Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kuveyt Türk ve KOBIL 2 Milyon Avroluk Dijital Kimlik ve İşlem Güvenliği Projesi İçin İşbirliği Yaptı

kobil_globaltechmagazineKuveyt Türk’ün KOBIL ile birlikte hayata geçirdiği, TÜBİTAK bünyesindeki Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) destekli AR-GE projesi “Secure Transaction Signer” , toplam 2 milyon avroluk bir bütçeyle finanse edilerek uygulanmaya başladı. Boğaziçi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nin danışmanlık hizmeti verdiği proje, bankaların alternatif dağıtım kanallarında işlem yapan müşterilerin dijital kimlik doğrulaması yapmasını ve işlem güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Dijital kimlik alanında uzman şirket KOBIL, finans sektöründeki teknoloji deneyimini aktarmak üzere bankacılık alanında yeni teknolojiler geliştiren Kuveyt Türk ile iki yıl sürecek bir projeye imza attı. KOBIL’in Kuveyt Türk ile işbirliği içinde yürüteceği proje sonunda geliştirilmesi planlanan uygulama, mobil cihazlarda dijital kimlik ve işlem güvenliğini temel alacak ve bulut tabanlı bir güvenlik altyapısıyla desteklenecek. Uygulama, internet, ATM, mobil ve telefon bankacılığından mobil ödeme sistemleri ve sahtecilik tespit sistemlerine kadar farklı finansal işlem ve süreçlerle entegre edilebilecek.

Proje hakkında bir açıklamada bulunan KOBIL Türkiye Ülke Müdürü Ümit Yaşar Usta, “Secure Transaction Signer” projesinin 1 milyon avroluk kısmının TÜBİTAK bünyesindeki Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklendiğini, geri kalan bütçesinin de katılımcı firmaların AR-GE yatırım destekleriyle oluşturulduğunu belirtti.

Teknoloji Makaleleri