Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni Siber Güvenlik Araçları En İyi Korumayı Proaktif Hale Getiriyor

fsecure globaltechmagazineYenilenen Business Suite çözümlerine eklediği yeni araçlarıyla F-Secure, BT yöneticilerine modern firmaların karşılaştığı riskleri yönetme imkanı sağlıyor.

Araştırmalar veri ihlallerinin daha sıklaştığını ve ciddi seviyelere ulaştığını gösteriyor. Saldırganların kullandığı kaynakların artması da, BT yöneticilerinin, çalışanlarının riskleri yönetebilmesi için kapsamlı koruma sunması gerektiği anlamına geliyor. F-Secure, Business Suite güvenlik çözümünü bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak güncelledi ve ürün gamı, kontrol ve yönetilebilirliği vurgu yapılarak düzenlendi.

Business Suite, F-Secure’un internet içerik kontrolü ve otomatikleştirilmiş yama yönetimi gibi benzersiz özellikleri bir araya getirdiği kurumsal güvenlik çözümü. Business Suite, mevcut ve yeni ortaya çıkan tehditlere karşı kapsamlı koruma sunarak firmalarla beraber çalışıyor. Yeni Business Suite’te yapılan güncellemeler, F-Secure’un ödül kazanan Client Security ve güncellenen Policy Manager’ı kapsıyor. Bu yenilikler, BT yöneticilerine şu becerileri kazandıracak;

-Advanced Protection ile içerik engelleme (Java, Flash veya diğer internet komponentleri gibi)

-Web Content Control ile çalışanların zararlı internete maruz kalmalarını engelleme

-Connection Control ile potansiyel olarak güvensiz olan sitelere erişimi, iş-kritik görevleri yerine getirirken, kontrol etme.

Bu komponentler, Business Suite’un diğer unsurlarıyla beraber çalışarak firmalara, geleneksel anti-virüs korumalarının ötesine geçme fırsatı veriyor ve BT yöneticilerine modern siber güvenlik tehditlerini tanımlama ve yok etmelerine yardımcı oluyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan F-Secure Kıdemli Araştırmacısı Jarno Niemelä, “Saldırganlara, saldırı için kaynakları sunmazsanız, günümüzdeki birçok siber saldırı, teknik anlamda çok basit görünüyor ve kolayca önlenebiliyor” diyor. Jarno Niemelä, “Aslında saldırılar için iki temel şey gerekiyor: Potansiyel kurbanlara ulaşmak için bir kanal ve potansiyel kurbanlar için ise saldırganların kullanabileceği savunmasız bir yazılım. Yani, iyi bir siber güvenliğe sahip olmak, saldırganların bu iki stratejiyi yürütmelerini engellemek için araç ve taktikleri kullanmak anlamına geliyor” diyerek açıklamasını sürdürüyor.

Riskler yönetilebilir ve kontrol edilebilir

2014’ün son çeyreğinde veri ihlalleri, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 25 oranında arttı. Ayrıca geçen 10 yılda Avrupa’daki 350 önemli ihlali ele alan bir araştırmada saldırıların yüzde 41’inin hacker’lar tarafından gerçekleştirildiği ve yüzde 57’isinin ise “özensizlik”ten ortaya çıktığı belirtildi. Bu rakamlar, çeşitli güvenlik risklerinin tamamen açılmış hadiselerinin engellenip kontrol edilebilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.

F-Secure Kurumsal Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Pekka Usva’ya göre, Business Suite BT yöneticilerine modern BT tedarik zinciri ortamında çalışırken ortaya çıkan güvenlik sorunlarını kontrol edecek araçlar sunuyor. “Günümüzde hiç kimse birbirinden soyutlanmış halde çalışmıyor ve şirketler de, az güvenlik veya hiç güvenliği olmayan şirketlerin altyapısıyla entegre çalışırken veri ihlallerine maruz kalabiliyor” diyen Pekka Usva,  BT yöneticilerinin bu durumda Connection Control gibi bir özellikleri kullanarak kendi ağlarındaki hassas verileri potansiyel risklere karşı koruyabileceğini aktarıyor. Ödüllü bitiş noktaları koruması, daha önce hiç görülmemiş şekilde yeni tehditleri bile tarayabilecek.

Business Suite, 100 veya daha fazla çalışanı olan firmaları, yerinde korumak için tasarlanmış bir güvenlik çözümü. Ürün şu anda bütün dünyada mevcut ve 3 binden fazla bayi tarafından satışa sunuluyor. Business Suite ayrıca F-Secure’un internet sitesinden 3 ay ücretsiz şekilde indirilebiliyor.

Teknoloji Makaleleri