Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kapalı Devre Yasal Müzik Yayını Yapan SMG En Hızlı Büyüyen 6. Şirket Oldu

smg globaltechmagazineTürkiye’de halka açık mekanlarda kapalı devrede yasal müzik ve reklam yayını yapan SMG, Deloitte’un Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemek amacıyla yürüttüğü, prestijli Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2015 Programı’nda ilk 10 arasına girdi. Kuruluşların 2011-2014 yılları arasında net satış gelirlerinde kaydettikleri büyümeye göre sıralandıkları programda SMG, % 441’lik büyüme hızı ile listede 6. sırada yer aldı.

SMG CEO’su Gül Gürer Alimgil, 2011-2014 yılları arasında cirolarında kaydettikleri muazzam büyümenin ardında lisansı kendilerine ait olan yazılımın ve müşteri memnuniyetini merkeze alan titiz çalışmalarının etkili olduğunu söyledi. Alimgil, değerlendirmesine “SMG olarak uzman kadromuzla alışveriş merkezleri, oteller, perakende satış noktaları, restoranlar, turistik tesisler, showroomlar, sağlık merkezleri gibi oldukça geniş bir yelpazede 240’ın üzerinde firmaya 4000’e yakın noktada, yasal müzik ve reklam yayını hizmeti veriyoruz” sözleriyle devam etti.

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2015 Programı’nda 6. sırada yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Alimgil, “Müziğin ve teknolojinin hayatımızdaki etkisi yadsınamaz. Biz işimizi ileri teknoloji ile yüksek standartlarda gerçekleştirmek için teknolojiye ve insan kaynağına yatırım yaparak büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2015 Programı’na katılmak isteyen şirketlerin 2011 yılında en az 50.000 Euro, 2014 yılında ise en az 800.000 Euro net satış geliri elde etmiş olmaları, merkezlerinin Türkiye’de bulunması ve bir “teknoloji şirketi” olması gerekiyor. Programda, faaliyet gelirlerinin önemli kısmını sağladığı bir teknolojiye sahip olan ya da gelirlerinin önemli bir bölümünü teknoloji araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayıran firmalar, “teknoloji şirketi” olarak tanımlanıyor. Diğer şirketlere ait bir teknolojiyi farklı bir şekilde kullananlar ise bu başlık altında değerlendirilmiyor.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki Deloitte Teknoloji Fast 50 programlarında sıralamaya giren firmalar, EMEA’nın en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketinin belirlendiği Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA Programı’na girmeye de otomatik olarak hak kazanıyor. Deloitte’un Teknoloji Fast 50 veya Teknoloji Fast 500 programları hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler http://fast50.deloitte.com.tr/ adresini ziyaret edebilirler.

Teknoloji Makaleleri