Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye Vodafone Vakfı Twitter Kampanyasıyla Engellilerin Sesi Olacak

vodafone globaltechmagazineTeknolojiyi hayatın hizmetine sunarak toplumsal gelişimin ve değişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin ekonomik ve toplumsal hayata eşit katılımına yönelik projelerine bir yenisini ekliyor. Vakıf, 2008 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği Düşler Akademisi’nin bilinirliğini artırmak ve merkezde eğitim alan engelli gençlerin düşlerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak üzere sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden #DüşlerGerçekOlsun hashtag’i ile bir farkındalık kampanyası başlatıyor. Twitter adresini bağışlamaya davet eden ve bu özelliğiyle Türkiye’de bir ilk olan “Düşler Gerçek Olsun” kampanyası kapsamında, sosyal medya kullanıcılarından Twitter hesaplarını bir günlüğüne Düşler Akademisi’ne bağışlamaları isteniyor. Twitter kullanıcıları ayrıca, Düşler Akademisi’ne SMS ile de bağışta bulunabilecek. Türkiye Vodafone Vakfı ise Düşler Akademisi’ne kampanya süresince toplanacak bağış miktarı kadar bağış yapacak. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başlayan ve bir ay sürecek olan kampanyaya Beyazıt Öztürk, Arzu Kaprol, Ayça Erturan, Ümit Erdim gibi ünlü isimler de çektikleri videolar ile destek veriyor.

Hasan Süel: “Engelli gençlerimizin sesini daha fazla duyurmak istiyoruz”

Türkiye Vodafone Vakfı’nı toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunma hedefiyle kurduklarını belirten Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında başlattığımız, kendi alanında öncü bir sosyal girişimcilik modeli olan Düşler Akademisi ile engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin ekonomik ve toplumsal hayata eşit ve aktif katılımını hedefliyoruz. Bugüne kadar 3 bin 500 gencin hayatına dokunduğumuz Düşler Akademisi projesi ile fiziksel veya psikolojik çeşitli engelleri bulunan ya da maddi yetersizliklerinden dolayı toplumsal dışlanmışlık yaşayan dezavantajlı gençlerimize sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yeni fikirler üretmeleri, aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları için önemli fırsatlar sunuyoruz. Engelli bireylere yönelik çalışmalarımızı bir adım ileriye taşıyarak sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Türkiye’de ilk kez yapılacak çok özel bir kampanyaya imza atıyoruz. Düşler Akademisi için farkındalık yaratmayı hedeflediğimiz ‘Düşler Gerçek Olsun’ kampanyamızla, Twitter kullanıcılarını hem hesaplarını bir günlüğüne Düşler Akademisi’ne bağışlamaya, hem de SMS göndererek akademiye bağışta bulunmaya davet ediyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başlattığımız ve bir ay sürecek kampanyanın sonunda, biz de Türkiye Vodafone Vakfı olarak, Düşler Akademisi’ne toplanan bağış kadar bağış yapacağız. Twitter kampanyamızın, engelli gençlerimizin sesinin daha fazla duyulmasında etkili olacağına inanıyoruz.”

Otomatik tweet atılacak

Türkiye Vodafone Vakfı’nın “Düşler Gerçek Olsun” kampanyasına destek vermek isteyen Twitter kullanıcıları, kampanyaya özel olarak hazırlanan www.duslergercekolsun.com adresindeki mikrositeyi ziyaret ederek hesaplarını bağışlayabilecek. Bunun için “Twitter hesabını 1 günlüğüne bağışla” butonuna tıklayacak olan kullanıcılar, Twitter hesapları ile giriş yaparak onay verecek. Kullanıcıların onayını takiben o gün içinde hesaplarından Düşler Akademisi adına toplam 4 otomatik tweet atılacak. Projeyi anlatarak destek çağrısında bulunacak olan bu tweet’ler ile Twitter kullanıcılarının takipçileri #DüşlerGerçekOlsun hashtag’i ve linki üzerinden kampanyanın mikrositesine yönlendirilecek ve kampanyaya destek vermeye davet edilecek. Twitter hesabını bağışlayan kullanıcıların kişisel bilgilerine ise hiçbir şekilde erişilmeyecek ve kullanıcılar gün içinde hesaplarını diledikleri gibi kullanmaya devam edebilecek.

Türkiye Vodafone Vakfı da bağış yapacak

Twitter hesaplarını bağışlayan kullanıcılar, ikinci bir destek olarak Düşler Akademisi’ne SMS ile de bağış yapabilecek. Buna göre, mikrosite içindeki “Başka ne yapabilirim?” butonunu seçen kullanıcılar, sayfanın altında yer alan destek mesajına yönlendirilecek ve DESTEK yazıp 5595’e mesaj atarak Düşler Akademisi’ne 5 TL bağışta bulunabilecek. Türkiye Vodafone Vakfı da Düşler Akademisi’ne kampanya süresince toplanan toplam bağış miktarı kadar bağış yapacak.

Düşler Akademisi’nde düşler gerçeğe dönüşüyor

2008 yılında kurulan ve bugüne kadar 3 bin 500 kişinin hayatına dokunan Düşler Akademisi’nin İstanbul Ataşehir’deki merkez binasında, engelli bireylerin ihtiyaçları göz önüne alınarak, başta tiyatro, dans, resim, enstrüman eğitimi, fotoğrafçılık branşlarında sanat atölyeleri olmak üzere, iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri düzenleniyor. Müzik atölyelerinde eğitim alan öğrenciler ve gönüllü müzisyenlerin kurduğu Social Inclusion Band, tiyatro atölyelerinden mezun gençlerden oluşan Düşler Kumpanyası ve mutfak atölyesi öğrencilerinin marifetli ellerinden çıkan ürünlerin üretildiği Düşler Mutfağı ile Düşler Akademisi öğrencileri gelir elde edebildikleri bir mesleğe kavuşuyor. Diğer yandan, Türkiye’nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olarak 2014 yılında açılan Düşler Akademisi Kaş’ta ise Türkiye’nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin yönetiminde eğitim, sanat ve spor programları uygulanıyor. Engelli ve sosyal dezavantajlı bireylere yönelik bütün disiplinleri sosyal girişimcilik prensibiyle bir araya getiren Düşler Akademisi Kaş’ta bugüne kadar 650’den fazla engelli, 400 gönüllü ve eğitmen ile 4 binden fazla ziyaretçi ağırlandı.

Teknoloji Makaleleri