Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Asus ZenFone 2’nin Pil Ömrünü Daha da Uzatacak 8 Tüyo

ASUSTüketicilerden yoğun ilgi görmeye devam eden Asus’un amiral gemisi akıllı telefonu ZenFone 2’nin pil ömrünü basit birkaç ayar ile daha da uzatabilirsiniz.

İlk modeliyle büyük ilgi gören, ASUS ZenFone akıllı telefon ailesinin yeni amiral gemisi ve dünyanın ilk 4GB dinamik bellekli akıllı telefonu ZenFone 2, tüketicilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Biz de 3000mAh pili sayesinde gün boyunca kullanılabilen ve hızlı şarj teknolojisi ile yalnızca 39 dakikada şarjının %60’ı dolan ZenFone 2’nin pil ömrünü daha da uzatacak 8 tüyoyu sizler için derledik. İşte en çok ihtiyaç duyduğunuz anlarda yardımınıza koşacak o ipuçları:

1 – Ekran parlaklığını düşürün

Aşırı derecede parlak bir ekran, pilin enerjisini daha çabuk bitireceği gibi gözlerinize de zarar verir. Ekran parlaklığını ayarlamak için parmağınızı bildirim çubuğuna iki kez vurun. Ekrana gelecek parlaklık kaydırıcısını kullanın. Bunu yaparak hem gözlerinizi koruyun hem de telefonunuzun pil ömrünü uzatın.

2 – Ekranın zaman aşım süresini kısaltın

Telefonunuzun pilinin daha uzun süre güç vermesini istiyorsanız ekran zaman aşımı süresini düşürebilirsiniz. Böylece telefonunuz uyku moduna daha hızlı girecektir. Zaman aşım süresini, varsayılan değer olan 1 dakikadan 15 saniyeye düşürmeyi deneyin. Bu ayarı değiştirmek için şu yolu takip edin: Ayarlar > Ekran > Uyku

Cover View zaman aşımı süresini değiştirmek için ise şu yolu izleyin: Ayarlar > ASUS Kılıf > Otomatik Uyku

3 – Arka planda çalışan uygulamaları kapatın

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları Otomatik Başlama Yöneticisi’ni (Auto-start Manager) kullanarak kapatın. Böylece bu uygulamaların boş yere pilinizi tüketmesine engel olmuş olursunuz. Başlangıç Yöneticisi’ne tıklayın ve ardından sonlandırmak istediğiniz uygulamayı seçin.

4 – Akıllı tasarruf modunu kullanın

ZenFone 2, birbirinden mükemmel pil modları ile de dikkat çekiyor. Bunlardan birisi de Akıllı tasarruf (Smart-saving) modu. Bu mod parlaklık için ek özellikler sunmasının yanı sıra interneti kapatıyor ve Uzatılmış Standby (Extend Standby) özelliği ile telefonunuz uyku modunda iken push bildirimlerini daha verimli bir şekilde yöneterek pil tüketimini düşürüyor. Akıllı Tasarruf modu için şu yolu izleyin:

Ayarlar > Güç Yönetimi > Güç Tasarrufu >Battery Modes > Smart-saving mode.

5 – Hızlı ayarlardan Canlandırma seçeneğine tıklayın

Tek bir düğmeye basarak tüm sorunlarınızın çözülmesini hiç dilemediniz mi? Canlandırma düğmesine tıklamanız telefonunuzu hızlandırmakla kalmaz aynı zamanda pil tüketimini de azaltır. Bildirim çubuğuna parmağınızı iki kez vurarak Canlandırma düğmesine erişebilirsiniz.

6 – 3G/4G yerine Wi-Fi bağlantısını tercih edin

3G/4G veri bağlantısı yerine Wi-Fi bağlantısının kullanılması daha az pil tüketir. Çünkü telefonunuz bu sayede sürekli bir şekilde ağ aramak zorunda kalmaz.

Wi-Fi bağlantısını açmak için bildirim çubuğuna parmağınızı iki kez hafifçe vurun ve ardından Wi-Fi ikonuna tıklayın.

7 – Konum Servislerini, Bluetooth ve NFC’yi kapatın

Bu özellikleri kullanmadığınız zaman kapatmanız pil ömrünü uzatır. Bu servisleri kapatmak için bildirim çubuğuna parmağınızı iki kez vurun ve ardından Konum, Bluetooth ve NFC ikonlarına tıklayın.

8 –Otomatik-geçiş modunu kullanın

Telefonunuzu her zaman kullanamazsınız. Otomatik-geçiş modu (Auto-Switch mode) özelliğini kullanarak telefonunuzu kullanmadığınızda, otomatik şekilde daha düşük pil tüketim moduna geçiş için bir zaman aralığı belirleyebilirsiniz. Bunun için şu yolu takip etmeniz yeterli: Ayarlar > Güç Yönetimi > Güç Tasarrufu > Otomatik-geçiş modu. Bu özelliği aktif hale getirip başlangıç ve bitiş zamanlarını ayarladıktan sonra Üstün tasarruf modunu seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Teknoloji Makaleleri