Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Intel Security Ortaklık Programının İkinci Aşaması Tanıtıldı

intelsec_globaltechmagazineIntel Security, distribütör ve yetkili satıcıların karlılığını ve verimliliğini artırmak amacıyla Intel Security Partner Program’ın (Intel Security Ortaklık Programı) ikinci aşamasını bugün tanıttı. Distribütör ve yetkili satıcıların sürekli gelişen iş modellerine ve değişen müşteri profiline uyum sağlamasını destekleyen; ileriki dönemlerde üzerinde iyileştirmelerin yapılabilmesine imkan tanıyan esnek bir çerçeve oluşturma  programının ilk aşaması geçtiğimiz sene Ekim Ayı’nda duyuruldu.

Intel Security Ortaklık Programının ikinci aşaması, farklılaşma ve karlılığı tetikleyecek inovasyon ve yatırımların yapılmasını amaçlıyor. İkinci aşamada aşağıdaki iyileştirmeler yapıldı:

· Kademeli Fiyatlandırma Kalktı: Kademeli fiyatlandırmanın kaldırılması, Intel Security’nin fonlarını, birikmiş kar marjını arttıran daha karlı çözümlere aktarmasını sağlıyor.

· Satış Fırsatı Kaydı İyileştirildi: İş ortaklarının bulduğu onaylanmış her satış fırsatının kaydını tek bir ortakla sınırlandırarak, üyelerin Intel Security Ortaklık Programı seviyesine göre ödüllendirilmesini sağlıyor. Ayrıca tek bir kayıt formu kullanıldığı için kayıt sürecini de sadeleştiriyor.

· Yeni Ekip Oluşturma Planı: Intel Security iş yapış şeklini yerleştirmek isteyen ve Intel Security’nin bulduğu satış fırsatlarına katma değer kazandırmaya kendini adayan yetkili satıcılara yapılan yatırımdır. Bu planla, onay sürecini düzene sokarak ortaklar için karlılığı ve satış fırsatı korumasını arttırmak amaçlanıyor.

· Birliktelik Süresi Avantajı Artırıldı: Ortaklık seviyesi yükseldikçe yetkili satıcıların indirim oranı artıyor ve sözleşme uzatıldığında yetkili satıcılar otomatik olarak ödüllendiriliyor, bu sayede program seviyesine göre ilave teşvik sağlanıyor.

· Ortaklık seviyesine göre isim değişiyor: Kademeli teklifler için sektörde kullanılan standart kategoriler olan yeni Platinum, Gold ve Silver ortaklık seviyeleri kullanılıyor.

Müşterilerinin güvenlik ile ilgili karar ve satın alma süreçlerini artık değiştirmeye başladıklarını vurgulayan DG Technologies Başkanı Deb Gannaway,  “Çözüm sağlayıcıları olarak, ihtiyaçlarımıza yanıt verecek ve müşterilerimizi korumamıza yardımcı olacak sağlam teknoloji çözümleri sunmamızı sağlayan esnek bir program arayışına önem veriyoruz. Intel Security ile olan ilişkilerimiz sayesinde, müşterilerimizin şirket verilerini ofansif bir şekilde korumamıza ve  bunun sonucunda işimizi büyütmemize yardımcı oluyor.” diyor.

Intel Security’de Global Ortaklık Programları, Pazarlama ve Operasyonlar Direktörü olarak çalışan Lisa Matherly, müşterileri için bir numaralı güvenlik ortağı olmayı amaçladıklarını belirterek bu amaca ulaşmak için müşteri ihtiyaçları ve ortakların iş modelleri değiştikçe varlığını sürdürebilecek esnek ve karlı programlar sunmaları gerektiğinin altını çiziyor. Matherly’ye göre Intel Security ortaklarıyla birlikte sektörü yeniden tanımlama ve müşteriler için daha iyi güvenlik çıktıları sunma fırsatına sahip.

Intel Security, distribütör ve yetkili satıcıların memnuniyeti ve marka sadakatini artırmak amacıyla yeni satış ve ortaklık kurallarını da açıkladı.

Intel, Intel Security Ortaklık Programını karşılıklı fayda sağlayacak ve distribütör ve yetkili satıcıların büyümesine yardımcı olacak şekilde sürekli olarak iyileştiriyor. Bu aşamada yapılan iyileştirmeler, Ortaklık Programını sadeleştirmek, destek ve hizmetler gibi ilave gelir akışı sağlamak ve karlılığı artırmak amacıyla geliştirilen 18 aylık çok aşamalı gelişim programının bir parçası. Yapılacak iyileştirmelerin son aşaması, Ocak 2016’ta başlayacak ve Intel Security ile iş yaparken maliyetlerin azaltılmasına odaklanacak ve bu sayede Intel Security distribütör ve yetkili satıcıları için daha yüksek net kar marjları sağlayacak.

Teknoloji Makaleleri