Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yanlış Kurgulanmış Altyapı Çözümlerinin Faturası Ağır Olabilir

teknoser globaltechmagazineGüçlü ve doğru kurgulanmış bir veri merkezi altyapısının kurumlara önemli avantajlar sağladığını belirten Teknoser Veri Merkezi ve Altyapı Çözümleri Uzmanı Turhan Yılmazcan, altyapı dizayn edilirken dikkat edilmesi
gerekenler hakkında bilgi verdi.

İyi kurgulanmamış bir veri merkezi altyapısının kurumu gerek işgücü gerekse finansal açıdan zarara uğratabileceğine dikkat çeken Teknoser Veri Merkezi ve Altyapı Çözümleri Uzmanı Turhan Yılmazcan, bunun engellenebilmesi için uzman desteğinin şart olduğunu söyledi ve kurumlarda doğru yapılandırılmış network altyapısının bulunmasının önemine dikkat çekti.

Yılmazcan şu bilgileri verdi: “Doğru veri merkezi stratejisi, toplam riskleriniz, yatırım maliyetiniz ve veri merkezinizin değişen ihtiyaçlarınıza cevap verebilme çevikliği arasındaki hassas dengeyi kurabilmelidir. Veri merkezi altyapıları, beklenen işlevlerini yerine getirebilmek için güvenli, yedekli, kolay yönetilebilir ve enerji verimliliği yüksek olacak şekilde tasarlanıp kurulmalıdır.

Kurum hızlı büyüyen dinamik bir yapıya sahipse, network altyapısının genişleyebileceği göz önünde bulundurularak altyapı planlaması için işin gerekliliğini kapsayacak bir kablolama ürününün seçilmesi ve modüler bir sistemi desteklemesi, doğru bir planlama olur.

Eğer bu kriterler göz önünde bulundurulmazsa, dizayn edilen altyapı kısa süre içinde kurumun ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalacak ve yeni bir altyapı kurulması ihtiyacı doğacaktır. Bu da kurumun hem zaman kaybetmesine hem de çıkacak ek maliyetlere katlanmasına neden olacaktır. Teknolojik ihtiyaç ve beklentileri doğru analiz eden uzman bir ekip tarafından hayata geçirecek uygulamada altyapı topolojisininin doğru konumlandırılması ve kalitesiz ürünlerden kaçınmak, iyi bir altyapı projesi için atılacak önemli adımlar arasında yer almaktadır.”

Proje öngörüleri de içermeli

“Teknoser olarak farklı sektörlerden müşterilerimize sunduğumuz altyapı çözümlerinde, planlama çalışmalarını müşterimizin kendi yerinde ve kendi ekipleri ile birlikte gerçekleştiriyoruz” diyen Turhan Yılmazcan, “Planlamanın ardından, ekiplerimiz son derece titiz bir şekilde uygulama safhasına geçiyor. İşçilik de en az projelendirme kadar büyük önem taşıyor. İşçilik kalitesi kablolama altyapısının kalitesi anlamına da geliyor çünkü en iyi marka kablolama ürünleri de kullanılsa, işçilik iyi değilse üstün performans alınması mümkün olmayacaktır. Bu kapsamda, sertifikalı ve uzman ekiplerimizin network sistemlerine bütünsel bakışı ve tecrübesi ile müşterilerimize sorunsuz ve yıllarca kullanabilecekleri yapısal kablolama sistemleri kuruyoruz” dedi.

Uygulama sürecinde müşterilerinin iş kaybına uğramadan çözüm üretmeye özen gösterdiklerinin altını çizen Turhan Yılmazcan, “Doğru projeyi, doğru ürün ve zaman planlaması ile gerçekleştirmek ve sonuçlarını ortaya koymak Teknoser olarak ana felsefemiz. Network altyapısını en iyi şekilde oluşturmakla kalmıyor, sonrasında meydana gelebilecek olası problemlerde de uzman teknik kadromuzla anında müdahale ediyor ve hızlı çözüm üretiyoruz” dedi.

Genişlemeye imkan tanınmalı

“Gerçekleştirdiğimiz yapısal kablolama projelerinde kurumların büyüyebileceğini mutlaka göz önünde bulunduruyoruz” diye konuşan Yılmazcan, “Doğru dizayn edilen network altyapıları ile kurumların bu alandaki ihtiyaçlarını uzun bir süre boyunca karşılayabileceğine inanıyoruz. Bu kapsamda sertifikalı ve gerçek proje deneyimine sahip teknik kadromuz ile müşterilerimizin yapısal kablolama ihtiyaçları için keşif ve projelendirme hizmetleri sunuyoruz. Ek olarak veri merkezlerinin kurulum, planlama ve yönetim süreçleri de hizmet yelpazemizde bulunuyor. Güncel teknolojilere paralel, yüksek verimli ve ölçeklendirilebilir veri merkezleri çözümleri ile sektördeki öncü firmalar arasında yer alıyoruz. Bu alanda konusunda lider markalar ile projeler üretiyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri