Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’nin İlk ve Tek Dijital Sağlık Zirvesi Digital Health Summit Turkey Başlıyor

digital health summit globaltechmagazineTürkiye’de düzenlenen ilk ve tek dijital sağlık zirvesi olma özelliğini taşıyan Digital Health Summit Turkey’in dördüncüsü için geri sayım başladı. 17-18 Aralık tarihlerinde Park Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek olan zirve, Türk ilaç ve sağlık sektörünü bir araya getirecek.

Zirvede, Sağlık Bakanlığı yetkilileri Türkiye’de ilk defa “Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi e-Nabız Lansmanı”nı yapacak. e-Nabız ile vatandaşlar kişisel muayene, tetkik ve tedavileri ile tüm sağlık bilgilerini yönetebilecek, tıbbi özgeçmişlerine her an ulaşabilecek ve sisteme tüm akıllı cihazlarla bağlanabilecek.

Sağlık alanında dijital uygulamaların etkili ve yaygın kullanımını geliştirmeyi ve bilgi paylaşımını artırmayı amaçlayan Digital Health Summit Turkey 2015’in dördüncüsü 17-18 Aralık tarihleri arasında Vodafone Altın Sponsorluğu’nda İstanbul’da Park Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek. Türkiye’nin ilk ve tek dijital sağlık zirvesi olma özelliğini taşıyan buluşmada, sağlık sektörünün tüm paydaşları, sağlığın geleceğine ait çözümleri konuşacak, yeni dijital ve mobil çözüm önerilerini paylaşacak.

Türkiye ve dünyadan sağlık ve bilişim sektörünün önde gelen üst düzey yetkililerin katılacakları zirvede bu yıl, alanında uzman bir çok konuşmacı, “Kişiselleştirilmiş Tıp ve Sağlıkta Genom Dönemi”, “Sağlık Çalışanları için Geliştirilen Sosyal Ağların Günümüzdeki Önemli Etkisi”, “Erişilebilirlik: Engelliler için Kullanıcı Dostu Dijital Platformlar Tasarlamak”, “Son Kullanıcılarının ve Hekimlerin Giyilebilir Sağlık Teknolojileri ile İlgili Algıları”, “Çoklu Kanalda Kapalı Döngü Pazarlama”, “Dijital Pazarlama:Toplum için mi, marka için mi?” bir çok konu başlığını ele alacak, özellikle ‘hasta odaklı’  yaklaşımlar üzerinde durulacak. Zirvede her yıl olduğu gibi hasta dernekleri, hastalar yer alacak.

Sağlıkta devrim: e-Nabız

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin sektör paydaşlarına Türkiye’de ilk defa e-Nabız projesinin tanıtımını yapacakları zirvede bu yıl, sağlık ve bilişim sektöründe Türkiye ve düyadan alanında uzman bir çok konuşmacı yer alacak. e-Nabız ile kişiler, tüm muayene, tetkik ve tedavilerini ve tüm sağlık bilgilerinizi yönetebilecek ve tıbbi özgeçmişlerine her an e-Nabız’a tüm akıllı cihazlarla bağlanabillecek. e-Nabız ile hastalar, ziyaret ettiği tüm sağlık kuruluşlaraki muayene bilgisi, reçete ve ilaç bilgileri, farklı laboratuvarlarda yapılan tetkikler ile tıbbi görüntülerine ve bunların raporları gibi daha birçok sağlık bilgisine her an, her yerde ulaşabilecek.

3G Doctor kurucusu David Doherty, “m-Health” kursu ile sağlık profesyonelleriyle buluşacak. Mobil sağlık teknolojileri ile sunulan fırsatlar konusunda sağlık çalışanlarını eğitmek için geliştirilen dünyanın ilk sertifikalı programı olan “Sağlık Profesyonelleri için Mobil Sağlık”ın kurucusu olan ve tüm dünyada sağlık çalışanlarına bu kursu veren David Doherty,  Digital Health Summit Turkey 2015 için İstanbul’a gelecek ve 19 Aralık’ta kursunu gerçekleştirecek.

Dünyanın önde gelen dijital sağlık danışmanlarından Len Starnes ise, sağlık çalışanları için geliştirilen sosyal ağların günümüzdeki önemli etkisi ile ilgili çarpıcı örnekler sunacak. Len Starnes, Ağların ABD, Avrupa ve Asya Pasifik bölgesinde evrimi ve özellikleri; Doktorların davranışları ve tercihleri; ilaç sektörü ve teknoloji firmalarıyla ortaklıklar; ulusal sağlık hizmeti sistemleri ve ulusal sağlık hizmeti reform programları üzerindeki etkisi; global pandemik tehditlerin yönetiminde sosyal ağların potansiyel kullanımları üzerine önemli paylaşımlarda bulunacak.

2012 yılından itibaren PTMS tarafından düzenlenmekte olan dijital teknolojilerin sağlık kanallarına entegrasyonu ve kullanımı ile ilgili konuların tartışıldığı ve deneyimlerin paylaşıldığı zirveye bugüne kadar 150’nin üzerinde konuşmacı katkı sundu. Teknoloji ve yazılım firmaları, ilaç sektörü, hasta örgütleri, üniversiteler, ajanslar, mobil operatörler, sağlık kurumları gibi farklı alanlardan 1.400 kişi katılımcı olarak yer aldı. Zirvenin oluşturduğu paylaşım kanalları dört yıldır konu ile ilgili kişileri bilgilendirmeye ve katılımcılar arasında yeni iş imkanları yaratmaya devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri