Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware Magic Quadrant Raporu’nda Üst Üste Altıncı Kez Liderler Kategorisinde

VMware globaltechmagazine2Uluslararası bağımsız araştırma kuruluşu Gartner’in yayınladığı Magic Quadrant x86 Sunucu Sanallaştırma Altyapısı Raporu’nda VMware, bir kez daha “Liderler Kategorisinde” yer aldı

Bulut bilişim ve kurumsal mobilite alanında dünya lideri VMware, araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner tarafından yayınlanan 2015 Magic Quadrant x86 Sunucu Sanallaştırma Altyapısı Raporu’nda “Liderler Kategorisi” içerisinde gösterildi. VMware böylece alt yıl üst üste aynı kategori içerisinde yer almış oldu.

Gartner tarafından yapılan açıklamada, “Sanallaştırma, IaaS’ı (Altyapı olarak servis) mümkün kılan bir temeldir. Ayrıca bu sanallaştırma; özel, genele açık ve birlikte çalışabilir hibrit bulut servislerinin kurulumunda kullanılıyor olacak. Tüm IaaS servisleri etkin bir şekilde sanallaştırma teknolojisini kullanacak.” denildi.

VMware Bulut Platformu İş Birimi’nde Ürün Yönetimi ve Pazarlama’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Lohmeyer ise konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Dünya genelinde büyük ya da küçük ölçekli olsun tüm müşterilerimiz, ticari faaliyetlerine güç vermek için VMware’ın sanallaştırılmış işlem, ağ ve depolama yazılımlarının bir arada sunulduğu tümleşik platformunu kullanıyor. VMware’ın Liderler Kategorisi içerisine alınması; vizyonumuzun, stratejimizin ve hizmetlerimizin BT dünyasında yarattığı etkinin göstergesidir. VMware’ın tümleşik platformu genelinde, VMware vSphere® ürünü de dahil, müşterilerimize herhangi bir uygulamayı sanallaştırmalarını mümkün kılacak ve onlara hibrit bulut sistemi içerisinde BT verimliliği, atiklik ve esneklik kazandıracak inovasyona devam edeceğiz.”

VMware vSphere: Endüstriye tanımlanmış Hibrit Bulut Çözümü

Şubat 2015’te VMware, endüstriye tanımlanmış hibrit bulut çözümü ve yazılım tanımlı veri merkezinin temeli VMware vSphere 6 ürününü tanıtmıştı. Sahip olduğu 650’den fazla yeni özellik ve yenilik ile VMware vSphere 6, herhangi bir uygulamayı korumak ve yönetmek amacıyla kullanılabilecek bulut altyapısını müşterilerine sunuyor.

VMware vSphere with Operations Management™ ve VMware vCloud Suite® ürünlerinin temel platformu olan VMware vSphere, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ), hibrit ve genele açık bulut sağlayıcılar tarafından oldukça sık kullanılırken artan masaüstü bilgisayar sanallaştırma pazarında ise temel görev görüyor.

  • 500.000’den fazla global müşteri tabanı. Buna Fortune 100 listesinin yüzde 100’ü de dâhil.
  • VMware vSphere, 5.000’den fazla uygulamayı destekliyor. Buna kritik iş uygulamaları, büyük veri yükleri ve yerel bulut uygulamaları da dahil.
  • VMware vSphere üzerine kurulmuş VMware vCloud Air™, kurumların bildikleri ve güvendikleri araç ve işlemleri kullanarak veri merkezlerini hızla ve pürüzsüz bir şekilde bulut sistemine genişletmelerine olanak tanır. Müşteriler VMware vSphere için sertifikalanmış yaklaşık 5.000 uygulamayı VMware vCloud Air üzerinde çalıştırabilir.
  • 4.000’den fazla “VMware vCloud Air Network” servis sağlayıcısı ortağı VMware tabanlı bulut hizmetlerini 100’den fazla ülkede sunuyor.

Teknoloji Makaleleri