşım sunuyor ve bu yeni yaklaşımla özel bir yedekleme altyapısına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. ProtectPoint’in en yeni versiyonu verilerin birincil veri depolama çözümünden Data Domain’e doğrudan yedeklenmesini mümkün kılıyor ve geleneksel yedeklemeye oranla 20 kat daha hızlı performans sunuyor.  Bu yeni versiyon ayrıca Oracle, SAP ve IBM DB2 ile yerel olarak entegre oluyor  ve uygulama sahipleri ve DBA’ların (Veri Tabanı Yöneticileri) yerel uygulamaları üzerinde yedekleme ve kurtarmaya yönelik kontrole sahip olmalarını sağlıyor.

· Bulut Veri Koruma – Yeni EMC CloudBoost ve Spanning Çözümleri
EMC, Maginatics’i satın almasının üzerinden henüz iki çeyrek geçmiş olmasına rağmen işletmelerin mevcut EMC veri koruma çözümlerini EMC ECS gibi elastik, genişletilebilir ölçekli bulut depolama çözümlerine bağlayan CloudBoost çözümünü pazara sunuyor. EMC tarafından geliştirilen Spanning çözümü de Office365 için Spanning Yedekleme çözümü ile bulut içinde uygulama verilerine yönelik koruma sağlıyor.

· Sadece Yazılım Olarak Data Domain- Falcon Projesi
Falcon Projesi, işletmelerin Data Domain yazılımını bir dizi yeni konuşlandırma modeli içinde maksimum esneklik için hızlı ve kolay şekilde konuşlandırmalarını sağlayacak, sadece yazılım olarak Data Domain’i önceden gösteriyor. Maksimum esneklik için uzak ofis koruma, Veri Korumayı hizmet olarak sunan bulut çözümleri sağlayıcıları, veri depolama ile entegre veri koruma ve internet-ölçeğinde koruma depolama gibi özellikler yer alıyor.

SATIŞA SUNULMA BİLGİSİ:

Data Domain DD9500, DDOS 5.6, ProtectPoint, CloudBoost ve Spanning bu çeyrekte satışa sunulacak. Falcon Projesi Data Domain’in sadece yazılım olarak versiyonunun bir ön izlemesi. Satışa sunulma tarihleri 2015’in ilerleyen aylarında duyurulacak.

Jason Buffington, ESG, Veri Koruma Konusunda Kıdemli Analist :

“EMC ‘yazılım tanımlı’ kavramını uzun zamandır tartışıyor ve bu yeni duyurular da şirketin veri koruma ve kullanılırlığı çözümleriyle ‘her yerde koruma’ vizyonunu hayata geçirdiğini gösteriyor. EMC, yazılımlarını geliştirme konusuna her geçen gün daha fazla odaklanıyor ve bunun karşılığında da, işletmeler her geçen gün daha karmaşık bir hal alan BT ortamlarında veri koruma üzerinde daha fazla kontrola sahip olabiliyor. Bu yeni özelliklerle EMC işletmelerin ve iş ortaklarının verilerini her nerede yaşıyor ve kullanılıyor olursa olsun gerçekten koruyan basit, fonksiyonel ve güvenilir altyapılar yaratmalarına olanak sağlıyor.”

Guy Churchward, EMC, Temel Teknolojiler Başkanı :

“EMC veri koruma altyapılarının tasarlanma yöntemlerini yeniden tanımlıyor. Bu şekilde, bizler veriyi her nerede olursa olsun bulabiliyor, koruyabiliyor ve yeniden işletmelerin kullanımına sunabiliyoruz.  Birincil veri depolama için çözümlerimiz daha akıllı ve fonksiyonel oluyor ve büyüyen iş yüklerini daha hızlı yönetebiliyor. Veri koruma çözümlerimizi yalnızca büyüyen iş yüklerine ayak uyduracak şekilde değil, aynı zamanda kolay ve otomatik biçimde entege olacak şekilde tasarladık. Bu da tüm süreci müşterilerimiz için daha sorunsuz kılıyor.”

Teknoloji Makaleleri