Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

G20’nin Kalbi G20Live.com ’da Atacak

G20Live.com globaltechmagazineDünya liderlerini buluşturan G20 Zirvesi, Antalya’da toplanıyor. Sosyal medyada konuşulanlar, liderler ile ekiplerinin paylaşımları ve aldıkları yorumlar anlık olarak G20Live’da izlenecek.

G20Live.com, Liderler Zirvesi hakkındaki anlık sosyal medya konuşmaları, analizler, 28 liderin dijital karnesi ile sosyal medya hesaplarının karşılaştırmaları ve gerçek zamanlı Twitter haritasına erişimini sağlıyor.

Türkiye’nin dönem başkanlığını taçlandıracak G20 Liderler Zirvesi için dünya liderleri bu hafta sonu Antalya’ya geliyor. Antalya buluşması şimdiye kadar yapılmış en büyük G20 zirvesi olma özelliği taşıyor. Sosyal medya üzerinden dünyanın şimdiye kadar en çok konuşulan en üst düzey katılımlı toplantısı olmaya aday G20 Zirvesi canlı, anlık ve gerçek zamanlı G20Live.com üzerinden izlenebilecek. G20Live.com’un geliştirdiği canlı dijital ve sosyal medya gündemi modeli bu ölçekte bir toplantıda ilk kez kullanılıyor.

#G20 ana hashtagi üzerinden yapılan sosyal medya konuşmalarının Liderler Zirvesi sırasında devlet ve hükümet başkanları düzeyine kadar yayılması bekleniyor. Böylelikle zirve hakkında gerçekleşecek konuşmanın hacmi küresel boyutlara ulaşacak.

G20Live.com yayında…

G20Live.com, anlık konuşmaların istatistiklerinin saniye bazında gösterildiği derinlemesine istatistik grafiği, G20 ile ilgili anlık paylaşım yapılan yerleri gösteren interaktif dünya haritası, G20 Liderler Zirvesi ile ilgili infografikler, liderlerin karşılaştırmalı sosyal medya analizleri, G20’den videolar ve dijital diplomasi alanında dünyanın önemli isimlerinden sadece siteye özel G20 yazı ve analizleri bulunuyor.

G20 Zirvesi ile ilgili üm sosyal medya konuşmalarını tek platformda toplayan ilk ve tek dijital diplomasi sitesi G20Live.com, bugün itibariyle yayına giriyor.

Sitede saniyelik tweet grafiği, şimdiye kadar G20 ile ilgili paylaşılmış tüm twitlerin sayısı, gün içinde yayınlanan tweetlerin sayısı gibi onlarca bilgiye ulaşılabiliyor. G20Live özel haberleri, dijital diplomasi alanında dünyanın önemli kişilerinin yazdığı bloglar ve liderlerin sosyal medya kullanım istatistikleriyle farklı alanlardaki karşılaştırılması yer alıyor. Sitede ayrıca #G20 gündemini oluşturan tüm anahtar kelimeler ve hashtaglerin takibi, #G20 etiketiyle ilgili saat başı güncellenen raporlar, zirveyle ilgili Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Vine gibi platformlardan gönderilen her paylaşımın gösterildiği sosyal medya duvarı ve 28 liderin Facebook sayfalarının hangi ülkelerden daha çok beğenildiğini gösteren bir interaktif harita bulunuyor.

G20Live.com Direktörü Gökhan Yücel, dijital diplomasi alanında bir ilki gerçekleştireceklerini söylerken, şöyle konuştu: “G20’nin ülkemiz evsahipliği ve başkanlığında Antalya’da gerçekleşiyor olması sebebiyle Dijital Araştırmalar Derneği AR-GE ekibi tarafından çözüm ortaklarımızla beraber G20Live.com projesini hayata geçirme kararı aldık. Dijital, diplomasi, etkileşim ve etki kavramlarına yoğunlaşarak, ülkemizde gerçekleşen 10’uncu G20 Liderler Zirvesi’nin dijital ve sosyal medya mecralarındaki konuşulmalarını meraklı olan herkesi bilgilendirmek amacını taşıyan benzersiz bir platform kurduk.”

Teknoloji Makaleleri