Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone Türkiye’nin İlk Dijital Defilesine Ev Sahipliği Yapacak

vodafone_globaltechmagazine2Vodafone Türkiye’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek ve 14 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, dünyaca ünlü tasarımcı Arzu Kaprol’un ilk dijital defilesine de ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olacak “Yaşamın Kaynağı” adlı defilede,  geleceğin tasarım kodlarını barındıran “Arzu Kaprol 2016 Kış Koleksiyonu” sunulacak. Zirve kapsamında ayrıca,  Arzu Kaprol’un Vodafone mobil iletişim teknolojilerini de kullanarak hazırladığı, dört mevsim giyilebilir özel tasarım ceket de son yıllarda moda dünyasında hızla yaygınlaşan “işlevsel akıllı giyim” teknolojisinin Türkiye’deki ilk örneği olarak sergilenecek.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, bu yıl ilk kez düzenleyeceği Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde moda ve sanat dünyasından ünlü isimleri de konuk edecek. 14 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirve, ünlü tasarımcı Arzu Kaprol’un ilk dijital defilesine ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olacak “Yaşamın Kaynağı” adlı dijital defilede, geleceğin tasarım kodlarını barındıran “Arzu Kaprol 2016 Kış Koleksiyonu” sunulacak. Zirve kapsamında ayrıca, Arzu Kaprol’un Vodafone mobil iletişim teknolojilerini de kullanarak hazırladığı, dört mevsim giyilebilir özel tasarım ceket de son yıllarda moda dünyasında hızla yaygınlaşan “işlevsel akıllı giyim” (contextual smart wear) teknolojisinin Türkiye’deki ilk örneği olarak sergilenecek.

Kaprol: “Dönüşmek, aslında bir yeniden doğuş, yaşamın yeni bir kaynağı” 

Zamandan bağımsız tasarımlar yaratarak geleceğin moda kültürüne ve dijitalleşmeye göndermeler yapan Arzu Kaprol, Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında düzenleyeceği ilk dijital defile hakkında şunları söyledi:

“Dijital çağın ilerlemesi baş döndürücü bir hızda ve çekicilikte. Yaşamlarımız dijitalleşmeye paralel yoğunlaşırken, aynı hızda da dönüşüp yalınlaşıyor. Bu dijital dönüşüm, tasarım ve moda kültürünün yalınlaşarak daha duyarlı hale gelmesini sağlıyor. Yaşam yeni kodlarla, sadeleşerek hızlanıyor. Formlar yalın, kumaşlar duyarlı, bizler ise her gün yeni ilhamlarla yeniden doğuyoruz. Dönüşmek, aslında bir yeniden doğuş, yaşamın yeni bir kaynağı.”

Moda ve sanatta dijitalleşme konuşulacak

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında “Moda ve Sanatın Dijitalleşmesi” konulu bir oturum da düzenlenecek. Arzu Kaprol ve Mercan Dede’nin (Arkın Ilıcalı) konuk olacağı oturumda, hayatın her alanında etkisini artıran dijitalleşmenin moda ve sanat dünyasındaki yansımaları tartışılacak. Bu kapsamda, Arzu Kaprol tasarımda, Mercan Dede ise sanatta dijitalleşmenin bugününü ve geleceğini anlatırken, dijital teknolojilerin kendi çalışmaları üzerindeki etkisine de değinecekler.

Mercan Dede’den dijital müzik ziyafeti

Geleneksel ve dijital sesleri harmanladığı sıradışı DJ’lik tarzıyla dikkat çeken Mercan Dede, Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nin açılışında ve kapanışında gerçekleştireceği şovlarla da etkinliğe renk katacak. Sufi müziği dijital tınılarla birleştirerek oluşturduğu özgün besteler ve birbirinden etkileyici konserleri ile tüm dünyanın beğenisini toplayan Mercan Dede, Arzu Kaprol’un dijital defilesi sonrasında gerçekleştirilecek partide katılımcılara keyifli anlar yaşatacak.

Teknoloji Makaleleri