Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Wacom’un Inkathon Yarışması Başladı

wacom_globaltechmagazineWacom, dijital mürekkebin gücüne inanan ve mürekkebe dayalı uygulamalara ilgi duyan yazılım geliştiriciler için yeni bir meydan okuma olan Inkathon’u bugün tanıttı. Wacom’un  Inkaton yarışması yeni başladı ve 6 Kasım 2015’e kadar başvurular devam edecek. İyi bilinen hackathon kavramını benimseyen Wacom dijital mürekkep kullanılan uygulamalara ilişkin yeni ve taze fikirleri arıyor. Yarışmanın kazananı 20.000 ABD Doları tutarında ödülle evine dönecek ve yeni uygulama için tam pazarlama desteği alacak. İkinci 10.000 ABD Doları, üçüncü ise 5.000 ABD Doları ile ödüllendirilecek. Son olarak, oylamaya katılan kişilerin belirli bir uygulama için kullandığı oyların sayısına göre seçilen izleyicilerin favori yarışmacısı da 5.000 ABD Doları kazanacak.

Fikirler dünyayı şekillendirir. Fikirlerin toplanması, paylaşılması, düzenlenmesi ve teknik kısıtlamalar olmaksızın oluşturulabilecek bir formata aktarılabilmesi gerekir. Wacom Platformlar ve Uygulamalar İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Faik Karaoğlu, “Wacom’da yaratıcılığın hepimizde var olduğuna inanıyoruz, o yüzden fikirlerin taslağını dijital olarak çizmek için kendi ellerimizi kullanma özgürlüğü her türlü girdi cihazında tanınmalıdır” diyor. Dijital mürekkebin gücüne ihtiyaç duyduklarını belirten Karaoğlu’na göre, dijital mürekkep esnek, işbirliğine dayalı, her zaman her yerde ve dışavurumcu olmakla birlikte 21. yüzyıldaki  yaratıcı düşünürlerin taleplerine verilebilecek en iyi yanıt.

Analog dünyada yaratıcı düşünme özgürlüğü ile dijital olarak paylaşma, şekillendirme ve düzenleme avantajlarını kusursuz bir şekilde birleştiren dijital mürekkep fikrini geliştirmenin başka bir yolu da Inkathon. Analog ve dijital dünya arasındaki eksik bağlantı, yarışmada geliştiricilerin kullanacağı Wacom’un evrensel mürekkep teknolojisidir.

Gereksinimler

WILL olarak kısaltılan Wacom Ink Layer Language (Wacom Mürekkep Katmanı Dili), her türlü donanım ve yazılımın parmak girdisini Wacom destekli kaleme hızla ve sorunsuzca dönüştürerek el yazısıyla yazılan veya çizilen notlar ve eskizlerine dayalı olarak işbirliği kurmasını sağlıyor. Bu çözüm, platformlar arası, yüksek kalitede evrensel mürekkep sunuyor. İleri düzey not alma, belge işaretleme ve dijital beyaz tahtalarla çevrimiçi işbirliği dahil olmak üzere yeni uygulama kategorileri bu çözüm sayesinde kullanılabiliyor. Bu çözüm aynı zamanda kağıtsız iş akışı fikrini de destekleyerek imza çözümleri için biyometrik kimlik gibi yeni bir güvenlik düzeyi getiriyor.

Yarışma 18 yaş ve üzeri kişilere veya küçük işletmelere (en fazla 50 çalışanı olan) açık. Büyük ölçekli şirketler ve kurumlar de yarışmaya başvurabilir ancak sadece nakdi değeri olmayan Büyük İşletme Başarı Ödülü (Large Organization Recognition Award) için yarışabilir.

Geliştiriciler WILL SDK kullanarak yeni uygulamalar geliştirebilir veya WILL kullanarak mürekkep girdisi eklemek için mevcut uygulamayı güncelleyebilir. Yerli akıllı telefon veya tablet uygulamaları (iOS veya Android), web uygulamaları (mobil veya masaüstü) ve masaüstü uygulamaları (Windows PC), uygun platformlardır.

Tüm başvurularda, uygulamanın ana fonksiyonunu gösteren bir video ile birlikte çözüme ait ilave görüntüler veya ekran görüntüleri sunulmalıdır. Tüm başvuru materyalleri İngilizce hazırlanmalıdır veya İngilizce tercümeleriyle birlikte sunulmalıdır. Kazananlar Ocak 2016’da açıklanmadan önce tüm finalistlerin başvuruları halka açık olarak sunulmalıdır.

Başvuru sahipleri yarışmaya katılmak için Inkathon için hazırlanan inkathon.devpost.com adresi üzerinde kayıt yaptırarak Wacom’dan WILL SDK talebinde bulunmalıdır. Kayıt yaptırıldığında, Android, iOS, WinRT and HTML5 gibi resmi olarak desteklenen her bir platform için farklı SDK paketlerine erişim sağlanacaktır.

Kazananları Değerlendirme Kriterleri

Jüri esas olarak fikrin kalitesine dikkat edecek ve özel olarak da yaratıcılık ve özgünlük boyutunu değerlendirecek. Dikkat alınacak diğer bir özellik ise, fikrin geliştirici tarafından uygulanma şekli ve WILL SDK’nın tüm özelliklerinin ne ölçüde kullanıldığı değerlendirilerek fikrin nasıl hayata geçirildiğine bakılacak. Erişilebilirlik konusu, özellikle de WILL’in temel fikrine hayat veren farklı platformlar üzerinden erişim de önemli kriterler arasında yer alıyor. Son olarak, uygulamanın potansiyel etkisi değerlendirilecek. Bu çerçevede, uygulamanın kullanıcının hayatını ne ölçüde etkileyebileceği, günlük kullanım şekillerini ne kadar değiştireceği ve dijital mürekkep kullanımını ne kadar artıracağı mercek altına alınacak.

WILL SDK nedir?

WILL, donanım ve kullanıcı arayüzleri arasında bağlantı sağlayan evrensel mürekkep katmanı çerçevesidir. Bu çerçeve, sezgiye dayalı ve yüksek kalitede dijital kalem ve mürekkep deneyimi için altyapı sunuyor. Dönüştürme motorunun grafik özellikleri, daha önce emsali görülmemiş bir platformlar arası mürekkep deneyimi yaşatıyor.

·         WILL, entegrasyon için uyumlu ve esnek bir dijital mürekkep çerçevesidir.

·         Grafik ifade araç ve özellikleri ve yüksek performanslı dönüştürme motoru ile yüksek kalitede mürekkeple ifade sağlar.

·         İnovatif mürekkep veri formatına dayalı bir Mürekkep Darbe Dili (Ink Stroke Language) (SL) var

·         Tüm WILL özellikli uygulamalarla veri paylaşımını mümkün kılan bir dosya formatı var

·         WILL, Wacom özellikli kalemler ve dokunma girdisi dahil diğer girdi cihazlarıyla birlikte çalışacak şekilde tasarlandı.

Teknoloji Makaleleri