Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Şirket Ağına Bağlanan Tüm Cihazlar COMODO ile Kontrol Altında

comodo globaltechmagazineCOMODO, Cihaz Yöneticisi Programı’nın (CDM) yeni versiyonunu piyasaya sundu. CDM 4.5, antivirüs, uç nokta koruma ve hem mobil hem masaüstü cihazları tek konsoldan yönetme imkanını birarada sunarak şirketlerin cihaz ve veri güvenliğini sağlıyor. 

Türk mühendis ve girişimci Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulmuş olan global siber güvenlik çözümleri öncüsü ve geliştiricisi COMODO,  firmalara yönelik cihaz yönetim çözümünün yeni özelliklerle güncellenmiş versiyonu Comodo Cihaz Yöneticisi 4.5 (Comodo Device Manager- CDM) ’i piyasaya sundu. Daha önce sadece Mobil Cihaz Yönetimi yapan bu program  Windows işletim sisteminin desteklenmeye başlaması ile birlikte Comodo Cihaz Yöneticisi ismini alarak hem mobil hem de Windows masaüstü cihazları tek bir konsoldan yönetme özelliğini kazandı. Yeni antivirüs raporlama ve yapılandırma özellikleri ve Comodo Uç Nokta Güvenliği ile desteklenen güncelleme ile güçlendirilen CDM, şimdi şirketlere daha da gelişmiş güvenlik çözümleri sunuyor.

Günümüz iş dünyasında gerek şirket çalışanlarının gerekse dışarıdan gelenlerin kendi cihazlarıyla şirket ağına bağlanma sıklığı giderek artıyor. Bu da şirket ağlarına; dolayısıyla şirketin veri güvenliğine tehdit oluşturuyor. Comodo Cihaz Yöneticisi 4.5 ise  hem mobil, hem de masaüstü platformlarda cihaz ve veri güvenliğinin takibi ve yapılması gereken işlemleri tek bir konsoldan yönetme imkanı sunarak bu tehdidi ortadan kaldırıyor. COMODO’nun patent bekleyen Uç Nokta Koruma teknolojisi ile desteklenen CDM 4.5 ile firmaların IT departmanları, buluttan ya da kendi yönetim sunucularından hesaplarına erişerek işlemleri yönetebiliyorlar.

CDM 4.5 versiyonunda mevcut olan yeni ve geliştirilmiş özelliklerden bazıları şunlardır:

  • Sandbox/tehdit önleme alanında çalıştırılan tüm uygulamaların geçmişinin istendiğinde geri çağırılabilmesi,
  • IT yöneticileri için CDM portalı üzerinden anti-virüs taramalarının zamanlanabilmesi ile isteğe bağlı tarama başlatma özelliği,
  • Uç noktalar arasında zamanlanmış ve isteğe bağlı anti-virüs taramalarının geçmişi hakkında anti-virüs tarama raporları oluşturma özelliği,
  • IT yöneticileri için, tamamen silme veya geri yükleme seçenekleri ile karantinaya alınmış dosyaların tam listesini görebilme veya dosyaları ilk lokasyonlarına yerleştirebilme özelliği,
  • Windows Server İşletim Sistemi için yeni destek özelliği,
  • IT yöneticilerine güncelleme sırasında koruma ve güvenlikten ödün vermeden, eski Comodo Uç Nokta Güvenliği versiyonlarını uç noktalar üzerinde güncelleştirme imkanı.

Comodo Cihaz Yöneticisi Ürün Müdürü İlker Şimşir, “Günümüzde, çalışanlar dizüstü, masaüstü bilgisayarlar ile cep telefonları ve tabletler üzerinden çalışmaktadır – bu durum ise tüm IT departmanları için zorlayıcı güvenlik sorunları yaratmaktadır. Comodo Cihaz Yöneticisi; IT yöneticilerinin günümüzde karşılaştıkları sorunlarda cihazları güvenli kılmaya, korumaya ve yetkilendirmeye yardımcı yeni nesil bir güvenlik sistemidir. Milyonlarca müşterimizi memnun eden, COMODO’nun patent bekleyen güvenlik teknolojileri, CDM’nin bu yeni versiyonu için de temel oluşturmaktadır. CDM 4.5 ile tüm kilit teknolojilerimiz tek bir çatı altında toplanarak müşterilerimize sunulmaktadır,” dedi.

Comodo Cihaz Yöneticisi ayrıca küçük işletmelere, büyük şirketlere ve yönetilen hizmet sağlayıcılarına sunulduğu entegre ve ücretsiz bir platform olan Comodo ONE’a yeni eklenen bir unsurdur.

Comodo Cihaz Yönetimi 4.5 için ücretsiz deneme sürümüne ulaşmak ve ayrıntılı bilgi almak için, https://dm.comodo.com/ sitesini ziyaret ediniz.

Teknoloji Makaleleri