Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sophos, Yeni Senkronize Güvenlik Çözümüyle Ağ Güvenliğinin Kalbine Yerleşiyor

sophos globaltechmagazineSophos, “Security Heartbeat” teknolojisine sahip yeni Sophos XG Firewall ürünüyle ağ iletişimi ve son kullanıcı erişim noktası güvenliğini bir araya getiren ilk senkronize güvenlik çözümüne imza attı. Bu yeni yaklaşım, şirketlerin günümüzün karmaşık güvenlik tehditleriyle daha etkin bir şekilde mücadele etmelerine yardımcı olacak.

Ağ ve uç nokta güvenliğine yönelik sunduğu çözümlerle dünyanın lider güvenlik şirketleri arasında yer alan Sophos, günümüzün karmaşık tehditleriyle mücadele etmek için geliştirdiği “Security Heartbeat” teknolojisine sahip Sophos XG serisi yeni nesil firewall ve birleşik tehdit yönetimi (UTM) çözümlerini duyurdu.

Sophos’un yeni güvenlik çözümleri, Security Heartbeat teknolojisi sayesinde yeni nesil firewall ve UTM ürünlerinin doğrudan uç nokta güvenlik ürünleriyle bağlantı kurabilmesini ve algılanan tehditlere dair anlık bilgi paylaşımında bulunabilmesini sağlıyor. Böylece herhangi bir noktada tehdit algılandığında hızla çözüm geliştirme ve tehdide neden olan cihazın anında sistemden izolasyonu mümkün hale geliyor. Örneğin sisteme takılan bir USB sürücü nedeniyle kullanıcı cihazında bir tehdit algılandığında uç nokta güvenliği tehdide anında müdahale ederken, ağ güvenliği altyapısı diğer sistemlere bulaşmayı önlemek için temizleme gerçekleşene kadar cihazı ağdan otomatik olarak izole edebiliyor. Security Heartbeat teknolojisi, tüm Sophos XG Firewall cihazlarında ve buluttan yönetilen Sophos uç nokta güvenlik ürünlerinde yer alıyor.

Security Heartbeat: Dünyanın en başarılı entegre güvenlik teknolojisiyle tanışın

Sophos tarafından geliştirilen Security Heartbeat teknolojisi, ağın merkezine yerleşerek ağ güvenliği ve uç nokta güvenliği ürünleri arasında sürekli ve düzenli olarak şüpheli davranışlara veya zararlı etkinliklere dair bilgileri paylaşıyor. Bu yaklaşım, geleneksel koşullarda bağımsız olarak çalışan bu çözümlerin olası bir tehdit veya saldırı karşısında veri kaybını önlemek amacıyla en iyi tepkiyi birlikte vermelerini sağlıyor. Ayrıca gelişmiş tehdit yönetimi için gereken karmaşık yönetim katmanları, analiz araçları ve diğer ek araçlara dair ihtiyaç da ortadan kalkıyor. Böylece yeni nesil tehditlere karşı güvenliği güçlendirmenin yanı sıra, saldırının tespiti ve olası etkilerin ortadan kaldırılması için harcanan para ve zamandan da önemli miktarda tasarruf edilmesine yardımcı oluyor.

Security Heartbeat teknolojisiyle, küçük büyük tüm organizasyonların her geçen gün daha karmaşık hale gelen gizli ve koordine siber saldırılardan daha etkin bir şekilde korunmasını amaçladıklarını ifade eden Sophos CEO’su Kris Hagerman, şunları söyledi:

“Ağ güvenliğine ve uç nokta güvenliğine yönelik çözümler, şirketlerin güvenlik stratejilerinde mutlaka yer vermeleri gereken iki temel sütuna karşılık geliyor. Bununla birlikte bugüne dek bu iki çözüm grubu birbiriyle hiç haberleşmeyen bağımsız yapılar halinde yer alıyorlardı. Bu da etkinliklerini ve yönetilebilirliklerini sınırlayan bir durumdu. Biz Sophos olarak bu alanda dev bir adım attık yeni nesil ürünlerimizde yer alan Security Heartbeat teknolojisiyle bu çözümlerin kendi aralarında haberleşmesinin ve yardımlaşmasının yolunu açtık. Böylece tüm organizasyonlar için daha güçlü bir koruma ve daha iyi bir yönetimin yolu açılmış oldu.”

Security Heartbeat teknolojisi, dünyaca ünlü küresel pazar araştırması şirketi IDC Güvenlik Ürünleri Araştırma Birimi tarafından “Uç nokta ve ağ güvenliği çözümleri arasındaki entegrasyonu sağlamak üzere ortaya koyulmuş en başarılı çözüm” olarak nitelendiriliyor.

Security Heartbeat teknolojisi nasıl çalışıyor?

  • Sophos tarafından korunan bir uç nokta cihazı ağa dahil edildiğinde, üzerindeki Security Heartbeat teknolojisi otomatik olarak Sophos XG Firewall cihazına bağlanarak tehdit durumunu raporlamaya başlıyor.
  • Firewall tarafından şüpheli bir ağ trafiği algılandığında veya uç nokta güvenliği tarafından zararlı yazılım tespit edildiğinde, Security Heartbeat sayesinde bu bilgi iki cihaz arasında sayesinde anında paylaşılıyor.
  • Uç nokta güvenlik çözümü bilgisayarın adı, kullanıcı adı ve tehdide dair raporların yer aldığı detaylı bir bilgi paketini firewall cihazına gönderiyor.
  • Firewall, tehdidin algılandığı uç noktayı yerel ve uzak ağ üzerinden izole ederek uç nokta güvenliğiyle birlikte tehdidin neden olabileceği olası zararların en aza indirilmesi ve veri kaybının önlenmesi için ek protokolleri devreye sokuyor.
  • Tehdit ortadan kaldırıldığında uç nokta güvenlik çözümü Security Heartbeat ile bu durumu raporlayarak ağ erişiminin ve servislerin tekrar normale döndürülmesini sağlıyor.

Sophos XG Firewall: Güvenlik ve performans için tasarlandı

Sophos ve Cyberoam’ın kanıtlanmış teknolojisinden güç alan Sophos XG Firewall’ın özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Ağ Güvenliği Kontrol Merkezi. İnovatif arayüz sayesinde tehditlerden çok daha hızlı haberdar olmayı ve önlem almayı mümkün hale getiriyor.
  • Birleşik Kural Modeli. Farklı amaçlara yönelik kurgulanmış ön kurallar sayesinde konfigürasyon süreci çok daha hızlı gerçekleşiyor.
  • Kullanıcı ve Uygulama Risk Analizi. Yüksek riskli uygulamaların, kullanıcıların ve erişim noktalarının belirlenerek bunlara özel ek önlemler alınmasını sağlıyor.
  • Kullanıcı Risk Sınıflandırma. Kullanıcının kullanım alışkanlıklarına ve kullandıkları cihazın özelliklerine göre farklı güvenlik seviyelerinde sınıflandırma yapabiliyor.
  • Sophos Firewall Yönetimi. Çok sayıda firewall cihazını yönetebilen üstün özelliklere sahip merkezi firewall yönetim sistemi Sophos iş ortaklarına ve yönetim servis ortaklarına ücretsiz sunuluyor.
  • Bulutla Merkezi Yönetim. Çok sayıda Sophos XG Firewall kurulumunun bulut üzerinden gerçekleştirilebilmesini sağlıyor.
  • Security Heartbeat. Ağ ve uç nokta güvenliği arasındaki entegrasyonu sağlayarak karmaşık tehditlere daha başarılı müdahale edilmesini sağlıyor.
  • Geniş Ürün Çeşitliliği. Giriş seviyesi XG 85’den üst uç XG 750 modeline kadar her kullanıcının ihtiyacına uygun çözümler sunuyor.
  • Donanım Esnekliği. The Sophos XG Firewall işletim sistemi mevcut Sophos SG ve Cyberoam NG uygulamalarıyla birlikte çalışabiliyor.
  • Kurulum Esnekliği. Donanım, yazılım veya sanal kurulumlara olanak sağlayan, her tür kabine uyumlu farklı modellerle geliyor.

Teknoloji Makaleleri