Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Zenium İstanbul One Veri Merkezi Açıldı

zenium globaltechmagazineVeri merkezi uzmanı Zenium Technology Partners, İstanbul’da en gelişmiş teknolojiler ile donatılmış veri merkezini hizmete açtı. Stratejik açıdan yeni İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne yakın bir konumda bulunan Zenium İstanbul One, Türkiye’de toptan satış veri merkezi hizmeti sunan ilk veri merkezi tesisi olacak. Operatörlerden bağımsız hizmet verecek olan tesisin bölgede ana bağlantı merkezi olması bekleniyor.

İstanbul One tesisi kendine yetebilen amaca özel tasarlanmış toplam 12.000 metrekare yüksek özellikli teknik alana ve çeşitli kaynaklardan sunulabilen rakipsiz 30MVA güç kaynağına sahip üç binadan oluşuyor. Şirketlere misyon-kritik alanlarda hizmet verecek olan tesis, Türkiye’de en üst seviye deprem yönetmeliğine uygun inşa edilen ilk veri merkezi olarak dikkat çekiyor. Böylece tesis olası bir deprem durumunda anında kullanıma ve operasyonların devamına olanak sağlayacak.

Zenium’un veri merkezi tasarımına benzersiz yaklaşımı sayesinde, müşterilerin veri süitleri sadece ilk günkü güç ve soğutma gereksinimlerini karşılayacak şekilde değil, ileride gereksinimler arttıkça ölçeklenebilir şekilde inşa edilebiliyor. Bu, hem enerji açısından hem de başlangıçtan itibaren ekonomik açıdan etkin, geleceği garanti altına alınmış çözümün de dahil olduğu birçok fayda sağlıyor.

İstanbul One, Zenium’un bölgede toptan satış çözümleri alanında standardı belirlemeye yönelik açmayı planladığı veri merkezi serisinin ilki olma özelliğini taşıyor. Maliyet verimliliğini ve BT altyapıları tarafından yoğunlukla ihtiyaç duyulan erişilebilirliği artıran toptan satış veri merkezi hizmeti halihazırda daha gelişmiş pazarlarda kullanılıyor. Bugüne kadar kaliteli veri merkezi alanı eksikliği bulunan Türkiye’de daha önce toptan satış veri merkezi hizmeti verilmiyordu.

Türkiye’de karşılanamayan yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Zenium Türkiye Ülke Müdürü Aslıhan Güreşcier, “Zenium Türkiye’ye sadece toptan satış veri merkezi hizmeti standardını belirlemek için değil, aynı zamanda veri merkezi altyapılarındaki büyüme ve erişilebilirliği desteklemek amacıyla da yatırım yapıyor” diye konuştu. Güreşcier, “Esnek şartlardan, operatörden bağımsız hizmetten, ölçeklendirilebilir güç ve soğutma sistemlerinden faydalanmak isteyen kurumlar için denenmiş ve test edilmiş çözümler sunuyoruz. Böylece kurumlar gelişmiş seçeneklerden faydalanabiliyor ve gelecekte ihtiyaç duyacakları veri merkezi gereksinimlerini ilk günden garanti altına alabiliyorlar. Tedarik hızı ve müşterilerimizin büyüyen ve değişen ihtiyaçlarına destek verme becerisini bir araya getiren toptan satış veri merkezi hizmet kalitemiz, veri merkezi seçimlerinde Zenium’u ilk sıraya taşıyacak. İlk müşterimiz olan KoçSistem, İstanbul One üzerinden kendi müşterilerine BT ve bulut servisi hizmeti vermeye şimdiden başladı” dedi.

Zenium İstanbul One: Türkiye’nin en dayanıklı ve verimli veri merkezi çözümü

– İstanbul One tesisini oluşturan özel çelik giydirmeli betonarme çerçeveden inşa edilen üç bina, deprem durumunda anında kullanıma ve operasyonların devamına izin veren en yüksek seviye depremden korunma yönetmeliğine uygun inşa edildi.

– Dayanıklılık gözetilerek tasarlanıp inşa edilen İstanbul One’ın bazı özellikleri şöyle:

– Depreme dayanıklı acil durum jeneratörleri tarafından desteklenen çift besleme kaynaklı 30MVA güç kaynağı

– Birden fazla fiber bağlantı sağlayıcısına erişim sağlayabilen farklı bağlantı seçenekleri

Sektör lideri, çok seviyeli güvenlik

– Istanbul One, dedike mekanik ve elektrik tesis tarafından desteklenen ve tamamen özelleştirebilen veri merkezi hizmetleri sunuyor. Her bir veri süiti, ölçeklenebilme özelliği sayesinde ilk günkü enerji ve soğutma ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanıp inşa edilebiliyor ve gün geçtikçe artan ek gereksinimlere uyum sağlayabiliyor. Böylece kurumlar ekonomik ve başlangıç anından itibaren operasyonel masraflarını tahmin edebildikleri enerji-etkin bir veri merkezine sahip oluyorlar.

– Zenium, ‘telekom operatörü bağımsız’ (carrier neutral) çalışma politikası ile, çeşitli fiber bağlantı sağlayıcılarına erişim olanağı vererek kurumların kendi ihtiyaçlarına en iyi çözüm sağlayan telekomünikasyon operatörü ile çalışmalarına imkan tanıyor.

Türkiye veri merkezi pazarı hakkında:

– Türkiye’de takribi yüzde 60’ı İstanbul ve çevresinde konuşlanan yaklaşık 30 veri merkezi bulunuyor.

– Aktif veri merkezi operatörlerine rağmen kaliteli hizmet veren tesis sayısı çok az: Daha gelişmiş pazarlarda veri merkezlerinin ortalama kapasitesi 2.000 metrekare iken, Türkiye’deki veri merkezleri ortalama 700 metrekare alanları ile geride kalıyorlar.

– Yerel ve uluslararası servis sağlayıcılar tarafından işletilen veri merkezlerinin kapasiteleri 1.000 metrekarenin altında ve bu veri merkezlerinin çok azının Tier 3 seviye tesis sertifikası için gereken standartları bulunuyor.

– Eylül ayı itibariyle hizmete giren İstanbul One, Türkiye’de veri merkezi alanında toplam kapasiteyi iki katına çıkarıyor ve pazara toptan satış veri merkezi hizmetini ilk sunan şirket olarak yeni bir sektör yaratıyor.

Teknoloji Makaleleri