Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone ’lular 2015te Yeni Rekorlarla Dijitalleşmeye Devam Etti

vodafone globaltechmagazineTürkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, 2015’te de abonelerinin hayatlarını kolaylaştırmaya devam etti. Tam 5 yıldır “En Çok Tavsiye Edilen Operatör” olma başarısını sürdüren Vodafone Türkiye’nin 21,6 milyon abonesi, 2015’te abone başına aylık ortalama 443 dakika konuştu, 156 SMS gönderdi ve toplamda 106 milyar MB data kullandı. Abonelerinin internet kullanımı 2009’dan bu yana tam 46 katına çıkan Vodafone, mobil ve sabit iletişim hizmetleriyle ülkenin “Gigabit Toplumu”na dönüşümüne liderlik etmeyi sürdürdü.

Vodafone Red’liler 74 ülkede 4G teknolojisini deneyimledi 

Yurtdışında tarifelerindeki dakika, mesaj ve interneti sanki Türkiye’deymiş gibi özgürce kullanan Vodafone Red’liler, Türkiye’den de 22 ülkeyi ararken sanki yurtiçini arıyormuş gibi hiçbir ek ücret ödemeden dakikalarını kullanabildi. 1 Nisan 2016’da hayata geçecek 4.5G için çalışmalarını aralıksız sürdüren şirket, ayrıca, 74 ülkede 4G teknolojisini abonelerine şimdiden deneyimleme fırsatı sundu. Diğer yandan, Vodafone Red’in 7 Artısı sayesinde abonelerin toplam tasarruf rakamı son 2 yılda 833 milyon TL olarak gerçekleşti.

Vodafone FreeZone ile gençler özgürce iletişim kurdu 

Vodafone’un gençlik markası Vodafone FreeZone, 2015’te de sinemadan seyahata farklı alanlarda sunduğu avantajlarla gençlerin bütçesine 10 milyon TL‘yi aşan fayda sağladı. 2015 yılında düzenlenen 12  Vodafone FreeZone konserinde 40 bini aşkın müziksever genç sevdikleri sanatçılarla buluştu. 5 binin üzerinde Vodafone FreeZone abonesine sosyal medya hesapları üzerinden çözüm sunuldu. Vodafone FreeZone’un Facebook ve Twitter hesaplarından yapılan iletişimler 20 bine yakın kez paylaşıldı.

Mobil uygulamalarla ayrıcalıklı hizmetler sunuldu 

Türkiye’nin ilk ve tek mobil sağlık platformu Vodafone Cep Sağlık servisi toplamda 1 milyonu  aşkın kişinin hayatına dokunurken, temassız mobil ödeme deneyimi sunan Vodafone Cep Cüzdan uygulaması 2 yılda 295 bini aşkın abone tarafından indirildi. Tüm Vodafone’lulara indirim fırsatları sunan ve 2015 yılında 128 markada 230 kampanyanın düzenlendiği Vodafone Avantaj Cepte uygulaması ise toplamda 940 binden fazla kez indirildi. Diğer yandan, Vodafone abonelerinin çocuklarının ihtiyaçlarına özel olarak hazırlanan Merhaba Tarifesi kapsamında Buradayım Uygulaması’nı indiren 20 bini aşkın anne baba, çocuğunun nerede olduğunu takip edebildi.

Vodafone 37. İstanbul Maratonu rekor katılımla gerçekleşti 

Kasım ayında 37.’si düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu’nda 120 ülkeden 30 bine yakın çipli koşucu rekor katılıma imza attı. 120 bin İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya’dan Avrupa’ya geçti. Bu yıl ilk kez maraton sonrasında Karaköy’de düzenlenen Vodafone FreeZone konserleriyle maraton, şehir festivaline dönüştü. Yenilenen içeriğiyle maratonun dijital pusulası haline gelen VMaraton uygulaması, toplamda 15 bine yakın kişi tarafından indirildi. Bu yıl ilk kez açılan etkinliğin resmi Facebook sayfası ise 20 bin kişi tarafından takip edildi. 

Beşiktaş JK, Vodafone ile yükselmeye devam etti

Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena’nın sosyal medya hesapları 2015’te de taraftarlardan yoğun ilgi görmeye devam etti. Vodafone Arena Facebook hesabı 1,6 milyonun, Twitter hesabı 290 binin, Instagram hesabı ise 157 binin üzerinde hayran sayısına ulaştı. Vodafone Arena’ya “Stat Abi” diye hitap etmeyi uygun gören taraftarlar Stat Abi içerikli 157 bini aşkın tweet attı, Vodafone Arena ve BJK futbol takım sponsorluğu için çekilen filmler internetten toplam 9,5 milyon kez izlendi. Diğer yandan, Vodafone’un Beşiktaşlı taraftarlara özel oluşturduğu Vodafone KaraKartal platformuna bir yılda 650 bin Beşiktaşlı üye olarak Beşiktaş JK’ya 1,5 milyon TL katkı sağladı.

Vodafone mağazalarının dijital dönüşümü tamamlandı

Hızla dijitalleşen tüketicilere aynı hızda dijitalleşen mağazalarla hizmet vermeyi hedefleyen Vodafone Türkiye, sadece son 6 ayda her gün 3 mağaza yenileyerek toplam 1.258 mağazasını Vodafone Grubu’nun yeni global tasarımıyla yeniledi. Vodafone Türkiye’nin perakende ağındaki değişimi için bugüne kadar toplam 200 milyon TL’lik yatırım yapıldı.

İşletmelerin dijitalleşme endeksi %53’e çıktı 

Vodafone’un Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak üzere geliştirdiği Yarına Hazırım Platformu kapsamında 36 bin işletme dijitalleşme endeksini hesapladı, Türkiye’nin dijitalleşme endeksi %48’ten %53’e çıkarıldı. Buna bağlı olarak, Vodafone Türkiye’nin kurumsal segmentteki toplam gelirleri %23 arttı. Vodafone ayrıca, Türkiye’nin en dijital şirketlerini belirlemek üzere hayata geçirdiği Dijitalleşme Endeksi ile Türk ekonomisinin lokomotifi 17 sektörün öncü şirketlerinin dijital karnesini çıkardı ve Türkiye ortalamasını %60 olarak tespit etti.

Türkiye Vodafone Vakfı, milyonların hayatına dokundu 

Toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olma amacıyla önemli çalışmalar yürüten Türkiye Vodafone Vakfı; Vodafone Önce Kadın, Düşler Akademisi, Uluslararası Girişimcilik Merkezi projeleri ve mobil uygulamalarıyla toplamda 3 milyonu aşkın kişiye dokundu. Vodafone Türkiye’nin kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetlerinin ilk kez tek çatı altında toplandığı “Vodafone Önce Kadın” programından bugüne kadar 600 bin kadın faydalandı. Kadınların şiddete maruz kaldıkları anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına cep telefonları aracılığıyla haber verebilmelerini sağlayan “Vodafone Kırmızı Işık” uygulaması ise 285 binden fazla kez indirildi. Diğer yandan, Türkiye Vodafone Vakfı’nın engelli bireylere yönelik farkındalığın artırılması hedefiyle 3 Aralık 2015’te başlattığı “Düşler Gerçek Olsun” kampanyası kapsamında bugüne kadar 5.300 kişi Twitter hesabını bağışladı, 20 bin tweet atıldı, 7 milyon kişiye ulaşıldı. Kasım 2014’te hayata geçirilen “Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı”na ise bugüne kadar 1.300’ü aşkın başvuru yapıldı ve 1.500’ün üzerinde projeye ulaşıldı.

Vodafone Türkiye, başarılı kampanyalarıyla dünyaya adını duyurdu 

Vodafone Türkiye, 2015’te Vodafone Arena, Avantaj Cepte, Cep Cüzdan, Kırmızı Işık gibi proje, uygulama ve kampanyalarıyla yurtiçi ve yurtdışında toplam 265 ödül kazandı. Vodafone Kırmızı Işık için hazırlanan “Aramızda” iletişim kampanyası, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde en prestijli ödül olan Grand Prix’yi Türkiye’ye ilk kez kazandırdı. Cannes’da bir altın, iki gümüş ve üç bronz olmak üzere toplam 7 ödül alan kampanya, CLIO’da da biri Büyük Ödül olmak üzere 3 ödül birden kazandı.

Teknoloji Makaleleri