Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’de Artık KOBİ’ler de Birinci Sınıf Bir Korumaya Sahip Olacak

kaspersky_globaltechmagazineKaspersky Lab, 25’ten az çalışana sahip işletmeler için özel olarak hazırlanan Kaspersky Small Office Security yazılımının en son sürümünün Türkiye’de satışa sunulduğunu açıkladı. Çözüm, BT konusunda uzmanlık gerektiren yeteneklere gerek kalmaksızın, birinci sınıf koruma ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Yeni özelliklerle, değerli kaynakları işletmenin yönetimi ve geliştirilmesine aktarırken operasyonların müşterinin ve çalışan verilerinin güvenliğini sağlamak daha da kolaylaşıyor.

Son dönemde, küçük işletmeler, sistemlerinde gitgide daha değerli veriler barındırmalarına rağmen siber güvenliğe yeterince özen göstermedikleri için sıklıkla siber suçluların kurbanı oluyorlar. Kaspersky Lab ve B2B International tarafından gerçekleştirilen 2014 Global Kurumsal BT Güvenlik Riskleri araştırmasına göre, çalışanlarının kurumsal ağ üzerinde kişisel cihazlarını kullanmasına izin veren şirketlerin oranı 2014’te %62’ye yükseldi. Aynı zamanda, işletmeler müşterilerinin kişisel bilgilerinin (%25), ödeme gereksinimlerinin (%13) ve ticari sırlarının (%12) en öncelikli bilgi güvenliği ihtiyaçları arasında olduğunun farkında olmalarına rağmen, ücretsiz kötü amaçlı yazılımdan koruma  ürünlerine bel bağlıyorlar. Araştırmaya katılanlar, makul bir fiyat etiketine sahip, güçlü ama basit ve kullanımı kolay bir güvenlik çözümü arzuladıklarını belirtiyorlar.

Kaspersky Small Office Security, kurumsal teknolojiler ile donatılmış olmasına rağmen, çok küçük işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlandı. Ödüllü kötü amaçlı yazılımdan koruma özelliğini, bu segmentin talep ettiği kolay kullanım biçiminde çevrimiçindeki işlemlerin korunması, bulut yönetimi, yedekleme ve şifre yönetiminin gücü ile bir araya getiriyor.

Kaspersky Lab Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk şunları söyledi: “Her ne kadar küçük bir işletmeyi yönetmek heyecan verici ve keyifli bir deneyim olsa da, küçük olmanız siber suçluların dikkatini daha az çekeceğiniz anlamına gelmiyor. İşletmelerin siber güvenliklerini sağlamaya daha fazla özen göstermesi son derece önemli ve Kaspersky Small Office Security yazılımı da bunu kolaylaştırdı. Bu kurulumu, ayarlaması ve bakımı kolay çözüm sayesinde, işletme sahipleri en iyi bildikleri işi yapmaya, yani şirketlerinin başarısını sağlamaya odaklanabiliyorlar.”

Teknoloji Makaleleri