Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kyocera EcoSys ile Yüzde 85 Elektrik, Yüzde 30 Toner Maliyeti Tasarrufu

kyocera globaltechmagazine1997 yılında çevre etiketini alan ilk yazıcı üreticisi KYOCERA’nın ECOSYS teknolojisine sahip yazıcıları, geleneksel kartuş bazlı yazıcıların aksine sahip olduğu uzun ömürlü sarf malzemeleri ile sürekli kartuş değişimini ortadan kaldırıyor aynı zamanda %85’e varan elektrik tasarrufu sağlıyor. KYOCERA ECOSYS teknolojisi ile toner sarfiyatını ise geleneksel toner kartuşuna oranla %30 azaltıyor. 

Dünyada baskı maliyetleri firmaların önemli gider kalemlerinden birini oluşturuyor. Dünyanın lider yazıcı üreticisi KYOCERA Document Solutions ise ürettiği yazıcılarıyla baskı maliyetlerini en aza indirirken, sağladığı elektrik tasarrufuyla da sürdürülebilir yaşamı destekliyor.

Dünyada baskı hacminin sürekli artması düşük maliyetli, çevre dostu, sürdürülebilir yaşamı destekleyen baskı çözümlerinin üretilmesi ve kullanılmasını önemli hale getirdi. Japon teknoloji devi KYOCERA Document Solutions, ürettiği düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) sunan ürünler ile bu alanda sürdürülebilir yaşamın en önemli destekçilerinden birisi konumunda.

Ekonomi, ekoloji ve sistem

KYOCERA Document Solutions, ARGE çalışmalarında doğanın korunmasını, verimliliği ve ürün kalitesini ayrılmaz bir bütün olarak görmekte olup, 1992’den beri kullandığı ECOSYS teknolojisi benzeri olmayan çevre dostu mükemmel bir çözüm sağlıyor. ECOSYS terimi ECOnomy (ekonomi), ECOlogy (ekoloji) ve SYStem (sistem) faktörlerinin ayrılmaz birlikteliğini ve önemini ifade ediyor.

1992 yılında KYOCERA Document Solutions’ın odaklandığı konu yazıcıların toner kartuşlarının yapısıydı. Geleneksel olarak kullanılan toner kartuşu pahalı, çevreye zararlı, geri dönüşümü olmayan ve 60’a yakın ayrı parçadan oluşan bir sarf malzemesiydi. Kyocera Mita toner kutusundaki parça sayısını 4’e indirip, parçaları geri dönüşebilir hale getirdi.  KYOCERA Document Solutions ürünlerinde geleneksel drumlara göre 30 kat daha uzun ömre sahip amorfus silikon drum kullanılmaktadır. Tek katmana sahip seramik drum yapısı ile drum üretiminde CO2 salınımı standart OPC drumlara oranla 3 kat azdır. Baskı sürecinin en son parçası olan, Eco Fuser ile cihazın baskılama için gereken ısınma ve soğuma süreçlerinde kullandığı enerji azaltılmıştır. Toner partiküllerinin yapısında sürekli yapılan iyileştirmeler ile toner yüzeyleri pürüzsüz hale getirilmektedir. Bu sayede görüntü kalitesi ve çözünürlük artarken toner sarfiyatı geleneksel toner kartuşuna oranla %30 azaltılmıştır. Kullanılan polyester reçine ve daha kolay eriyebilen mum sayesinde fiksaj ısısı 20° düşürülürken %15 daha düşük enerji sarfiyatına ulaşılır. Yeni geliştirilen ince ısıtıcı merdane ile makine ısınma süresi yaklaşık %50 düşmüştür.

Çevre etiketli ilk yazıcı

KYOCERA Bilgitaş Genel Müdürü Murat Ada, KYOCERA Document Solutions ürünlerinin enerji verimliliği ve kağıt tüketimine odaklanmış olan ABD ve AB Komisyonu’nun desteklediği Energy Star çevre etiketine sahip olduğunu vurguladı.

Murat Ada, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Fotokopi ve yazıcılar uyku modunda normal moda oranla yaklaşık %95 daha az enerji tüketir. 1997 yılında FS-1700 yazıcı modeli ile Blue Angel çevre etiketini alan ilk yazıcı üreticisi olan KYOCERA Document Solutions’ın çevre standartları ISO 14001 çevre yönetim sistemine uygun olacak şekilde oluşturulmuştur. Ürünler RoHS kurallarına uygun şekilde üretilmekte olup, anakart ve kablolar kurşun içermemektedir. Ambalajlama sisteminin temelinde çevreye etkisi en az olan paketleme malzemeleri kullanmak yatmaktadır.

KYOCERA Document Solutions’ın ECOSYS teknolojisini yansıtan ECOSYS yazıcılar, geleneksel kartuş bazlı yazıcıların aksine sahip olduğu uzun ömürlü sarf malzemeleri ile sürekli kartuş değişimini ortadan kaldırarak tüketicilere düşük maliyetli yazdırma sunar. ECOSYS yazıcısı kullanarak %85’e varan elektrik tasarrufuna ulaşmak mümkündür.”

4 Aralık 2015 tarihinde, Dünyanın en büyük doküman çözümleri şirketlerinden Japon devi KYOCERA Document Solutions ile Türkiye’nin fotokopi pazarı lideri Bilgitaş, güçlerini birleştirmişti.  KYOCERA Document Solutions, 1982 yılından bu yana Türkiye’deki distribütörlük faaliyetlerini yürüten Bilgitaş’ı bünyesine katmıştı.

Teknoloji Makaleleri