Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone ve İSO Sanayicileri Yarına Hazırlıyor

vodafone globaltechmagazineİşletmelerin dijital haritasını çıkararak ihtiyaçlarını belirlemek ve büyüme hedeflerine katkı sağlayacak çözümler geliştirmek üzere Yarına Hazırım Platformu’nu geliştiren Vodafone Türkiye, sanayicileri dijital geleceğe hazırlamak amacıyla İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile stratejik bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, İSO üyesi 17 bin firmanın ortalama %56 olarak belirlenen dijitalleşme endeksinin, Vodafone tarafından hazırlanan dijital harita ile sunulacak teknoloji çözümleri sayesinde artırılması hedefleniyor.

İSO üyeleri verimliliklerini artıracak çözümlere ihtiyaç duyuyor

İSO üyesi firmalarla yapılan araştırmalar, şirketlerin büyük çoğunluğunun verimliliklerini artıracak dijital çözümler kullanmadığını gösteriyor. Buna göre, her 10 işletmeden 8’inin müşteri yönetimini ve bağlılığını artıracak çözüme ihtiyacı var ve sadece %40’ı bu yazılımları kullanarak %35’e varan oranda daha fazla müşteri adayına erişebiliyor. Her 10 işletmeden 6’sı sahada araç kullanıyor, ancak %15’e varan yakıt tasarrufu yapmalarını sağlayan Araç Takip Çözümünü bu işletmelerin %52’si kullanmıyor. Her 10 işletmeden 7’sinin ürün yönetimini artıracak çözüme ihtiyacı var, ancak %51’i bu yazılımları kullanmayarak %28’e varan oranda satışlarını artırma fırsatını kullanmıyor.

Özellikle 100 ve üzeri çalışanı olan büyük işletmelerde ise sahada çalışanı olan her 4 işletmeden 3’ü saha çalışanlarına akıllı cihaz sağlıyor. Ancak, bu işletmelerden 3’te 2’si şirket cihazlarındaki verilerin güvenliğini çalışanlara bırakıyor. Her 5 şirketten biri müşterilerine yönelik mobil uygulama sahibiyken, en yüksek mobil uygulama sahiplik oranı bankacılık, sigorta ve ulaştırma sektörlerinde bulunuyor. Kurum içi mobil uygulama kullanımı %20 iken, hızlı tüketim sektöründe bu oran %40 olarak görülüyor. Her 3 şirketten 2’si şirket bilgilerinin şirket dışına çıkarılmasını ve izinsiz kullanımını engellemek için herhangi bir önlem almazken, her 2 şirketten biri şirket sunucu altyapısı için profesyonel bir veri merkezinden barındırma hizmeti alıyor.

İSO üyesi 17 bin firmanın bu fırsatlardan yararlanması ve yarına bugünden hazırlanmaları, Vodafone’un sunduğu dijital çözümler ile sağlanacak. İşbirliği süresince Vodafone, İSO üyelerinin dijital koçluk sürecini üstlenecek ve yıl içinde gösterilen gelişim, üye firmalara ara değerlendirme raporları ile sunulacak.

Gökhan Öğüt: “İSO üyelerinin dijitalleşme sürecine katkıda bulunacağız”

İSO ile yapılan işbirliğini değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, dijitalleşmenin, yenilikçi ve dönüştürücü gücüyle, geleceğin dünyasında belirleyici olacağına inanıyoruz. Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermeyi misyon edindik. Bu doğrultuda hizmete aldığımız Yarına Hazırım Platformu’yla işletmeleri yarına hazırlayacak çözümler geliştiriyoruz. Şirketlerin Dijital Dönüşümü’ne liderlik eden marka olma vizyonumuzla, ihtiyaçlara uygun inovatif teknolojiler geliştirerek, keskin rekabet ortamında işletmelerin ellerindeki kaynakları daha iyi ve verimli kullanmalarına öncülük ediyoruz. Her ölçekten kurumun verimliliğine katma değer sağlayan bir şirket olarak, İstanbul Sanayi Odası üyelerinin dijitalleşmesi için son derece önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Bu işbirliğimizle, İSO üyesi 17 bin firmanın dijitalleşme sürecine katkıda bulunacağız. İlk etapta işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek için gerçekleştirdiğimiz araştırmada, İSO üyesi firmaların ortalama dijitalleşme endeksini %56 olarak hesapladık. Vodafone İş Ortağım kapsamında sunduğumuz çözümlerle bu oranı yükseltmeyi hedefliyoruz. İşletmelerin yarına bugünden hazır olmaları ve Dijital Dönüşüm’lerini tamamlamaları için en büyük destekçileri olmayı sürdüreceğiz.”

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ise, şöyle konuştu:

“Dijitalleşme, her alanda olduğu gibi sanayide de önem taşıyor. Hızla dijitalleşen dünyamızda sanayi kuruluşlarımızında geleceğe hazır olması ve daha yüksek performans için dijital teknolojilere yönelmesi gerekiyor. Dijitalleşmenin özellikle iş yapış biçimlerini değiştirerek sanayide de dönüşümün öncüsü olacağına inanıyoruz. Bu inançla, üyelerimizin yarının dijital dünyasına hazırlanabilmesi için gereken desteği vermek üzere Vodafone ile işbirliği yapıyoruz. Vodafone işbirliğiyle, üye kuruluşlarımızın bir yandan verimliliklerini yükseltirken bir yandan da rekabet güçlerini artıracaklarına inanıyoruz.”

13. Sanayi Kongresi, Vodafone desteği ile gerçekleşecek

Vodafone, İSO ile olan işbirliğini 8 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde 13’üncüsü gerçekleştirilecek Sanayi Kongresi’ne verdiği destekle sürdürecek. “Vasatlıktan Çıkış İçin İnsan ve Kültür – Geleceği Birlikte Kuralım” temalı kongreye İSO üyelerinin yanı sıra Anadolu’dan da çok sayıda sanayi odası ve üyeleri katılım gösterecek. Vodafone standına gelen firmaların dijitalleşme endekslerini ölçtürebilecekleri kongre, Vodafone’un “Yarına Hazır İşletmeler” vizyonu ve teknoloji gücü ile interaktif bir platforma dönüşecek.

Teknoloji Makaleleri