Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hollandalı Süt Robotlarına Yeni Genel Müdür

Lely RobotNeredeyse, bir çiftliği tamamen robotlarla çalışır hale getiren Dünya devi Lely’nin Türkiye Genel Müdürlüğü pozisyonuna Jülide İyigün atandı.

Türkiye’deki operasyon alanını her geçen gün genişleten, Lely’nin 2016 yılı hedefleri için Jülide İyigün, cirosal anlamda büyüme hedefleri haricinde, ciddi yatırım ve sosyal sorumluluk hedefleri de olduğunu belirtti.

Lely 1948 yılından beri süt robotundan otomatik yemleme sistemlerine kadar eksiksiz bir çözüm sunan tek global şirket olan Hollandalı Lely, Türkiye pazarına 2012 yılında girdi. Lely 60’dan fazla ülkede 2000 çalışana ve 470 milyon euro/yıl ciroya ulaşmış olup, satış rakamlarının %6’sı araştırma geliştirme faaliyetlerine ayırıyor.

2012 yılında Lely, İstanbul’da Lely Orient adında “Lely Destek Organizasyonu”nu kurmuştur. Bu organizasyonun amacı Türkiye’deki Lely Center yapılanmasını oluşturmak ve Lely Center’lara satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetler konusunda eğitim ve destek vermektedir.

Lely, süt sığırcılığı için geliştirdiği Astraunot Süt Robotu, Vektör otomatik yemleme robotu, Juno yem itici robot, Discovery ahır temizleyici robot, Calm buzağı mama robotu gibi ürünleri artık Türk üreticilerin beğenisine sunuyor.Dünya genelinde ise 20.000’den fazla Lely süt sağma robotu çiftçilere hizmet veriyor.

Lely Türkiye’nin yeni genel müdürü Jülide İyigün, endüstri mühendisi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Yaklaşık 16 sene boyunca Uzel Holding bünyesinde hizmet veren İyigün, pek çok başarılı projede de danışman olarak bulundu.

Teknoloji Makaleleri