Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vizyon ARGE 5 Milyar Dolarlık Pazara Göz Dikti

vizyon arge globaltechmagazine15 yılı aşkın süredir Yeni Nesil Ağ Teknolojileri ve Siber Güvenlik alanında Surgate Labs, Inseptra gibi değerli markaları Türkiye’ye kazandıran Vizyon ARGE yeni markası SurWeb’i piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 3,5 senedir üzerinde çalıştıkları kurumsal web güvenlik ürünü Surweb için Teknopark İstanbul’daki merkez ofislerinde özel güvenlik laboratuvarı da kuran Vizyon ARGE, web üzerinden gelebilecek her türlü tehdidi önlemek için kolları sıvadı. Machine Learning, Sandbox, HoneyPot gibi bilinen yöntemlerin dışında inovasyona da önem verdiklerini ve yeni teknolojiler geliştirdiklerini belirten Vizyon ARGE Satış Müdürü Sinem Tirkeş; ilk olarak ürünü 2016 yılında yerel pazara sunmayı planladıklarını belirtti. Lokal pazarda geniş bir bayi kanal ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Tirkeş; Türkçe dil desteği ve yerli teknik servis ağıyla global rakiplerimizden yerel piyasada sadece teknoloji olarak değil, servis olarak da kullanıcılarımıza farklılık sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Asıl hedeflerinin global pazar olduğunu belirten Tirkeş, “Şuan Web Secure Gateway pazarı yaklaşık 2 Milyar Dolar ve 2020 yılında bu pazarın 5,6 Milyar Dolar’a ulaşacağı tahmin ediliyor. 2020 yılında alanında ilk 5 firmadan biri olarak pastadan bizde pay alacağımızı düşünüyoruz. Bunun için gerekli bütün alt yapı çalışmalarını planladık.” Bu planlamayı yaparken hedeflerinin ülke istihdam ve ekonomisine katkıda bulunmanın yanında, Siber Güvenlik alanında ülkemizdeki eksiklikleri gidermek için öncü olmak istediklerine de değinen Tirkeş, “Siber Güvenlik alanında ülkemizin global markaları değil, kendi ürünlerini oluşturması ve kullanması gerekiyor. Siber terörizm ülkelerin en büyük kabusu ve ülkeler siber savunma alanına büyük yatırımlar yapıyorlar. Savunma sanayinde öncü bir firmanın yine web güvenliği alanında öncü bir firmayı satın alması, siber güvenlik teknolojilerinin savunma sanayinin bel kemiği olduğunun bir göstergesidir. Bu bağlamda ülkemizde kamu-sanayi ve üniversite iş birlikteliklerinin artırılması gerektiğine de değinen Tirkeş, firma olarak bu alanda üzerlerine düşenden fazlasını yapmaya hazır olduklarını ve çalışmalarına farklı iş birlikleriyle başladıklarını iletti.

Teknoloji Makaleleri