Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware VMware Horizon 7 ve VMware Horizon Air ile Masaüstü Sanallaştırmasını Dönüşüme Uğratıyor

VMwareBulut altyapısı ve kurumsal mobilitede lider VMware, Inc. (NYSE: VMW),sanal uygulama ve masaüstü sunma ve yönetme üzerine sektör lideri bir dijital çalışma alanı çözümü olan VMware Horizon® için yapılan geliştirmeleri duyurdu.

Geliştirmeler kapsamında VMware Horizon, kişiselleştirilmiş sanal uygulama ve masaüstü alanında benzersiz hız sağlarken, bulut ekonomisi ve buluta uygun hale getirilmiş yeni görüntüleme protokolü sunuyor.

Bununla birlikte VMware Horizon Air™ bundan böyle uygulama ve masaüstü taşınmasını kolaylaştıracak, hibrit modu becerisine sahip olacak. Bunu da hiper-bütünleşik altyapı ve Virtual SAN™ uyumlu sunucuların avantajlarını tek ve bulut tabanlı düzlemde bir araya getirerek mekan dahilinde ve bulut tabanlı kurulumların yönetilmesini sağlayarak yapacak. Bu geliştirmelerle birlikte mekan içinde, mekan dışında ya da hibrit kurulum seçeneklerine sahip olacak olanVMware Horizon, sektörün en kapsamlı uygulama ve masaüstü sanallaştırma portföyünü sunacak.

VMWare Son Kullanıcı Bilişimi, Masaüstü Ürünlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sumit Dhawan, şu açıklamayı yapıyor: “Sektörümüzdeki inovasyonları sürüklemeye devam ediyor, sanal uygulama ve masaüstü sunma ve yönetme kavramlarını kolaylığın, hızın ve uygun maliyetin yepyeni bir seviyesiyle yeniden tanımlıyoruz. Kurumlar, günden güne artan oranda buluta öncelik veren bir anlayışı benimsiyor ve cihazlar arasında tüm uygulama, servis ve kaynaklara diledikleri yerden erişmek istiyorlar. VMware Horizon Dell, EMC, Fujitsu, HPE, IGEL, NVIDIA ve Sphere 3D gibi teknoloji alanındaki iş ortaklarımızdan oluşan bir ekosistem ile birlikte farklı taşınma modellerinden istenileni seçme esnekliğine sahip birinci sınıf bir dijital çalışma alanı oluşturuyor.”

VMware Horizon 7 ve Horizon Air – Uygulama ve masaüstü sanallaştırmanın tanımı yenileniyor

VMware Horizon 7 ve VMware Horizon Air, bulutta ya da mekan içerisinde var olan çalışma alanlarını destekleme becerisine sahip hibrit kurulumlara uyumlu bir platform kullanarak geleneksel uygulama ve masaüstü sanallaştırma kavramını kökten değiştirecek.

VMware Horizon 7 ve VMware Horizon Air’in yeni becerileri arasında şunlar yer alıyor:

  • Tam zamanında taşınma–VMware Instant Clone teknolojisi üzerine inşa edilen (eski ismiyle Project Fargo),tam donanımlı, kişiselleştirilmiş dijital iş alanlarının konfigürasyonu, 20 dakikanın altında bir sürede 2.000 masaüstünün konfigürasyonunu gerçekleştirme becerisi sayesinde ciddi oranda hızlandırıldı. Bununla birlikte geçici, sanal uygulama ve masaüstlerinin talebe göre taşınmasına imkân veriyor. Masaüstleri programdan çıkmaya müteakip hazır hale gelirken işletim sistemi yamaları oturumlar arasında bozulmalara meydan vermeden gerçekleşiyor. Tüm bu özelliklerle birlikte Tam Zamanında taşınma yüksek seviyede yönetim, bakım ve güvenlik sağlıyor.
  • Blast Extreme – Mobil bulut ağlarına yönelik tasarlanmış yeni bir görüntüleme protokolü. Blast Extreme sektörün en düşük maliyetli uç noktalarının da dahil olduğugeniş çeşitlilikteki H.264 uyumlu cihazlar için ölçeklemeyi ve mobil ağ desteğini artırmaya yönelik olarak GPU yükünü azaltma imkânı tanıyor. Kullanıcı deneyimi özelliklerinden oluşan kapsamlı bir birikim ve istemci cihaz seçeneklerine dayanılarak oluşturulan Blast Extreme ya da PCoIP seçenekleriyle performans ve esneklik sunuluyor. 
  • Uygulama Yaşam Döngüsü Yönetimi– En son sürüm VMware App Volumes™ çözümünde bulunuyor.VMware App Volumes 3.0, uygulama yaşam döngüsü yönetimi kavramına uygulama oluşturma, kurulum ve yönetimini basitleştiren modern bir yaklaşım getirecek. Her bir uygulama katmanının yönetimini zorlayan diğer teknolojilerin aksine,yeni sürüm VMware App Volumes bir yandan uygulama katmanlamasının faydalarını sunarken diğer yandan belirli bir uygulama seviyesinde yaşam döngüsü yönetimi yapabiliyor. Bu özellik, otomasyon, esnek taşınma ve gözetim, entegre son kullanıcı yönetimi ve birleştirilmiş yönetim gibi uygulama yaşam döngüsü etrafında toplanmış çok önemli becerileri sunacak. Hep birlikte ciddi oranda daha hızlı uygulama taşınması, birleştirilmiş uygulama ve kullanıcı ortam yönetimi sunarken, depolama ve operasyon tabanlı maliyetleri yüzde 70’e varan oranda azaltıp görüntülerin yönetilmesi için harcanan zamanı yüzde 95’e varan oranda düşürecek.
  • Akıllı Politikalar(yalnızca VMware Horizon 7 için) – Organizasyonel BT güvenliği, gerçek zamanlı, politika tabanlı bir çözümle daha iyi bir seviyeye getirilecek. Bu çözüm, içerisinde USB ve pano kontrolü, sürücü yönlendirme ve protokol ayarları gibi becerilere sahip bağlamsal ve rol tabanlı yönetimi barındırıyor. VMware Identity Manager™ üzerinden tek oturum açma özelliğinin sorunsuzca entegre edilmesiyle birlikte mobil son kullanıcılar bir Windows masaüstüne şifresiz erişim sağlayarak daha kolay bir kullanıcı deneyimine sahip olacaklar.
  • VMware Workspace ONE ile entegrasyon – Çalışanlarını mobil cihazlar, sanal uygulamalar ve masaüstleriyle yönetme ihtiyacı duyan kurumlar için VMware Horizon,VMware Workspace ONE™’a entegre edilerek sunulacak.VMware Workspace ONE, EMM, VDI ve kimlik yönetimi teknolojilerini, tek mobil platformun birleşik faydalarını sunmak, kurum kritik kaynakların kurumsal BT’ye yönelik amaçlarla çalışanlara sunulması ve son kullanıcılar için kolay erişim sağlamak amacıyla bir araya getirecek.

Hibrit Modlu VMware Horizon Air (eski adıyla Project Enzo)

Hibrit modlu VMware Horizon Air, bulut tabanlı VMware sanal uygulama ve masaüstü teknolojisi ile hiper-bütünleşik altyapılar ve Virtual SAN uyumlu sunucuların ekonomik faydalarını bir araya getirmek için tasarlanan bulut ölçekli bir mimari. Hibrit modlu VMware Horizon Air, müşterilere tamamen bulutta barındırılan hizmet ya da hibrit hizmet arasında tercih yapma imkânını sunarak, sanal çalışma alanlarının oluşturulması, taşınması ve yönetilmesine yepyeni bir yaklaşım getirecek. Hibrit modlu VMware Horizon, birleştirilmiş Bulut Kontrol Arayüzü (Paneli)ve VMware Horizon Air uyumlu altyapı ile birlikte çalışan Horizon Nodeteknolojisi olmak üzere iki ana bileşenden oluşacak. 

Bulut Kontrol Arayüzü (Paneli) VMware vCloud® Air™ üzerinde barındırılan bulut tabanlı bir yönetim katmanı olarak öne çıkıyor. Bu katman, BT yöneticilerine hiper-bütünleşik altyapıları ve Virtual SAN Uyumlu Sunucuları tek ortamda görüntüleme ve yönetme imkânı tanıyor. Hiper-bütünleşik altyapıda bulunan Horizon Node teknolojisi, Bulut Kontrol Arayüzünden (Paneli) bağlanacak ve yönetilecek. Bununla birlikte akıllı orkestrasyonun yanı sıra hiper-bütünleşik altyapılardaki cihazlar ve mikro işlemci şasilerinde çalışmanın yarattığı iş yükünün taşınması ve yönetimini sağlayacak.

Hibrit Modlu VMware Horizon Air’in sunacağı faydalar şöyle:

  • Basit ve sıra dışı kurulum– VMware Horizon Air etkin hiper-bütünleşik cihazlar “tak çalıştır” kolaylığı sunacak. Bu sayede sanal uygulamalar ve masaüstleri bir saatten az bir sürede çalıştırılabilecek.
  • Oluştur ve Ölçekle Masaüstleri ve Bulut Hızı– VMware App Volumes ve VMwareUser Environment Management™ ile entegre VMware Instant Clone teknolojisi BT yöneticilerinin masaüstlerini bulut hızında oluşturmalarına ve ölçeklendirmelerine imkân tanıyacak. Böylelikle sayısı 2.000’e varan sanal masaüstleri 20 dakikanın altında bir sürede oluşturulabilecek.
  • Planlı bakımlara harcanan zaman kolay yazılım güncellemeleri ile giderilecek– Planlı bakımlar, Windows görüntüleri ve uygulamalarına anında uygulanabilen eksiksiz yazılım güncellemeleriyle giderilecek. Yeni platform özellikleri ve geliştirmeleri Bulut Kontrol Arayüzü (Paneli) aracılığıyla kolay güncellemeler için erişilebilir durumda olacak.
  • Hibrit bulut esnekliği – Uygulama ve masaüstü iş yükleri mekan içi veri merkezlerinden buluta ve ters yönlü de olmak kaydıyla taşınabilecek. Tümü, istikrarlı bir Bulut Kontrol Arayüzü (Paneli) yönetilecek. Bu avantajlara bulutun gündelik çalışmalar için birincil kullanım alanının yanı sıra masaüstü ayrılması ya da felaket kurtarmaya yönelik ikincil kullanım alanı olarak da kullanılması eklenecek.

BDP International BT Küresel Altyapıları ve Destekten Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi Jason Bullock, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “VMware Horizon Air, ekibimize masaüstlerini istenilen ölçüde ölçekleme fırsatının yanı sıra VMware’in Avrupa ve ABD’deki kamuya açık bulut platformuna erişim imkânı tanıyacak. Uluslararası ölçekteki bu erişim çalışanlarımızın gündelik işlerini yaparken ABD’ye yönelik trafik yükünden ziyade yerel internet tepki zamanlamalarının avantajından faydalanabilecekler. Bu süreyi kısaltarak hem performansımızı artırmayı hem de operasyonel kullanıcıların müşterilerimiz için daha üretken olmalarını bekliyoruz.”

Fiyat ve erişim

VMware Horizon 7 veHibrit Modlu VMware Horizon Air’iniçinde bulunduğumuz çeyrekte piyasada olması bekleniyor.

VMware Horizon 7 mekan içi kalıcı lisansla 250 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacak. Hibrit modlu VMware Horizon Air belirli kullanıcılar için kullanıcı başına aylık 16 dolardan, anlaşmalı bağlantılar için kullanıcı başına 26 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacak. Daha fazla bilgi için VMware satış ya da VMware iş ortaklarına başvurabilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri