Perşembe, Mayıs 2, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sektörün Yıldızları Brand Week Istanbul’da

Brand Week IstanbulDünyanın ve Türkiye’nin önde gelen pazarlama, iletişim ve yaratıcılık liderlerinin buluşma noktası Brand Week Istanbul başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Brand Week İstanbul’da ilk günün teması Marketing Day’di. Enfluence at Work Başkanı, İkna Psikoloji Profesörü Robert Cialdini, Mustafa Denizli’nin de yer aldığı “Marka yatırımlarında spor platformunun sihri”, Ece Şirin, Evrim Aras’ın yer aldığı Türkiye’nin başarılı kadınlarının marka hikayeleri, Erdil Yaşaroğlu’nun “Beyin Acısı” başlıklı konuşması, İrem-Hulusi Derici’nin “Konumlandırmada Derici ekolü” oturumları günün ilgi çeken konuşmaları arasında yer aldılar.

Brand Week İstanbul’un 18 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen oturumlarında, Influence at Work Başkanı Robert Cialdini, belirsizlik ortamında iknanın gücünü anlattı. Cialdini’ye göre; “kıtlık zamanında kaybetme korkusu, sahip olma isteğini çok güçlü hale getirir, insanlar sahip olamayacakları şeylere daha güçlü bir arzuyla bağlanır. Cialdini örnek olarak ise Iphone’6’ları veriyor; “Iphone’ların piyasada belirsiz bir miktarda, çok az sayıda kaldığı bilinse insanlar sahip olmak için deliye dönerdi.”

Mustafa Denizli, Türkiye’nin Galatasaray’ın ve Milli Takım’ın başarıları sonrası futbolda bir marka değeri yaratmayı başardığını; ancak bunu iyi kullanamadığını belirtti. Futbolda çok fazla konuşma olduğunu, bu kadar çok eleştiri ve bilinçsizliğin de marka değeri açısından iyi sonuç vermediğini ve yıpranma başladığını ifade etti.

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu, mizahın abartma sanatı olduğunu söyleyerek, çizdiği karikatürlerin arka planını anlattı.

Teknoloji Makaleleri