Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

AMD 6’ıncı Nesil A-Serisi İşlemcisini Tanıttı

amd_globaltechmagazineAMD, çip üzerine sistem (SoC) prensibiyle tasarlanmış dünyanın ilk yüksek performanslı Hızlandırılmış İşlem Birimi (APU) 6’ıncı nesil A-Serisi İşlemcisini duyurdu. Daha önce “Carrizo” kod adı verilen 6’ıncı nesil AMD A-Serisi İşlemci, AMD’nin işlemci ve grafik fikir mülkiyetinin geniş kapsamlı avantajlarını kullanarak, kullanıcılara geçmişte mümkün olmayan eşsiz bir bilgisayar deneyimi sağlıyor. 6’ıncı nesil AMD A-Serisi İşlemci, tüketicilerin ve işletmelerin kullanabileceği bugünün ve yarının uygulamaları konusunda üstünlük sağlaması için tasarlanmış, yüksek kaliteli görüntü akışı; benzersiz akıcılıkta online oyun deneyimi; ve yenilikçi bilgi işlem özellikleri s, bugüne kadar geliştirilmiş çok yönlü dizüstü işlemcisi olarak tanımlanıyor.

Dünyanın çip üzerine programlanabilen sistem (SoC) tasarımlı ilk yüksek performanslı Hızlandırılmış İşlem Birimi aynı zamanda; dizüstü bilgisayarlar için dünyanın ilk Yüksek Verimli Video Kodlama (HEVC) kod çözme desteği, ilk Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) 1.0 ile uyumlu tasarım ve ARM® TrustZone® kapasiteli yüksek performanslı APU gibi özellikleri ile teknoloji alanında bir çok ilke imza atıyor. Bu yeni işlemci, 4 CPU + 8 GPU* olmak üzere toplam 12’ye kadar çıkan İşlem Birimi donanımı ile, AMD “Excavator” serisi ve AMD’nin ödüllü Graphics Core Next (GCN) mimarisinin üçüncü nesil ürünleri karşısında da üstünlük sağlıyor. Sonuç olarak ise ortaya, kendisinden önceki işlemcilerin sağladığı pil ömrünün iki kat fazlasını sağlayan, rakip işlemcilerin sunduğu oyun performansının iki kata kadar fazlasını sunan, HSA teknolojisi sayesinde yenilikçi işlem deneyimi sağlayan ve DirectX® 12 destekli Microsoft® Windows® 10 deneyimini oldukça kaliteli bir biçimde sunan bir işlemci ortaya çıkıyor. Bu çığır açan özelliklere sahip işlemci aynı zamanda tüketiciler için olağanüstü bir deneyim anlamına geliyor.

AMD Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mat Skynner; “Dizüstü bilgisayar, insanların hayatındaki en ideal ve çok yönlü araç. Kullanıcılar, günümüzde bilgisayar deneyiminin başlıca noktaları olan yüksek kalitede video izleme, üstün oyun deneyimi ve içerik yönetimini etkili biçimde sağlama gibi özellikleri bir ayrıcalık gibi algılayarak ekstra ücretler ödememeli” diyor. “Bu durum, diğer dizüstü bilgisayarlarda daha önce görülmemiş olağanüstü deneyimler yaşatmak için tasarlanan, yeniliğin her kullanıcı için ulaşılabilir olmasını sağlayan 6’ıncı nesil AMD A-Serisi İşlemci ile değişmek üzere. Ortaklarımız, geliştirmiş olduğumuz 6’ıncı nesil APU’yu sahip olduğu özelliklerin tam potansiyelini sergileyebileceği şekilde günümüzün en yenilikçi dizüstü platformlarında tanıtmayı hedefliyor.”

Üstün Görüntü Akışı

·         6’ıncı nesil AMD A-Serisi İşlemcileri, HEVC/H.265 formatlarını ilk kez dizüstü bilgisayarlarla tanıştırarak, tüketicilerin geleneksel H.264 videolarına göre daha yüksek kaliteli ve daha düşük bant genişliği ile görüntü akışı deneyimlemesine olanak veriyor.

·         AMD Steady Video teknolojisine sahip AMD Perfect Picture, Ultra HD çözünürlüklü videoları da destekliyor, mükemmel görsellik deneyimi sunuyor.

·         Tek seferlik şarj ile önceki işlemcilerden neredeyse 2 kat daha fazla görüntülemeye olanak veren enerji tasarruflu playback özelliği sağlıyor.

·         Yalnızca CPU bazlı işletimlere göre 5 kata kadar hızlandırılmış kodlama performansı ile ortam dönüşümünü daha etkili ve hızlı biçimde sunuyor.

Akıcı Çevrimiçi Oyun Deneyimi

·         6’ıncı nesil AMD A-Serisi İşlemcileri, içindeki ayrık grafik işlemci ile rakip işlemcilerin sağladığı oyun performansının 2 katına kadar fazlasını sağlayan AMD Radeon™ Core Next (GCN) Mimarisi donanımına sahip.

·         DoTA 2, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive ve daha bir çok çevrimiçi oyunun keyfini zevkli, gerçek bir HD dizüstü oyun deneyimi ile yaşayın.

·         Bilgisayarınız önceki nesil işlemcilerin izin verdiğinden neredeyse 2 katı uzun bir süreliğine fişe takılı olmadan, saatlerce en yeni eSports oyunlarını oynayın.

·         Oyun sırasında çerçeve hızını yüzde 42’ye kadar artırmak için 6. Nesil AMD Dizüstü İşlemcilerini belirli AMD Radeon™ R7 Mobil grafikleri ile birleştiren AMD İkili Grafikten yararlanın.

·         AMD FreeSync™ teknolojisi ile daha akıcı ve sorunsuz bir oyun deneyimi yaşayın.

·         Görselliğe sadık kalarak performansı artırmaya yönelik tasarlanan bir çok oyun teknolojisine imkan tanıyan DirectX™ 12, Vulkan™ ve AMD’nin Mantle API’sı gibi çok iş parçacıklı API desteği ile geleceğe hazır olun.

Yenilikçi İşlem Deneyimleri

·         6’ıncı nesil AMD A-Serisi İşlemcileri toplamda 12 İşlem Birimi (4 CPU + 8 GPU) donanımları ile, rakip çözümlerin performansının 2 kat daha fazlasını gerçekleştirerek rakiplerine karşı sınırlarını oldukça zorluyor.

·         Dizüstü bilgisayarlarda mevcut olan AMD Gesture Control özelliği, kullanıcıların herhangi bir ek ücret olmadan yalnızca bir el hareketiyle bilgisayarlarını kontrol etmelerini sağlıyor.

·         Tamamen eksiksiz bir Microsoft Windows® 10 deneyimi için, 6. Nesil AMD A-Serisi İşlemciler sahip olduğu HEVC kod çözme desteği ile, yakında çıkacak olan işletim sisteminde video playback özelliğini hızlandırarak; performans APU’ları için ilk AMD Güvenlikli İşlemciyi kullanarak en yeni Windows® 10 özeliklerini Güvenli yeniden yükleme ve sürdürme, Trusted Platform Module (TPM 2.0) ve Drive Key Encryption ile sağlıyor.

6. Nesil AMD A-Serisi İşlemcilere sahip dizüstü bilgisayarlar, Haziran ayından itibaren Orijinal Ürün Üreticileri (OEM) tarafından hizmete sunulacak.

Teknoloji Makaleleri