Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İndeks Bilgisayar’da Satış ve Net Karda Rekor Artış

indexbil_globaltechmagazineTürkiye’nin lider bilişim teknolojileri firması İndeks Bilgisayar, 2015 yılı ilk yarıyıl finansal sonuçlarında büyüme ve net kârda kuruluşundan bugüne en büyük rekor artışa imza attı.

Şirket, son yıllarda yaptığı başarılı yatırım ve atılımlarının sonucunda, hedeflenenin üzerinde bir satış ve net kâr grafiği çizerek satışta yüzde 72, net kârda ise yüzde 81’lik bir büyüme oranına erişti.

BT sektörüne yönelik yaptığı yeni yatırımlar, satış ve net kârda İndeks Bilgisayar’a rekor getirdi. Şirketin geçtiğimiz yıllarda imzaladığı Apple distribütörlük sözleşmesi, mobil teknolojilere yönelik yeni atılımları, katma değerli ürün gruplarını hedefleyen yeni kontratları ve iştirak şirketleriyle birlikte telekom ve lojistik sektörlerinde gerçekleştirdiği yeni işbirlikleri, 2015’in ilk yarısında sağlam finansal sonuçların elde edilmesinde önemli rol oynadı.

Satışlarda yüzde 72, net kârda yüzde 81’lik artı

2015 yılı ilk yarıyıl finansal sonuçlarına göre şirketin satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 72 oranında artış gösterdi. 30 Haziran 2014 tarihinde 884 milyon TL’lik satış gerçekleştiren şirket, 30 Haziran 2015 tarihi itibarıyla 1,521 milyar TL’lik oldukça yüksek bir seviyeye ulaştı. Net kâr ise, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 81 oranında artış gösterdi. 30 Haziran 2014 tarihinde 10 milyon TL’lik net kâr gerçekleştiren şirket, 30 Haziran 2015 tarihi itibarıyla 18 milyon TL’lik rekor bir seviyeye ulaştı.

Çeyrek yüzyılda istikrarlı ve sağlıklı büyüme

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Index Grup CEO’su Erol Bilecik, ilk yarıyıl finansal sonuçlarını şöyle değerlendirdi: “Bugün bu güzel başarıların en büyük kaldıracı olan 600’e yakın genç çalışanımızın ve 8 binden fazla iş ortağımızın azmi ve inancıyla, hem İndeks Bilgisayar hem de Index Grup olarak istikrarlı ve sağlıklı bir büyüme kaydediyoruz. Seba İnşaat ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz ödüllü Seba Office Boulevard Projesi’nden Apple distribütörlüğüne kadar tüm ortaklıklarımızda iş dünyasının ve sektörün dinamizmi, yenilikçi yapısı ve sürekli değişime zorlayan karakterine her daim uyum sağlayarak, BT ekosistemine her anlamda değer katmak ve Türkiye’yi teknolojinin ışığında aydınlık bir geleceğe taşımak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İstanbul’dan başlayarak tüm Türkiye’ye katkı sağlayan bir teknoloji ekosisteminin ve sosyo-ekonomik dönüşümün öncülüğünü yapmak, Index Grup olarak bizim en önemli vazifemiz ve sorumluluğumuz. Bu nedenle çeyrek yüzyılı aşkın süredir Türkiye’nin 81 ilinde fark yaratan bir BT Distribütörü olarak, değişimi yakalamak amacıyla hızlı karar veren, çevik ve ürün odaklı iştiraklerimizle birlikte, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin gelecek vadeden genç nüfusuna ulaşmaya ve dünyaya yön veren yenilikçi teknolojileri Türkiye’ye getirmeye devam edeceğiz. Mobil ürün grupları, bulut ürünleri, giyilebilir teknolojiler ve servis alanlarında daha fazla büyüyerek sürdürülebilir yapımızı koruyacak, ülke çapındaki bayi ağımızın gelişmesine katkıda bulunarak farklı sektörlerde hacim yaratma stratejilerimizi her yeni yatırımda hayata geçireceğiz ve Türkiye’yi rekabet dünyasında daha yukarıya taşıyabilecek adımlar atacağız.”

1989 yılındaki kuruluşu sonrasında, dünyanın önde gelen birçok teknoloji firması ile Türkiye distribütörlüğü bazında anlaşmalar imzalayan İndeks Bilgisayar, bugün Apple, HP, IBM, Lenovo, Intel, Dell, Asus, LG, Toshiba, Microsoft, Acer, Fujitsu, Epson, OKI, Canon, Kingstone gibi 100’ü aşkın dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapıyor. İndeks Bilgisayar, “INDES” koduyla 2004 Haziran’ından bu yana BIST’de işlem görüyor.

Teknoloji Makaleleri