Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Girişimciyi Uluslararası Yatırımcı ile Buluşturacak Dev İşbirliği

liderlervadisiresLiderlervadisi.com ile Keiretsu Forum İstanbul arasında; fon yatırım kaynağından etkinliklere, teknolojiden bilgi paylaşımına kadar birçok alanda yapılan işbirliği ile girişimciler artık global yatırımcı da dahil daha fazla yatırımcıya ulaşabilecek.

İnovatif proje geliştirenlerle sanayici ve yatırımcıları bir araya getiren ve sektörün lider platformu Liderlervadisi.com ile dünyanın dev melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum, yenilikçi fikir sahibi girişimciler ile yatırımcıları bir araya getirecek işbirliklerini açıkladı.

Birçok alanda varılan işbirliği çerçevesinde, Keiretsu Forum Istanbul’un sunduğu fırsatlar ve yatırım destekleri Liderlervadisi.com’un Fon Merkezi’nde tanımlanacak. İşbirliği çerçevesinde Liderlervadisi.com, fon desteklerini tanıtma ve promosyon programları içerisinde KFI’yi de tanıtarak ilgili girişimcilere ve teknoloji sahiplerine ulaştıracak. Bu işbirliği sonucu, Türk girişimcisi 3 kıtada 37 şubesi ve 1400’ün üzerinde yatırımcı üyesi bulunan Keiretsu Forum ağı ile uluslararası yatırımcılara da açılmış olacak.

Fon yatırım kaynağındaki işbirliği haricinde her iki şirket bilgi paylaşımı ve etkinlikler konusunda da birbirlerine destek verecek. Liderlervadisi.com ve KFI; mevcut girişimcileri ve yatırımcıları her iki platformdan yararlanmak üzere yönlendirecek ve karşılıklı bilgi paylaşımında bulunacak. Taraflar; tanıtım kanallarında işbirliklerini ve faaliyetlerini duyurarak birbirlerine desteklerini de sunacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Liderlervadisi.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Metin Uçucu, “Keiretsu Forum, Ulusal ve uluslararası yatırım kaynaklarına erişimi bir arada sunabilmesi bakımından önemli bir aktör. Yaptığımız bu işbirliğiyle hem girişimcilerin işini kolaylaştırmayı hem de inovasyon ekosisteminin dijitalleşmesine ve büyümesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Türkiye’deki melek yatırım ağlarının genellikle web teknolojilerine yatırım yaptığını ancak Liderlervadisi.com olarak daha geniş bir yelpazede, web girişimcilerine, teknoloji girişimcilerine, Ar-Ge çalışmaları yapan akademisyenlere ve mühendislere kadar uzanan geniş bir kesime seslendiklerini belirten Uçucu, sektör ayrımı gözetmeksizin değer yaratabilecek tüm girişimlere açık olması nedeniyle Keiretsu Forum ile işbirliklerinin ayrı bir önemi olduğunu da vurguladı.

Özellikle teknoloji transferi alanındaki işbirliğinin önemini vurgulayan Uçucu, “Teknoloji alanındaki girişimler aşamalarına göre platformumuzda sergileniyor.  Bu işbirliği sayesinde Keiretsu Forum, bu girişimcilerle ve teknoloji sahipleriyle interaktif bir iletişim kurarak, doğrudan kendilerine başvuru yapılmasını isteyebilecek. Ayrıca Keiretsu Forum’a başvuran girişimciler de Liderlervadisi.com’un Teknoloji Transferi uygulamasında yer alabilecek ve tamamlayıcı destek hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.” dedi.

Keiretsu Forum İstanbul Genel Müdürü Aslı Işınak Gözören ise bu işbirliğinin, girişimci-yatırımcı ekosistemi içerisinde Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de melek yatırımcılık konusunda bir ekosistemin oluşmasına katkı sağlamaya çalışırken işbirliğinin ne denli önemli olduğunu anladık. Liderlervadisi.com’un Türkiye’nin girişimcilik, inovasyon ve Ar-Ge ekosistemine katkıda bulunmak için başlattığı platformla yaptığımız bu işbirliği ekosistemin gelişimine de katkıda bulunacak. Platformda yer alarak ekosistemin en önemli yapı taşlarıyla bir iletişim kanalı üzerinden daha etkileşime geçebileceğiz. Ayrıca, liderlervadisi.com’la gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğiyle Türkiye’de girişimcilik ve inovasyon konularında çalışmalar yürüten kişi ve kuruluşları daha bütünsel bir şekilde görme imkanına da sahip olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu işbirliği ile Türkiye’deki girişimcilerin global arenaya açılma potansiyelinin arttığının da altını çizen Gözören, “Türkiye’deki bir girişimci Keiretsu Forum Türkiye’den yatırım alırsa o girişimcinin global arenada bir oyuncu olma potansiyeli çok daha yüksek oluyor. Keiretsu Forum’un dünya çapında 37 ofisi bulunuyor. Bir girişimci Türkiye’deki yatırımcımızdan yatırım aldığında bu girişimi diğer ofislerimizle de paylaşıyoruz. Bu nedenle bu girişimcinin ek yatırım alma ihtimali de oldukça artıyor.” şeklinde konuştu.

Teknoloji Makaleleri